ILERI

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terdapat dua jenis sekolah, mereka yang mempersiapkan karier dan mereka yang menjalin takdir. Institut pengajian hubungan antarabangsa adalah tempat di mana bukan sahaja kerjaya yang luar biasa muncul, terutamanya tempat di mana orang muda mengamalkan perjalanan hidup mereka: di ILERI , mereka memilih untuk untuk menjadi warga negara yang terlibat.

ILERI adalah tempat di mana nilai-nilai kemanusiaan telah berkembang sejak tahun 1948, dan oleh itu Institut menamatkan graduannya dengan viaticum yang paling berharga: obsesi menghormati orang lain dan keinginan untuk menghadiri mereka untuk menggabungkan mereka, memahami budaya mereka, membina dengan mereka, mengatur dunia, mencipta kekayaan, mengalahkan kebencian, pertempuran dan peperangan. Dan kemudian, ILERI mesti mempunyai tahap akademik yang terbaik untuk memberikan pengetahuan yang paling boleh dipercayai tentang mereka yang akan meninggalkan dan mengambil bahagian mereka, dalam institusi antarabangsa, dalam syarikat, dalam organisasi bukan kerajaan , dalam perjalanan dunia. Fakulti berprestijnya adalah jaminan mutlak pengajaran sekolah yang tidak dapat dinafikan.

Pada penghujung hari, pelajar-pelajar ILERI dengan cepat memeriksa ciri khas rumah ini: kami tidak pernah meninggalkannya. Ia dipakai sendiri sepanjang hidupnya sebagai seorang wanita dan seorang lelaki.115128_45956501_2135753859788656_7642633697501380608_n.jpg

18 mata untuk kecemerlangan

Untuk menjadi pelajar di ILERI adalah untuk memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk berkembang di kalangan antarabangsa.

Sejak 1948, ILERI melatih pelajar dalam fungsi organisasi antarabangsa, NGO, syarikat antarabangsa, institusi Eropah, perkhidmatan awam Perancis, diplomasi, pihak berkuasa tempatan, fikir kereta kebal, kewartawanan, melobi firma, firma perundingan risiko negara dan firma perekrutan antarabangsa.

Kurikulum yang komprehensif dan seimbang ini memberikan pelajar pendidikan yang mantap dan mampan.

Sebuah sekolah yang unik

Pemilihan di pintu masuk: ILERI adalah sebuah sekolah bersaiz manusia yang terdiri daripada pelajar yang cemerlang, ingin tahu, bersemangat dan komited, diawasi oleh seorang guru rujukan setiap tahun.

Program Menuntut dan Komprehensif: Undang-undang Antarabangsa, Sains Politik, Geopolitik, Ekonomi Antarabangsa, Tiga Bahasa Asing. Kursus dalam Bahasa Perancis dan Bahasa Inggeris.

Fakulti: terdiri daripada ahli akademik dan profesional yang diiktiraf, didedikasikan dan dilampirkan kepada ILERI .

Projek penerapan transversal dan budaya umum: pembangunan semangat kritikal, aksen mengenai penyelidikan dan budaya perdebatan, melalui projek-projek kumpulan.

Kehidupan komuniti yang sangat kaya dan aktif dengan lebih daripada sepuluh persatuan: pertahanan, kemanusiaan, iklim, perdebatan, simulasi PBB, UNICEF, Trust Africa, BDE, Asia, dan sebagainya.

Budaya umum: Seminar tematik pilihan, bengkel pemetaan, lawatan budaya.

Persidangan: mingguan, terbuka kepada orang awam dengan pakar IR dan webcast.

Gantian dalam Master 2: kontrak perantisan, kontrak profesional atau latihan bergantian.

Penubuhan yang diiktiraf oleh Negeri: Biasiswa Crous dan biasiswa merit ILERI .

Magang di Perancis dan luar negara: persediaan untuk pekerjaan sepanjang kursus sekolah diikuti oleh kaunselor dan sokongan perkhidmatan magang.

Erasmus Charter: hampir 30 bursa antarabangsa berprestij yang dipilih dalam bidang Hubungan Antarabangsa.

Rangkaian 9000 tahun: testimonial biasa, akses platform khusus, direktori, latihan, pekerjaan.

Pusat Sumber: lebih daripada 1600 buku, jurnal khusus, akses kepada pangkalan data dokumentari CAIRN dalam ijazah sarjana dan sokongan dokumentari berdedikasi.

Sejarah dan nilai-nilai: dituntut dan disahkan melalui generasi oleh pelajar ILERI .

Tiga bahasa asing wajib: dari pilihan 11 bahasa yang diajar dan platform elearning.

Perkongsian berprestij: MAE, DRM, DGSI, CESA, CESM, dll.

Diploma ijazah sarjana: keselamatan antarabangsa dan pertahanan, perisikan ekonomi atau tajuk RNCP tahap 1: kerjasama antarabangsa dari luar negara.

Penyepaduan profesional: 50% pada enam bulan, 80% pada satu tahun, dengan gaji tahunan pertama sebanyak 30K €.

Lokasi

Puteaux

Alamat
Jardins Boieldieu,20bis
92071 Puteaux, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami