EPITA School of Engineering and Computer Science

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai EPITA

Ditubuhkan pada tahun 1984, EPITA School of Engineering & Computer Science (Ecole pour l'Informatique et Les Techniques Avancées) adalah Sekolah Kejuruteraan yang melatih pakar yang merancang, membangun dan memperbaiki masa depan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT). Pedagogi Sekolah memberi tumpuan kepada memberi pelajar kedua-dua asas Kejuruteraan dan kepakaran dalam Sains Komputer dan ICT.

Sebagai sebuah institusi dwibahasa, EPITA menawarkan program Sarjana dan Sarjana Bahasa Inggeris dan Perancis yang diajar. Sekolah ini telah membangunkan perkongsian strategik dengan lebih daripada 80 institusi berprestij di 40 negara dan beberapa perjanjian dwi-darjah.

EPITA mempunyai senarai perkongsian korporat yang luas (Google, Microsoft, Orange, Facebook, IBM, HP, dll.) Dan mengatur acara kerjaya secara berkala. Lulusan EPITA sangat dicari oleh syarikat Perancis dan multinasional. Lebih daripada 96% pelajar diambil bekerja untuk pekerjaan tetap sebelum tamat pengajian. Pada masa ini, lebih daripada 8,000 alumni bekerja di hampir 2,000 syarikat di + 40 negara.

EPITA diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Perancis dan CTI (Suruhanjaya des Titres d'Ingénieur). Ia adalah ahli CGE (Conférence des grandes écoles).

Sekali pandang

  • Kedudukan pertama di antara sekolah teknik yang dikhaskan untuk sains komputer
  • 2,700 pelajar, di mana 15% adalah pelajar antarabangsa dengan 40 kebangsaan
  • 50% fakulti antarabangsa
  • 8,000 graduan, bekerja di 2,000 syarikat di 40 negara
  • 80 universiti rakan kongsi dari 40 negara
  • 40 persatuan pelajar

Lokasi

Paris

EPITA

Alamat
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami