ENAC

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ENAC ditubuhkan pada 1949 di Paris-Orly, dan berpindah ke Toulouse pada tahun 1968. Ia bergabung dengan SEFA (Perkhidmatan d'Exploitation de la Formation Aéronautique) pada 1 Januari, 2011. The «Ecole Nationale de l'Aviation Civile» (ENAC) adalah satu contoh yang unik: ia adalah satu-satunya universiti berorientasikan penerbangan di Perancis dan di Eropah yang menawarkan panel yang luas dan lengkap program dan aktiviti latihan aeronautik berorientasikan, berkhidmat dunia aeronautik dan khususnya sektor pengangkutan udara.

Universiti ENAC terdiri daripada:

2,000 pelajar di 25 pelbagai kursus latihan: jurutera, master, PhD, juruterbang pengangkutan udara, udara pengawal lalu lintas, dan lain-lain, 7,500 pelatih setiap tahun di 400 program pendidikan berterusan atau kursus latihan lanjutan, 10 makmal penyelidikan, aktiviti antarabangsa: ENAC mengalu-alukan beratus-ratus pelajar dan pelatih antarabangsa dari 5 benua setiap tahun, Satu pasukan pendidikan yang mempunyai jumlah yang luar biasa kemahiran profesional dan pengetahuan, bahan latihan peringkat tinggi yang berkaitan dengan aktiviti-aktiviti pelbagai disiplin: simulator ATC, simulator penerbangan, 130 pesawat, makmal elektronik, telekomunikasi, GNSS, UAV, pemprosesan data, aerodinamik, bahasa, dan lain-lain ...

Melalui semua aktiviti-aktiviti ini, universiti ENAC komited untuk memenuhi keperluan bidang penerbangan, di mana pelakon swasta dan awam yang terlibat, sama ada di Perancis atau di luar negara. Dalam lebih daripada 60 tahun, dengan 20,000 alumni, ENAC telah memperoleh pengiktirafan, di Perancis dan di luar negara, dengan semua rakan yang dimiliki oleh pelbagai jenis aktiviti-aktivitinya. Hari ini, terima kasih kepada kemahiran yang diakui daripada itu guru, pencari, pelajar, pelatih dan seluruh kakitangannya, universiti ENAC itu merancang mengukuhkan pengaruhnya di seluruh dunia, yang sentiasa komited dalam bidangnya kecemerlangan: aeronautik.

Lokasi

Toulouse

Ecole Nationale de l'Aviation Civile - ENAC

Alamat
Ecole Nationale de l’Aviation Civile
Campus Toulouse:
7 avenue Edouard-Belin BP 54005 -

31055 Toulouse, Occitanie, Perancis
Telefon
+33 5 62 17 40 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami