ESLSCA Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1949, ESLSCA Business School Paris telah melatih lebih daripada 15,000 alumni yang kini menduduki jawatan bertanggungjawab di Perancis dan di luar negara. Mereka telah memanfaatkan banyak aset ESLSCA:

  • Latihan generalis di peringkat tuan (kemasukan selepas kelas persediaan HEC atau kelayakan, selepas BAC 2 atau BAC 3), berdasarkan program pengajian yang ketat dan inovatif, tujuannya adalah untuk melatih pengurus "keusahawanan sebenar ".

Pengajaran yang membawa kepada kelayakan dan profesional profesional yang sangat dicari oleh syarikat, ESLSCA Business School Paris mempunyai reputasi yang sangat kuat (ESLSCA mempunyai jumlah alumni pakar terbesar) akauntan dan mengira banyak alumni dalam pasaran kewangan, perbankan dan saham). Antarabangsa: Program sarjana berganda MBA yang diwujudkan pada tahun 1979 merupakan yang tertua dalam ESC. Tuisyen termasuk wajib tinggal di luar negara (magang atau semester pengajian) dan beberapa kursus dalam bahasa Inggeris. Lebih daripada 50 kewarganegaraan kini diwakili di kalangan ESLSCA Business School Paris yang menjadi ahli AACSB, EFMD, CREPUQ dan EDUNIVERSAL. Sinergi sedia ada dengan program lain dari Kumpulan ESLSCA : program dalam Sarjana Bahasa Inggeris dan MBA, dan 19 program kitaran ketiga, yang kebanyakannya memimpin dalam bidang mereka (Perdagangan Antarabangsa dan Perdagangan, Kejuruteraan Kewangan, Pengurusan Industri Mewah dan Fesyen, Perisikan ekonomi). Pengiktirafan syarikat , yang menyokong projek pendidikan ESLSCA Business School Paris , mewakili guru-guru, memberi banyak latihan dan mengalu-alukan graduan dalam keadaan terbaik. Hasil tinjauan gaji untuk siswazah muda majalah EXPANSION (April 2010) sekali lagi menguntungkan kepada ESLSCA Business School Paris yang berada di urutan ke - 28 dari 40 sekolah diklasifikasikan .

Aktiviti penyelidikan penting: ESLSCA Business School Paris secara aktif terlibat dalam usaha penyelidikan yang dijalankan di peringkat Eropah untuk mempromosikan pendidikan pengurusan. Profesor penyelidikan, pelajar PhD, PhD, dan profesor pengurusan yang diberi kuasa untuk menjalankan penyelidikan (HDR) menyumbang kepada penerbitan kertas penyelidikan, mengambil bahagian dalam kolokium, menerbitkan artikel dan buku dalam disiplin masing-masing, terutamanya dalam Perisikan Ekonomi dan Teknologi Maklumat. membiayai.

Hasil kaji selidik IPSOS yang ditugaskan oleh ESLSCA Business School Paris menunjukkan kecukupan projek pendidikannya dengan harapan perusahaan: pentingnya latihan magang dan program belajar kerja, tahap profesionalisasi kurikulum, kemahiran dalam bahasa Inggeris ( bilingualisme) dan perisian komputer.

MBA khusus

Kursus ini bertujuan untuk graduan pendidikan tinggi dan eksekutif. Matlamatnya adalah untuk memberi para peserta pengetahuan dan kemahiran pengurusan pepejal, diperkuat dengan latihan.

Program Antarabangsa

Sejak 1982, ESLSCA Business School Paris telah menjadi tuan rumah pelajar asing selama dua atau tiga tahun pengajian yang membawa kepada ijazah ESLSCA-MBA. Beberapa pelajar berada di tahun ketiga mereka di Amerika Syarikat, selepas itu mereka memperoleh gelar MBA dan diploma ESLSCA Business School Paris .

Sejak tahun 1996, ESLSCA Business School Paris telah menjalankan program MBA selama setahun untuk pelajar asing (kursus bahasa Inggeris).

Sarjana Muda

Kedua-dua sarjana muda dari ESLSCA Business School , BBA: Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (diwujudkan pada tahun 1998) dan program Sarjana Muda Pengurusan (termasuk pengkhususan dalam bidang kewangan, pemasaran atau logistik pada tahun ketiga) boleh diakses apabila mendapat sarjana muda.

Grande Ecole

Kursus ini adalah untuk calon-calon yang ingin mengasimilasikan semua teknik pengurusan dan pengurusan, membangunkan kualiti peribadi mereka dalam dimensi profesional, mewujudkan kepakaran profesional yang sebenar dengan dimensi antarabangsa.

Latihan Eksekutif

Kursus-kursus eksekutif di ESLSCA Business School Paris bertujuan untuk eksekutif dalam semua fungsi (pemasaran dan jualan, kewangan atau undang-undang, R

Kursus Ijazah Tingkat I, Kitaran Profesional Ketiga pada separuh masa untuk eksekutif.

EGE

Ecole de Guerre Economique telah beroperasi sejak 1997 dan merupakan perintis di peringkat Eropah. EMT mengambil bahagian dalam mesyuarat IHEDN (Institut Pengajian Pertahanan Tinggi) dan menganjurkan Simposium mengenai Perisikan Ekonomi di UNESCO pada tahun 1998. ESLSCA Business School Paris telah ESLSCA Business School perjanjian dengan Universiti Strasbourg, Montpellier, Poitiers dan Laval (Quebec) mengenai Perisikan Ekonomi. EGE menyebarkan beberapa kertas penyelidikan mengenai Perisikan Ekonomi.

IFAM

Menyertai program kami adalah memenuhi permintaan masa depan isu-isu antarabangsa. Ini adalah jaminan untuk menguasai situasi yang berbeza yang akan anda jawab. Ini adalah usaha untuk mencapai kecemerlangan.

Akses dibuka kepada calon yang memegang ijazah sarjana muda, diploma setara atau ingin memasukkan kitaran ke-3.

img-branding

Mengenai

Mengenai ESLSCA Business School Paris: Dengan pengalaman selama 70 tahun dan reputasi yang mantap untuk Korporat, Pasaran dan Audit Kewangan, ESLSCA Business School Paris mempunyai banyak kelebihan seperti: penglibatan antarabangsa (termasuk penubuhan pusat-pusat di luar negara), inovasi pendidikan, kualiti penyelidikan fakulti, rangkaian alumni antarabangsa ...

Kad baru telah ditambah pada bulan September 2003 dengan penciptaan Jabatan Perisikan Ekonomi, dalam program Grande Ecole, buah pengetahuan yang dibangunkan oleh ESLSCA Business School Paris sejak tahun 1997 dengan kitaran ketiga "Ecole de Guerre Economique" diiktiraf sebagai pemimpin di peringkat Perancis dan diperhatikan oleh MP CARAYON dalam laporannya kepada Perdana Menteri mengenai EI (Jun 2003).

Pendidikan umum yang sangat popular

Kajian ESLSCA / IPSOS mengesahkan perkara ini. Syarikat-syarikat mahu golongan muda yang profesional dan beroperasi. Oleh itu pelajar harus menyelesaikan beberapa latihan magang, menguasai alat komputer dan sekurang-kurangnya dua dwibahasa. Oleh itu latihan telah disesuaikan dengan permintaan ini. 30% kursus adalah dalam bahasa Inggeris. Pelajar juga mesti mengikuti semester wajib di luar negara, universiti atau perniagaan.

ESLSCA Business School Paris mempunyai beberapa universiti rakan kongsi di seluruh dunia, di mana ia juga mempunyai pertukaran pendidikan, dari mana kedatangan guru berbahasa Inggeris di sekolah. Akhirnya, terima kasih kepada rangkaian 15,000 alumni yang sangat kuat di 110 negara dan hubungan yang sangat baik dengan syarikat-syarikat rakan kongsi, agak mudah untuk mencari magang di Perancis atau di luar negara di antara 3000 tawaran yang sekolah menerima setahun.

Apabila tiba di sekolah, pelajar mengikuti seminar pengenalan untuk organisasi (IAO) selari dengan seminar pengantar mengenai pengurusan komputer. Semasa IAO, beberapa alumni dari ESLSCA Business School Paris , mewakili semua sektor aktiviti ekonomi, berkongsi fungsi profesional dan pengalaman mereka. Akhirnya, setiap pelajar mengikuti latihan dalam syarikat. Dari 2 bulan hingga 1 tahun, 3 bulan hingga akhir tahun ke-2, dan selalunya separuh masa pada tahun ke-3, sebelum latihan magang akhir, yang boleh pergi dari bulan April hingga Disember, dan memberikan tempat kepada pertahanan sebuah tesis. Walaupun latihan magang ini sering membawa kepada pekerjaan, ESLSCA Business School Paris Paris juga menganjurkan Forum Perniagaan Pelajar Tahunan.

Akhirnya, ESLSCA Business School Paris menawarkan program pascasiswazah: Perdagangan, Kejuruteraan Kewangan, Pemasaran, E.Business, Pengurusan Mewah, Perisikan Ekonomi dan MBA. Pelajar kitaran kedua juga mendapat manfaat daripada kursus dan penyelidikan kitaran ke-3 ini.

Kurikulum pelbagai

Program yang disebut "Common Core" tersebar selama tiga tahun pengajian. Sebagai tambahan kepada program ini dan pada tahun akhir, terdapat juga kursus pilihan. Dua tahun pertama kajian ini membentuk kitaran pertama kajian umum. Tahun ketiga merupakan kitaran kedua kajian, sepadan dengan tempoh pengkhususan di kalangan 6 jurusan di bawah:

  1. Pemasaran Utama, Pengurusan Antarabangsa
  2. Kawalan Kepakaran Utama
  3. Kewangan Pasaran Utama
  4. Kewangan Korporat Utama
  5. Perisikan Ekonomi Utama
  6. Organisasi Utama, Pengurusan, Perundingan

Undertaking juga sebahagian daripada pengajaran
Dengan pasukan dan dari tahun pertama, pelajar mesti mengemukakan projek untuk memulakan perniagaan atau mengambil alih persatuan sedia ada di dalam sekolah. BDE dari ESLSCA Business School sebenarnya sangat aktif. Di bawah kewibawaan tutor tutor, pelajar mesti menyusun pelan perniagaan, menentukan objektif dan melaksanakan projek ini pada tahun ke-2. Latihan tetap pelajar ini mungkin dilakukan oleh struktur sekolah yang kita mengekalkan pada skala manusia.

Cara yang berkesan
Fakulti ESLSCA Business School Paris mencerminkan kualiti pengajaran dan penyelidikan, baik secara nasional maupun antarabangsa. Sebagai tambahan kepada pedagogi ini, ESLSCA Business School Paris memberikan para pelajarnya cara untuk melakukan penyelidikan mereka dengan cara yang terbaik, berkat kemudahan internet dan pendidikannya.

Berada di Paris, aset tambahan
Syarikat-syarikat terbesar berada di PARIS dan modal juga menawarkan segala cara untuk menyempurnakan budaya umum. Jika ESLSCA Business School Paris mempunyai lebih daripada 50 kebangsaan yang berbeza di kalangan pelajarnya, Paris mungkin juga untuk sesuatu.

img-branding_

Lokasi

Paris

Alamat
ESLSCA Paris Business School
11 Rue de Cambrai

75019 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami