ISA Lille - Graduate School of Agriculture and Bioengineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenali ISA Lille

Kami adalah Sekolah Siswazah Perancis Pertanian dan Bioengineering yang menawarkan kursus sarjana dan program sarjana dengan jurusan Sains Pertanian, Sains Makanan, Sains Alam Sekitar dan Ekonomi, Pemasaran

Dibuat pada tahun 1963, kampus ISA Lille adalah sebahagian daripada Universiti Katolik Lille, institusi pendidikan tinggi swasta terbesar di Perancis, dengan 26,000 pelajar sepenuh masa dan 2,500 pelajar antarabangsa.

ISA Lille diiktiraf dan diakreditasi oleh Suruhanjaya des Titres d'Ingénieur (Jawatankuasa Jurutera Jurutera Perancis) dan oleh Kementerian Pendidikan dan Pertanian Perancis.

Sebagai tambahan kepada program akademik dan aktiviti penyelidikan kami, ISA Lille menawarkan aktiviti perundingan kepada syarikat tempatan serta pemimpin global dalam sektor pertanian, industri makanan dan persekitaran di Perancis dan luar negeri.

ISA Lille dalam nombor

59240_Skjermbilde2017-10-26kl.21.41.25.png

59239_Skjermbilde2017-10-26kl.21.41.36.png

Misi kita

Bina masa depan yang cerah di dunia yang mampan

Pelan strategik ISA Lille bertujuan untuk menggalakkan keusahawanan menerusi pendidikan, inovasi, penyelidikan, dan pengantarabangsaan.

Pendidikan

Program akademik kami adalah berdasarkan pemerolehan kemahiran sains dan teknikal yang kukuh serta pembangunan peribadi. Kursus saintifik, mentor individu, rendaman profesional di seluruh program kami membantu pelajar kami membina jalan mereka sendiri, menjaga realiti dunia korporat dan masyarakat dalam perspektif.

Penyelidikan dan Perundingan

Semua Unit Penyelidikan kami tergolong dalam rangkaian penyelidikan serantau, kebangsaan dan antarabangsa yang lebih besar: Universiti, Institut dan rakan kongsi perniagaan kami

Antarabangsa

Tiada pendidikan global tanpa pendedahan antarabangsa. Pengantarabangsaan adalah pusat misi ISA Lille: dalam program kami, melalui pelajar dan mobiliti profesor, melalui perkongsian akademik dan profesional kami, dan banyak lagi.

Perkongsian Antarabangsa

Selain menjadi sebahagian daripada rangkaian akademik nasional dan antarabangsa, ISA Lille juga mempunyai lebih daripada 200 perkongsian antarabangsa dengan universiti pertanian dan sains hayat di seluruh dunia.

Rakan Akademik kami110700_partners-networks.png

Lokasi

Lille

Alamat
48 boulevard Vauban
59046 Lille, Hauts-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami