Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program Chemical NanoEngineering adalah program master bersama dalam Chemical Nanoengineering yang ditawarkan oleh tiga universiti Eropah:

  • Universiti Aix-Marseille (Perancis)
  • Universiti Tor Vergata Rom (Itali)
  • Universiti Sains dan Teknologi Wroclaw (Poland)

Kimia untuk Nanoengineering adalah bidang sains dan teknologi yang inovatif yang berkembang pesat. Hadiah Nobel Kimia 2016 menunjukkan pentingnya penyelidikan dalam bidang ini. Telah menunjukkan bahawa kejuruteraan Nanomachines bukan lagi fiksyen sains; ini hanya permulaan khusus kejuruteraan baru di mana sistem Nano dapat dirancang dan disintesis secara berangka. Teknologi baru ini akan mewujudkan permintaan yang besar untuk pakar dalam bidang ini.

Kursus Sarjana ini menawarkan program asli dalam domain yang sangat inovatif . Kemahiran akan diperoleh pada tahap interdisipliner yang sangat diperlukan untuk menguasai teknologi Nano yang baru muncul dan untuk mengembangkan konsep dan aplikasi asli yang bertujuan untuk mencapai kejayaan baru dalam banyak bidang; nanoteknologi bioperubatan, nanomaterials atau aplikasi untuk persekitaran.

Keaslian program kami adalah bahawa ia memperdalam prinsip kimia dan kejuruteraan dengan orientasi khusus dalam bidang nanoteknologi dan alamat yang kuat untuk realiti industri. Keaslian program kami yang lain adalah berdasarkan kursus yang dikembangkan secara meluas yang berkaitan dengan reka bentuk dan aplikasi kejuruteraan Nano-sistem.

Program kami bertujuan untuk metodologi yang diterapkan pada Nanoengineering , berorientasi aplikasi, dan khusus difokuskan pada sintesis dan pencirian kimia. Ini bertujuan pada metodologi reka bentuk sistem Nano dari bawah ke atas menggunakan pemodelan dan sintesis kimia di Nanoscale.

Lokasi

Marseille

Alamat
Centre St Jerome
13397 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: