ESC Amiens School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah ESC Amiens School of Management

Pada masa ketika ESC Amiens School of Management membuka halaman baru dalam sejarahnya, kami melihat kembali nilai dan prinsip yang telah membentuk sekolah.

Amiens Business School, yang ditubuhkan pada tahun 1942, selalu berusaha untuk berinovasi dan bereksperimen. Perwatakan yang kuat yang membolehkan sekolah berkembang pesat dalam rangkaian pendidikan tinggi utama dan memperluas aktivitinya ke pendidikan pengurusan sejak tahun 1962 (ijazah Sarjana dalam Pengurusan) dan latihan pengurusan pertengahan dengan ijazah Sarjana Muda sejak tahun 1988.

Hari ini, ESC Amiens School of Management memberi tumpuan khusus pada keterbukaan sosial yang besar, penglibatan syarikat di tengah proses pendidikan tetapi juga keinginan yang kuat untuk menyumbang kepada pembangunan wilayah Hauts de France (Utara Perancis, 6 juta penduduk ). ESC Amiens School of Management menawarkan program latihan awal dan berterusan dari peringkat sarjana hingga pendidikan siswazah (ijazah Sarjana dalam Pengurusan Operasi Antarabangsa, Sarjana dalam Perdagangan Antarabangsa dan MBA dalam Perdagangan Antarabangsa dan Logistik) yang mencerminkan pengalaman dan inovasi hampir 80 tahun yang terbaik.

Nilai dan Misi

Tugas ESC Amiens School of Management adalah untuk melatih pelajar berbakat untuk menjadi profesional, dapat memahami dunia di sekitar mereka, untuk merebut peluang sambil menghormati orang dan planet ini.

Dengan pengalaman hampir 80 tahun, misi ESC Amiens School of Management adalah mengenal pasti potensi, menzahirkan dan memupuk bakat, melatih dan mengintegrasikan ke dalam dunia profesional generasi sekarang dan akan datang pengurus dan usahawan yang akan mewujudkan nilai ekonomi dan kemasyarakatan dalam dunia global dan digital. Walaupun terdapat banyak kursus latihan untuk belajar bagaimana menjadi pengurus masa depan, ESC Amiens School of Management enggan memainkan peranan standardisasi yang akan menenggelamkan pelajarnya secara besar-besaran.

Sebaliknya, ESC Amiens School of Management keunikan dan menekankan pengetahuan, kemahiran interpersonal dan tingkah laku profesional, menghormati setiap individu, jauh dari acuan ketinggalan zaman di mana semua bentuk kreativiti dihambat. Setiap latihan yang diberikan di ESC Amiens School of Management membawa nilai-nilai ini.

133938_IMG001.jpg

ESC Amiens / ESC Amiens

Belajar melakukan yang betul pada kali pertama: Jalan Kelakuan Profesional

Syarikat rakan kongsi kami adalah pusat pendidikan ESC Amiens School of Management berdasarkan Path Behavior Professional (PBP) kami. PBP membolehkan para pelajar segera tenggelam dalam misi profesional seperti tinjauan, latihan perundingan kehidupan sebenar, perbahasan langsung dengan pihak berkepentingan syarikat, dan lain-lain. PBP memberikan poin yang menilai tingkah laku profesional setiap pelajar dan kemampuan mereka untuk menggunakan semua pengetahuan pengurusan selain menuntut hubungan sesama manusia. Bertindak dengan keprihatinan sosial tetapi dengan cara yang dapat memenuhi harapan tertinggi syarikat adalah objektif ESC Amiens School of Management !

Pemerhatian amalan dan penyelidikan terpakai

Sekolah ini mempromosikan pembelajaran dengan mengamati amalan perniagaan yang inovatif dan cekap melalui pembangunan aktiviti penyelidikan terpakai. Keingintahuan, ketekunan, kemahiran analitis, berfikiran terbuka adalah sifat penyelidik yang baik dan pengurus esok. Penyelidikan dianjurkan sedemikian rupa untuk melibatkan pelajar dalam proses global untuk mengamati amalan yang baik dan berkongsi penemuan mereka dengan syarikat.

Lokasi

Amiens

Alamat
18, place Saint Michel, CS53802
80038 Amiens, Hauts-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami