Baca keterangan rasmi

Untuk menyertai institusi anggota IONIS Education Group, adalah untuk menyertai kumpulan pertama pendidikan tinggi swasta di Perancis. Ia adalah satu kelebihan, yang melampaui realiti struktur, ia adalah tentang keadaan semangat bersama, di sekeliling visi bersama dan nilai-nilai yang kuat:

 • Kepentingan yang diberikan kepada pengambilalihan manusia dan praktikal, bukan hanya asimilasi pengetahuan, kerana sekolah juga merupakan tempat untuk menyatukan keperibadian seseorang.
 • Tempat primordial yang dibuat untuk pembelajaran penyesuaian, analisis perubahan, pengendalian situasi baru.
 • Keterbukaan kekal kepada dinamik, inovasi dan kreativiti perniagaan, inisiatif dan semangat keusahawanan antarabangsa.

Kumpulan IONIS merangkumi pengajaran hari ini kerana ia mendengar kepada dunia dan transformasi yang mengelilinginya. Memahami lebih baik keluarga, pelajar, golongan muda dan lebih baik mengintegrasikan evolusi syarikat kami, nampak seperti kewajipan yang mesti dilaksanakan oleh Kumpulan Pendidikan IONIS untuk sentiasa relevan dan berkesan.

Rangkaian yang unik

Dicipta 35 tahun yang lalu oleh Marc Sellam, IONIS Education Group kini merupakan kumpulan utama pendidikan tinggi swasta di Perancis. Dua puluh sekolah dan entiti * berkumpul di 12 kota Perancis lebih daripada 23,500 pelajar dalam perniagaan, pemasaran dan komunikasi, pengurusan, sains komputer, aeronautik, tenaga, pengangkutan, biologi dan penciptaan ... Kumpulan IONIS telah diberi panggilan untuk membentuk Perisikan Perniagaan Baru. Keterbukaan yang kuat kepada Antarabangsa, kepekaan yang tinggi terhadap inovasi dan semangat keusahawanan, "budaya kebolehpaduaian dan perubahan" yang benar, ini adalah nilai utama yang diajar kepada graduan masa depan sekolah kumpulan . Mereka akan menjadi pemain utama dalam ekonomi esok, menyertai rangkaian penatua institusi kami, yang bersama-sama melebihi 65,000 ahli. Sinergi antara sekolah diperkuat dengan penggunaan rangkaian serat optik digital, unik dalam pendidikan tinggi di Perancis: Sistem Digital IONIS (1.5 Gbps Internet, 1Gbps serat optik di antara laman web). Kepekaan yang hebat terhadap inovasi, kecenderungan untuk semangat keusahawanan, "kebolehan menyesuaikan diri dan perubahan" benar adalah nilai utama yang diajar kepada graduan golongan Pendidikan IONIS masa depan, kepada mereka yang yang akan menjadi pemain utama dalam ekonomi dan dunia esok. Ini adalah tiang-tiang kerjanya: untuk membentuk Perisikan Perniagaan Baru.

Fakta dan Angka

 • Kampus digital pertama Perancis yang didedikasikan untuk NTIC dan Internet.
 • Hampir 6000 pelajar.
 • Laman web dibuka 24/7 untuk membolehkan para pelajar menjalani projek mereka dengan pantas.
 • Satu kumpulan unik yang membawa bersama-sama sekolah kepakaran kejuruteraan dan digital, makmal penyelidikan, inkubator dan permulaan.
 • 4 buah sekolah: EPITA, Epitech, Web @ cademie, Ionis School of Technology
 • meltyNetwork, permulaan yang dibuat oleh Alexandre Malsh, (Epitech Promo 2009), naib presiden Conseil National Numérique.
 • Inkubator: Creative Valley, perkongsian antara Epitech dan Push'Pull, dan StartUp42 oleh EPITA, pemecut permulaan.
 • Selusin makmal penyelidikan yang digunakan dan asas dalam semua bidang sains digital dan komputer.
 • Lebih daripada 60 persatuan pelajar yang terlibat dalam banyak bidang: sukan, permainan, jurnalimasi, budaya, penyelidikan, keusahawanan, robotika, fotografi, video ...
 • Peralatan unik di Perancis Sistem Digital IONIS: serat proprietari 1Gbps dengan lebar jalur 1.5 Gbps yang menghubungkan 12 kota Perancis di mana IONIS Education Group didirikan.
Program diajar dalam:
 • Perancis

IONISx : la formation professionnelle 100% en ligne