EM Normandie Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Normandy (Ecole de Management de Normandie)

Selama 25 tahun terakhir, Kamar Dagang Caen dan Le Havre telah menggabungkan usaha mereka untuk menubuhkan struktur bersama di Pengajian Tinggi untuk kepentingan bandar dan wilayah masing-masing.

Hari ini, usaha ini telah melahirkan Ecole de Management de Normandie, sebuah sekolah perniagaan yang disatukan dan diperkuat yang siap untuk memenuhi keperluan firma nasional dan antarabangsa.

8128_CAEN-171.jpg

Ecole de Management de Normandie (Normandy Business School), yang berasal dari tahun 1871, berusaha untuk menjadi sekolah pilihan perniagaan yang menyediakan pengalaman pra dan melanjutkan pelajaran dalam persekitaran pembelajaran yang berpusatkan pelajar.

Program generalis dan khusus dirancang untuk mewujudkan hubungan yang erat antara tuntutan pihak berkepentingan korporat serantau dan nasional dan aspirasi individu kedua-dua pelajar dan fakulti untuk mendidik warga global yang bertanggungjawab.

Untuk mencapai matlamat ini, Sekolah menerapkan pendekatan pengajaran berdasarkan pembelajaran tindakan dan hubungan bimbingan yang bermakna dengan fakulti, profesional dan komuniti pendukung. Input akademik, yang disokong oleh penyelidikan yang berkaitan dengan misi, mengesahkan portfolio program yang dirancang untuk memenuhi standard kualiti nasional dan antarabangsa.

Setiap tahun, lebih daripada 1,700 pelajar belajar perniagaan. Sekolah ini juga mempunyai alumni melebihi 8,000.

8127_CAEN-064.jpg

Struktur Sekolah

Struktur Ecole de Management de Normandie kini menjadi persatuan bukan untung. Perkembangan besar ini memberi contoh penyelesaian penggabungan tiga institusi sebelumnya dan peningkatan kerjasama yang dibina oleh dua Kamar Dagang.

Evolusi besar ini ditopang oleh pelaburan harta tanah yang ketara: seluas 2, 000 m² lagi telah dibuka di Caen.

8129_Deauville__EMN-439.jpg

Kualiti

Beberapa tahun yang lalu, Sekolah ini memulakan skema kualiti untuk memenuhi prosedur penilaian untuk pentauliahan peringkat Sarjana oleh Kementerian Pendidikan Perancis dan proses Pembangunan Berpandu EQUIS.

Hari ini, Master Ecole de Management de Normandie diiktiraf oleh negara Perancis.

Pada bulan Mei 2006, Sekolah dinyatakan layak untuk akreditasi EQUIS dan rancangan pencalonan sekarang diarahkan pada audit penilaian rakan sebaya.

Ecole de Management de Normandie adalah ahli "Conference des Grandes Ecoles".

Semua gelar MSc dan MS yang ditawarkan di Sekolah ini diakreditasi oleh "Conference des Grandes Ecoles", dan pensijilan "Badge" telah diberikan kepada salah satu program pendidikan lanjutan yang dirancang untuk sektor perbankan Normandia (Pengurusan dan Pembangunan Komersial).

"Grandes Ecoles" khusus untuk sektor Pengajian Tinggi Perancis: mereka sangat selektif dan mempunyai pendaftaran yang terhad. Mereka bertujuan untuk menghasilkan lulusan berprofil tinggi dalam bidang kejuruteraan, perniagaan, seni, seni rupa dan sains sosial.

Lokasi

Caen

EM Normandie - Normandy Business School

Alamat
9, rue Claude Bloch
14000 Caen, Normandy, Perancis
Telefon
+33 2 31 46 78 78

Le Havre

EM Normandie - Normandy Business School

Alamat
30, rue de Richelieu
76087 Le Havre, Normandy, Perancis
Telefon
+33 2 32 92 59 99

Paris

EM Normandie - Normandy Business School

Alamat
64, rue du Ranelagh
75016 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 (0)1 75 00 00 76

Rouen

Alamat
Rouen, Normandy, Perancis

Oxford

Alamat
Oxford, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited