ISARA Lyon

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Isara-Lyon adalah Perancis "grande école" (graduan kolej) tertumpu kepada pertanian, makanan dan sains alam sekitar. Ia diiktiraf oleh Kementerian Perancis Pertanian. Isara menawarkan pelbagai Sarjana Muda dan Sarjana tahap kurikulum dalam bidang agronomi makanan dan sains alam sekitar.

Kami juga membangunkan aktiviti-aktiviti penyelidikan dan khidmat nasihat, terutamanya dalam dua bidang:

Agroecology Sistem makanan yang mampan

Misi kita:

Mendidik para pengurus masa depan dengan tahap yang tinggi pengetahuan saintifik dan etika tanggungjawab, yang mampu menjangka dan menyokong perubahan masyarakat untuk menghadapi cabaran negara dan antarabangsa dalam makanan, pertanian dan alam sekitar. Membangunkan kecemerlangan antarabangsa dalam Agroecology dan sistem makanan Lestari Mengambil bahagian untuk pembangunan yang memberi manfaat kepada sebahagian besar penduduk, sokongan projek pembangunan dan inovasi, membangunkan pengetahuan saintifik dan teknikal. Mengambil bahagian dalam perbahasan awam, dan menyokong kemunculan idea-idea baru yang berkaitan dengan sains dan masyarakat, ekonomi dan politik.

Isara-Lyon menawarkan beberapa program pengajian, antaranya:

Ijazah Kejuruteraan Isara-Lyon, boleh diikuti sebagai pelajar sepenuh masa atau pelatih selepas berjaya menyelesaikan pendidikan menengah, dan juga boleh dilaksanakan melalui pendidikan berterusan atau, bagi mereka yang tidak mempunyai kelayakan kemasukan keperluan, melalui pengesahan pengalaman kerja terlebih dahulu. MSc Eropah (CGE) dalam Agroecology diselaraskan sempena Norwegian Universiti Sains Hayat (Norway) dan dengan kerjasama dengan lain-lain universiti-universiti Eropah dan Amerika. MSc (CGE) dalam Agroecology dan Pertanian organik dan Universiti Wageningen (Belanda). Eropah MSc Food Systems Lestari dengan kerjasama beberapa universiti Eropah.

Isara-Lyon berpindah pada tahun 2007 di kampus baru yang menawarkan kemudahan yang sangat baik termasuk:

9 makmal teknologi dan saintifik Platform teknologi 1 makanan 1 perniagaan inkubator mengiringi usahawan inovatif dalam sektor pertanian dan makanan

Persekitaran profesional dan kebolehpasaran pelajar:

Isara-Lyon ditubuhkan di Lyon, di selatan-timur Perancis, dalam persekitaran yang sangat dinamik berhampiran dengan Syarikat-Syarikat, pusat penyelidikan dan profesional yang bekerja di sektor persekitaran pertanian, industri makanan, pembangunan luar bandar dan.

Ia terletak di tapak AGRAPOLE, satu kluster kecemerlangan khusus dalam bidang pertanian dan makanan, yang merangkumi lebih 50 organisasi profesional daripada sektor-sektor ini.

Belajar di Lyon, sebuah bandar yang meriah:

Lyon adalah bandar kedudukan ke-2 di Perancis berkenaan untuk pelajarnya. Lyon dikurniakan dengan kaya tradisi budaya dan gastronomi dan bandar lama sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO. Bandar penuh peristiwa kami menawarkan kualiti yang luar biasa dalam kehidupan.

130,000 pelajar Lyon mempunyai banyak peluang untuk menikmati tempat dan acara yang menarik, misalnya pihak petang dianjurkan pada tongkang tepi sungai, yang terkenal "Cahaya" (Fête des Lumières), Festival Tarian (Biennale de la Danse), muzik Nuits de Fourviere, tarian dan perayaan teater, lawatan roller-blade untuk mencari Lyon pada waktu malam ... Lyon mempunyai semua kemudahan dari sebuah bandar besar pada masa yang sama mudah untuk berunding dengan berjalan kaki. Aktiviti luar banyak terdapat terima kasih kepada yang menggalakkan lokasi Lyon berhampiran dengan gunung-gunung dan laut.

Isara-Lyon dalam angka:

900 orang pelajar 100 orang kakitangan tetap 200 penceramah luar daripada dunia akademik dan profesional

Lokasi

Lyon

ISARA Lyon

Alamat
23 Rue Jean Baldassini
69364 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Perancis
Telefon
+33 4 27 85 85 10

Wageningen

Wageningen University & Research

Alamat
Wageningen, Gelderland, Belanda
Telefon
+31 317 480 100

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami