INSA Toulouse

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai INSA Toulouse

Dengan 14,000 alumni yang hadir di semua sektor ekonomi, "Institute of Des Sciences Appliquées" dari Toulouse, sebuah sekolah kejuruteraan negeri, universiti, pluridisciplinary, diiktiraf atas kecemerlangan pendidikan lima tahun yang menarik pelajar dari tahap akademik yang tinggi dan siapa telah mendapat keputusan cemerlang di Baccalaureat.

10 mata utama INSA

Kursus ijazah, dikenali dan dikenali dengan baik:

 • Rangkaian graduan yang mantap bekerja di seluruh dunia. Setiap tahun lebih daripada 10% graduan kejuruteraan di Perancis lulus dari Kumpulan INSA.

Antarabangsa, tumpuan utama:

 • Program antarabangsa, kampus pelbagai budaya, darjah berganda, Lebih 3,600 pelajar antarabangsa dan lebih daripada 1,100 perjanjian antarabangsa, dsb.

Penyelidikan, canggih:

 • Lebih 50 unit penyelidikan. Perkembangan saintifik dan teknologi untuk aplikasi dalam perniagaan dan industri.

Nilai, bersatu:

 • Berdasarkan kesaksamaan, kepelbagaian, keterangkuman dan kecemerlangan, membangunkan para jurutera yang berpengetahuan sosial.

Pengajaran, berbeza:

 • Keterampilan, keusahawanan ... Jurutera peringkat tinggi dengan minda terbuka, budaya yang sangat baik dan citarasa untuk sukan.

Peluang darjah, inovatif:

 • Individu yang disesuaikan, bimbingan peribadi dan kursus berasaskan tema ... Projek-projek inovatif dan "à la carte".

Pelajar pencapaian yang tinggi:

 • Kemasukan terbuka kepada semua tahap ijazah, berdasarkan rekod akademik, gred dan motivasi.

Perniagaan, rakan kongsi:

 • Pelatih, pensyarah tetamu, kontrak penyelidikan, jawatan kerja, kepakaran, dll.

Prospek pekerjaan, luar biasa:

 • 1.5 bulan untuk mencari pekerjaan pertama.

Kampus, meriah:

 • Sukan, kebudayaan, kesenian, kelab, dll.

Pendidikan yang disokong oleh penyelidikan peringkat tinggi

INSA-Toulouse menyediakan pelbagai spesialisasi kejuruteraan 8 , termasuk sains komputer, kejuruteraan awam, kejuruteraan matematik dan kejuruteraan biokimia. Kursus-kursusnya, yang dikaitkan dengan kemajuan saintifik terkini, disokong oleh aktiviti makmal penyelidikan terkemuka , disokong oleh kumpulan perindustrian yang besar, contohnya dalam bidang bahan baru untuk aeronautik, teknik perlindungan alam sekitar dan nano-objek.

Pedagogi inovatif untuk pembelajaran yang berpanjangan

Sepanjang kursus ini, pelajar dihadapkan dengan projek-projek yang konkrit, rumit dan masalah di mana mereka bekerja dalam kumpulan, dengan bantuan guru apabila diminta. Tiada soalan, tiada kuliah, dan lain-lain adalah prinsip di sebalik pendekatan pembelajaran aktif ini, bereksperimen oleh universiti terkemuka di Amerika dan Eropah Utara, dan kini dianjurkan oleh UNESCO.

Jurutera dibuka kepada dunia

Dimensi antarabangsa telah menjadi keutamaan bagi INSA sejak dibuka dan seksyen antarabangsa telah ditubuhkan secara beransur-ansur. Di kampus, satu daripada lima orang pelajar adalah pelajar antarabangsa.

INSA mengalu-alukan pelajar dengan pelbagai profil: pelajar dengan teknologi "Baccalaureat" , pelajar memilih untuk pendidikan kolektif berselang tempoh pengajian akademik dan pengalaman industri dan pelajar pendidikan berterusan.

Menjadi terbuka kepada dunia juga melibatkan komitmen pelajar kepada masyarakat yang sangat dihargai dan memberikan kredit ECTS sebagai sebahagian daripada kursus.

Beberapa angka

 • Penciptaan: 1963
 • 450 graduan kejuruteraan MSC setiap tahun dan sekitar 2,900 pelajar mendaftar
 • 70% pelajar di penginapan di kampus
 • Lebih 450 kakitangan tetap
 • Rangkaian alumni lebih daripada 15,000 jurutera (83,000 dengan Kumpulan INSA).

Lokasi

Toulouse

Alamat
135 Avenue de Rangueil
31077 Toulouse, Occitanie, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami