Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke IPSA , sebuah Sekolah Kejuruteraan Unik!

IPSA adalah sebuah kolej kejuruteraan yang menawarkan sukatan pelajaran siswazah 5 tahun yang mengkhususkan diri dalam sistem aeronautik dan ruang angkasa. Pelajar memperoleh pengetahuan luas dalam pelbagai bidang saintifik dan pendekatan praktikal untuk kejuruteraan.107005_pexels-photo-1260309.jpeg

Ijazah Kejuruteraan IPSA '

'Ijazah Kejuruteraan' yang dikeluarkan oleh IPSA adalah ijazah Sarjana Perancis yang diiktiraf oleh CTI *. Ia memposisikan pemegangnya dapat menangani sebarang isu yang berkaitan dengan udara dan ruang. Graduan akan mengembangkan pengetahuan kejuruteraan umum yang luas serta kemahiran khusus dalam bidang aeronautik dan ruang. Latihan di IPSA juga membolehkan graduan bekerja dalam bidang teknikal yang lebih maju sama seperti aeroangkasa, seperti pengangkutan automotif dan maritim, di mana teknik dan teknologi yang digunakan adalah berdekatan dengan mereka yang berada di aeronautik.

Latihan

Objektif latihan ini adalah untuk memastikan pemerolehan pengetahuan yang penting untuk kepakaran peringkat tinggi dan mengesahkan pengetahuan yang diperlukan untuk melaksanakan tanggungjawab yang berbeza apabila mereka muncul dalam kerjaya. Berdasarkan keseimbangan antara kerja pengajaran dan projek (berkaitan dengan isu industri yang biasa), kurikulum IPSA merangkumi dimensi aeroangkasa yang kuat dari permulaan latihan, berkembang selama ini. Pelajar membentuk latihan dengan memilih 'jurusan teknologi' yang spesifik semasa kitaran kejuruteraan, yang membolehkannya membezakan kursus dan memperoleh kepakaran dalam bidang yang dipilih.

Persidangan korporat dan kesedaran antarabangsa ada untuk memberi kemahiran tambahan yang membina pemikiran kritikal dan keupayaan pelajar membuat keputusan

* The 'CTI' (Suruhanjaya des Titres d'Ingénieur) adalah badan bebas Perancis yang bertanggungjawab terhadap penilaian dan akreditasi institusi pendidikan tinggi dalam bidang kejuruteraan107006_pexels-photo-762080.jpeg

Satu kolej, dua buah kampus

Kampus IPSA di Ivry-sur-seine

Institut ini menyediakan persekitaran yang istimewa untuk pelajar. IPSA Paris terletak di kampus teknologi kumpulan IONIS yang terdiri daripada ESME Sudria, ETNA, dan IPSA .

Kampus teknologi multi-kolej berhampiran Paris:

Kolej kampus Paris -South berkongsi lebih daripada 4000 m2 bilik darjah, bilik komputer, pejabat pentadbiran ...

Premis-premis ini terdiri daripada:

  • Bilik darjah
  • Makmal dan bengkel untuk kerja praktikal mengenai mekanik, elektronik dan fizik.
  • 1 makmal penyelidikan
  • 300 rangkaian kerja rangkaian
  • 1 kantin dilengkapi
  • Beberapa bilik yang didedikasikan untuk kira-kira dua puluh persatuan pelajar.

Kehidupan pelajar di kampus Paris-Selatan.

Kampus ini membolehkan pelajar IPSA dan ESME Sudria berkongsi acara persatuan pelajar. Kampus ini terletak berhampiran restoran makanan segera dan kafe, serta banyak tempat kediaman universiti.

Kampus IPSA di Toulouse

Tapak IPSA di Toulouse (di mana hanya 3 tahun pertama latihan kejuruteraan aeronautik disediakan) menikmati persekitaran yang unik dari modal aeroangkasa yang hebat ini.

Kampus berbilang kampus

Kampus Toulouse, yang dikongsi oleh IPSA , Epitech dan ISEG Group, menyediakan pelajar dengan keadaan hidup yang menyenangkan, ruang kerja kolaboratif dan inkubator berdedikasi untuk permulaan yang membolehkan pelajar dan projek siswazah muda berkembang dalam persekitaran yang dilindungi.

Toulouse, modal aeroangkasa

Toulouse tidak diragukan lagi sebagai bandar yang ideal untuk mereka yang ghairah tentang aeronautik:

  • Dalam istilah industri dengan Airbus, Alcatel, Astrium, Thales dan Latécoère, dll.
  • Dari segi pendidikan tinggi dengan sekolah-sekolah aeronautik dan ruang sekolah terkemuka Perancis dan salah satu pusat universiti terbesar di Perancis
  • Dalam penyelidikan dengan CNES, ONERA dan banyak makmal CNRS.107007_pexels-photo-927022.jpeg

Sekolah Siswazah Kejuruteraan dekat dengan industri

Dalam lebih 50 tahun kewujudan, IPSA telah menjalin hubungan dan perkongsian yang berpanjangan dengan pemain utama dalam sektor aeroangkasa. Rakan kongsi ini, secara sukarela bertemu pelajar dan membincangkan pelbagai aspek (saintifik, teknikal, budaya dan ekonomi) profesion kejuruteraan. Kedekatan ini dengan industri membolehkan IPSA , melalui Majlis Pembangunannya, menyelaraskan latihan dengan keperluan industri. Alumni yang bekerja di syarikat-syarikat utama di sektor ini kembali ke sekolah mereka untuk berkongsi pengalaman mereka dengan jurutera masa depan di IPSA .

Antarabangsa

Diimplan di sektor perindustrian yang sangat bersifat antarabangsa, adalah wajar bahawa IPSA memberi tumpuan dari permulaan pembelajaran Bahasa Inggeris serta keperluan untuk memperoleh pengalaman antarabangsa. Malah, pengajaran dalam tahun ke-4 dan ke-5 hanya dalam bahasa Inggeris.

Selain itu, kolej ini telah mewujudkan program pendidikan asing yang bercita-cita tinggi, yang sesuai dengan dunia sebenar dan cita-cita para pelajarnya.

Oleh itu, IPSA mempunyai 40 universiti rakan kongsi di seluruh dunia, menganjurkan para pelajar selama semester atau tahun akademik.

IPSA juga telah membangunkan perjanjian dua peringkat dengan beberapa universiti.

Hasrat adalah motivasi asas

Sekiranya ada sekolah di mana keghairahan ada, IPSA . Projek-projek persatuan, kerana kerumitan mereka, mendedahkan sisi bersemangat Ipsaliens. IPSA juga menganjurkan pelbagai acara untuk membolehkan murid-muridnya menjalani semangat mereka sebaliknya, seperti seminggu yang didedikasikan untuk terbang, kehadiran di pelbagai pameran udara dan perhimpunan termasuk pertemuan terkenal di 'La Ferté Alais' ...

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

IPSA

Program Sarjana kami (2 tahun) diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Dalam tempoh 2 tahun ini, pelajar boleh membezakan kursus mereka melalui pilihan dan jurusan saint ... [+]

Mengenai IPSA , Sekolah Kejuruteraan Aeronautik dan Angkasa Lepas

IPSA adalah sekolah kejuruteraan yang menawarkan sukatan pelajaran 5 tahun 100% khusus untuk Aeronautics and Space.

Kepentingan dalam "semua ruang aerospace" adalah sumber motivasi tertentu di sekolah dan semangat itu dikongsi oleh pelajar dan pensyarah.

Dalam sukatan pelajaran 5 tahun, 3 tahun pertama diajar dalam bahasa Perancis dan memulakan pelajar ke bidang aeroangkasa. Pada tahun ke 3 mereka, pelajar boleh pakar dalam sistem aeroangkasa atau kenderaan aeroangkasa. Program Sarjana (2 tahun) diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Dalam tempoh 2 tahun ini, pelajar boleh membezakan kursus mereka melalui pilihan dan jurusan saintifik.... [-]

Perancis Paris Toulouse United Kingdom Salford  + 1 Lagi
Sept. 2020
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu