ESAIP Graduate School of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Esaip adalah sebuah sekolah Siswazah Kejuruteraan yang mencadangkan kursus generalis, kursus 3 tahun yang luas, bermula pada peringkat Bac 2 atau kursus 5 tahun, bermula pada peringkat Bac. Esaip menawarkan dua Diploma di Angers dan Aix-en-Provence:

  • Sains komputer dan rangkaian
  • Keselamatan, persekitaran dan pengurusan risiko industri.

Sekolah lulusan Kejuruteraan diberi kuasa oleh "Suruhanjaya des Titres d'Ingénieurs", label EUR-ACE, ahli "Conférence des Grandes Ecoles".

Selama lebih daripada 25 tahun sekarang, e SAIP, Sekolah Siswazah Kejuruteraan di Angers, telah melatih lebih daripada 2,000 orang muda dalam bidang sains komputer

Esaip memenuhi semua syarat kualiti yang diminta oleh pihak berkuasa Perancis yang tertinggi: Pengiktirafan negara, kuasa oleh Suruhanjaya des Titres d'Ingénieurs dan ahli Conférence des Grandes Ecoles.

Hubungan antarabangsa berada di tengah-tengah pembangunan e saip. Komitmen ini diiktiraf oleh label EUR-ACE.

Kumpulan e saip adalah rangkaian nasional dengan Kampus 2 "kejuruteraan" dan Kampus 6 "sarjana-sarjana". Ia juga merupakan rangkaian lebih daripada 80 universiti rakan kongsi di seluruh dunia.

esaip 4

Kajian di Angers, Perancis

Belajar di Perancis memberi anda peluang untuk meneroka seni hidup yang unik, makanan

Bandar pelajar Perancis terbesar ke-18 dengan 270 000 penduduk, ini adalah bandar universiti: 33000 pelajar, lebih daripada 4000 orang asing (Sekolah Perubatan, banyak universiti kampus, 6 Sekolah Siswazah Kejuruteraan dan Pengurusan "Grandes Écoles").

LaSalle School

Esaip adalah sekolah La Salle dan dengan itu berusaha menawarkan programnya kepada pelajar dari semua lapisan masyarakat sambil menghormati setiap individu. Pembelajaran kolaboratif dan projek adalah di tengah-tengah projek kami.

Walaupun belajar di e SAIP, setiap pelajar dilatih untuk kerjaya profesional mereka dan boleh membuat keputusan untuk membina individu Pathway diploma double - Pengurusan atau Pengkhususan. Pembangunan peribadi juga penting melalui kelab pelajar atau kepentingan khusus - seni, muzik, sukan, kemanusiaan, dan sebagainya.

esaip 3

Angers secara ringkas dan dalam angka

Di pinggir Angers, sebuah bandar di tengah-tengah Lembah Loire

  • 155,000 penduduk (283,000 dengan aglomerasi) - bandar Perancis ke-18 terbesar
  • 48% daripada penduduk di bawah umur 30 tahun
  • 33,000 pelajar di mana 2000 dari luar negara
  • 90 minit dari Paris
  • 90 minit dari pantai Atlantik dan lapangan terbang Nantes

Lokasi

Angers

ESAIP

Alamat
GROUPE ESAIP
18, rue du 8 mai 1945
St Barthélemy d'Anjou

49124 Angers, Pays de la Loire, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami