IONISx

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

  • IONISx , SEKOLAH DEMATERIALISI

    Dalam dunia dalam transformasi kekal, pengajaran bermakna mengetahui cara berinovasi. Inovasi adalah sebahagian daripada DNA Kumpulan IONIS, dan pendidikan digital sebagai kaedah pembelajaran yang diiktiraf dan terbukti hari ini tidak terkecuali. IONISx sepenuhnya berdedikasi untuk pendidikan digital dan tawaran, melalui platform IONISx , IONISx - IONISx dibangunkan selama lebih dari tiga puluh tahun oleh sekolah-sekolah Kumpulan.

360 ° PENGAJARAN PADA KAD

Kemungkinan yang ditawarkan oleh platform IONISx banyak dan pelbagai, termasuk kursus yang boleh diakses secara kekal, membolehkan anda belajar dan bekerja secara tidak segerak, tanpa kekangan. Penceramah yang merancang kandungannya adalah gabungan pakar profesional dan akademik, termasuk banyak profesor dari sekolah-sekolah Kumpulan. Kandungan digital diterangkan mengikut tema asal, dengan sudut tepat, untuk membawa cahaya baru ke atas subjek dan pengetahuan.

CARA PEMBELAJARAN DAN LATIHAN BARU

Di IONISx digitalisasi pendidikan terima kasih kepada MiMo menandakan satu langkah penting dalam "sekolah dematerialisasi". MiMos (untuk "modul mikro") terdiri daripada kapsul pembelajaran kecil sehingga 30 minit untuk mempelajari konsep utama. Terdiri daripada urutan video, helaian ringkasan, sumber tambahan, latihan formatif dan penilaian, mereka meliputi banyak subjek, seperti komputer, teknikal, ekonomi ...

Sehingga kini, IONISx telah merancang lebih daripada 2800 MiMo untuk membina laluan belajar khusus. Modul ini boleh dilihat bila-bila masa dan di mana sahaja, termasuk mudah alih dan tablet. Mereka menawarkan kefleksibelan yang tinggi kepada pelajar, bebas mengatur jadual mereka dengan pantas mengikut keperluan mereka. Antaramuka pemantauan yang rumit memungkinkan untuk menyediakan sokongan peribadi dan susulan untuk setiap pelajar.

Lokasi

Perancis Online

Alamat
Perancis Online, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami