ESCP Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, ESCP Business School telah menghasilkan generasi pemimpin dan usahawan. Dengan enam kampusnya di Berlin, London, Madrid, Paris, Turin dan Warsaw, identiti benar-benar Eropah ESCP Business School membolehkan ia menawarkan gaya pembelajaran multikultural yang unik dalam bidang perniagaan dan pandangan global dalam isu Pengurusan Antarabangsa. Setiap tahun, ESCP Business School mengalu-alukan lebih daripada 6,000 pelajar dan 5,000 eksekutif dari lebih daripada 120 negara yang berbeza, menyediakan mereka dengan tawaran kursus Pengurusan Komprehensif dan program khusus (Sarjana Muda, Sarjana, Eksekutif MBA, PhD dan Pendidikan Eksekutif). ESCP Business School dimasukkan hanya di kalangan 1% sekolah perniagaan di dunia yang memiliki Akreditasi (AACSB dan EQUIS). www.escpeurope.eu - Ikut kami di Twitter @ESCPeurope

Walaupun jenama ESCP Business School berkembang selama hampir 200 tahun sejarah, ia tetap setia kepada tiga huruf pertama. Bermula pada tahun 1819 dengan nama Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie dan kemudiannya dinamakan Ecole Supérieure de Commerce, ia dibangunkan untuk ESCP lima puluh tahun kemudian pada tahun 1869. Setelah bergabung dengan sekolah saudara perempuannya, Sekolah Pengurusan Eropah (EAP), dalam 1999, sekolah ini dipanggil ESCP-EAP selama satu dekad. Pada tahun 2009, nama sekolah berubah menjadi ESCP Europe, menjadikan rujukan jelas kepada warisan dan kedudukannya di Eropah. Pada tahun 2019, sekolah itu menjadi ESCP Business School .

Ruang lingkup antarabangsa ESCP Business School telah terlihat sejak usia dini. Sudah kelas 1824 mengira 30% pelajar antarabangsa dengan 15 kebangsaan yang berbeza, diantaranya tujuh orang Sepanyol, lima orang Brazil, lima Belanda, empat orang Jerman, dan dua orang Amerika. Pendidikan bahasa merupakan bahagian penting kurikulum pertama yang termasuk, sebagai tambahan kepada tatabahasa Perancis, juga kursus dalam bahasa Inggeris, Jerman, dan Sepanyol. Sehingga tahun 1825, sebanyak sepuluh bahasa telah diajar di ESCP Business School dan pelajar terpaksa belajar sekurang-kurangnya tiga daripada mereka.

Sekitar satu setengah abad kemudian, ESCP Business School sekali lagi menjadi perintis melalui penciptaan sekolah perniagaan pelbagai kampus. Untuk menanggapi panggilan Sekolah Eropah, kampus-kampus di Jerman dan di United Kingdom dibuka pada tahun 1973, diikuti oleh Sepanyol pada tahun 1988, Itali pada tahun 2004, dan Warsaw pada 2015. Dalam konteks dunia yang semakin global, cita-cita ESCP Business School hari ini adalah untuk melatih pengurus-pengurus Eropah yang sebenar dengan memupuk hubungan antara nilai-nilai kemanusiaan dan pendidikan pengurusan. ESCP Business School menjadi ESCP Business School Eropah yang terbuka untuk Dunia.

Misi dan Nilai

ESCP Business School menghubungkan dan membentuk dunia perniagaan dengan memajukan pengetahuan dan praktik pengurusan lintas budaya.

Pengurusan pengajaran dari perspektif interdisipliner di peringkat tertinggi kecemerlangan akademik, kami membangunkan pemimpin pintar, beragam bahasa, yang berpikiran terbuka, dapat disesuaikan dan bertanggungjawab.

Sebagai pengurus dan usahawan, graduan ESCP Business School dilengkapi untuk memimpin dan memberi inspirasi dalam dunia global.

Fakta Utama

 • 6 kampus ESCP Business School di Berlin, London, Madrid, Paris, Torino, dan Warsaw
 • Akreditasi: AACSB dan EQUIS
 • Sekolah Perniagaan Pertama Dunia (est 1819)
 • Lebih daripada 150 profesor-penyelidik yang aktif mewakili lebih 20 kebangsaan di 6 buah kampus kami
 • 90 profesor afiliasi, 40 profesor yang melawat, lebih daripada 800 pengamal dan pakar
 • Lebih daripada 130 pakatan akademik di Eropah dan Dunia
 • Portfolio penuh: Sarjana Muda, Sarjana, MBA, PhD dan Pendidikan Eksekutif
 • 5,000 pelajar dalam program ijazah mewakili 100 bangsa yang berbeza
 • 5,000 peserta peringkat tinggi dalam latihan tersuai dan pendidikan eksekutif
 • 55,000 alumni aktif di lebih 150 buah negara di dunia
 • Pemerintahan Eropah mewakili identiti Eropah mendalam sekolah
 • Secara kerap disenaraikan di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia

Kampus

Model tersendiri ESCP Business School sebuah sekolah perniagaan pelbagai kampus merentas sempadan merangkum hati identiti Eropah kita. Dengan enam kampus bandar di bandar-bandar utama Eropah, ESCP Business School menyumbang secara aktif kepada pembangunan budaya pengurusan Eropah dan membolehkan Sekolah menawarkan jenis pendidikan perniagaan rentas budaya yang unik:

 • BERLIN
 • LONDON
 • MADRID
 • PARIS
 • TORINO
 • WARSAW

Lokasi

Paris

ESCP Europe

Alamat
ESCP Europe Campus Paris
79, avenue de la République

75543 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 49 23 20 00

London

ESCP Europe - London Campus

Alamat
ESCP Europe Campus London
527 Finchley Road


NW3 7BG London, England, United Kingdom

Berlin

ESCP Europe

Alamat
ESCP Europe Campus Berlin
Heubnerweg 8-10

14059 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 320070

Turin

ESCP-EUROPE Torino

Alamat
ESCP Europe Torino Campus
Corso Unione Sovieticà, 218 bis

10134 Turin, Piedmont, Itali
Telefon
+39 011 670 5894

Warsaw

Alamat
ESCP Europe Warsaw Campus
c/o Kozminski University
57/59 Jagiellonska St.

03-301 Warsaw, Mazowieckie Masovian, Poland

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Program-program