The University of Toulouse Graduate School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The University of Toulouse Graduate School of Management (Institut d'Administration des Entreprises - IAE) menawarkan ijazah di peringkat sarjana, lepasan dan kedoktoran dalam pengurusan untuk kedua-dua pengajian tinggi sepenuh masa dan pelajar pendidikan berterusan. Disiplin utama pengurusan, pengauditan perakaunan, kewangan, pemasaran, pengurusan sumber manusia, dan pengurusan strategik diajar dalam rangka kerja yang berorientasikan profesional. Gaya pengajaran, hubungan antarabangsa, integrasi profesional peringkat tinggi semuanya direka untuk memenuhi objektif setiap program diploma dan menyumbang kepada reputasi IAE yang sangat baik di kalangan pelajar dan profesional perniagaan.

Toulouse Graduate School of Management, kunci kejayaan

Terletak di tengah-tengah Toulouse, IAE menawarkan pelajar persekitaran yang kaya dan belajar. Dengan kemudahan rangkaian komputer dan perpustakaan yang terkini, bilik persidangan video dan sokongan pentadbiran yang kuat, IAE menyediakan syarat yang ideal untuk pelajar menyesuaikan diri dengan cabaran-cabaran tempatan dan untuk berjaya dalam pengajian mereka.

Memadankan keperluan dunia perniagaan

IAE Toulouse bekerja dalam interaksi rapat dengan dunia perniagaan. Banyak perjanjian dan kerusi tajaan syarikat mengatur kerjasama kami dengan rakan-rakan ekonomi. Kami menawarkan pelajar kemahiran yang diperlukan untuk mengambil tanggungjawab dalam mana-mana syarikat dan membantu mereka dalam rancangan kerjaya mereka. Tambahan pula, IAE membangunkan program-program khusus untuk memberi respons kepada keperluan latihan syarikat.
Pengajaran dan penyelidikan

Staf pengajaran dan penyelidikan di IAE secara aktif mengambil bahagian dalam menjana pengetahuan dalam bidang kepakaran mereka melalui banyak penerbitan penyelidikan dan organisasi persidangan. Kecemerlangan saintifik berdiri di belakang reputasi nasional dan antarabangsa IAE di kalangan institusi pengajian tinggi dan penyelidikan di seluruh dunia.

Penyelidikan dalam Pengurusan dianjurkan di Pusat de Recherche en Management (CRM - CNRS makmal penyelidikan gabungan), yang seminar dan persidangannya diintegrasikan sepenuhnya ke dalam program.

Lokasi

Toulouse

Alamat
Institut d'Administration des Entreprises
2, rue du Doyen Gabriel Marty

31042 Toulouse, Occitanie, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami