Baca keterangan rasmi

Mengenai AMIR

Program AMIR Master memfokuskan pada rantaian nilai bahan mentah, dengan penekanan khusus pada kitar semula. Kedua-dua objektif utama adalah:

  • Mendidik para pelajar untuk menjadi profesional Eropah yang berkemahiran tinggi dengan kepakaran dalam pelbagai jenis bahan. Kepakaran ini akan membolehkan mereka berkembang, pada skala besar dan bercita-cita tinggi, kaedah baru untuk bahan kitar semula bahan. Di samping itu, program AMIR termasuk kelas mengenai kemahiran yang boleh dipindah seperti inovasi, etika, harta intelektual, penilaian kitaran hayat, kemampanan, dan strategi penyelidikan lanjutan.
  • Membangunkan minda keusahawanan yang mendalam dengan bantuan dan kepakaran perniagaan berkaitan, inkubator dan perkhidmatan inovasi serta panel industri yang besar.

Kekuatan

  • Graduan AMIR adalah usahawan antarabangsa dan inovator, mampu bekerja di mana sahaja di Eropah dan seterusnya.
  • Persekitaran pendidikan dan penyelidikan peringkat tinggi.
  • Wawasan praktikal dengan makmal penyelidikan lanjutan.
  • Latihan berkualiti tinggi.
  • Mandatori antarabangsa dan intersektoral.
  • Disokong oleh Institut Inovasi Eropah110553_pexels-photo-1055712.jpeg
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

EIT RawMaterials Academy - AMIR

Sebagai program EIT-Dilabel, AMIR Master mengintegrasikan latihan peringkat tinggi keusahawanan dan inovasi ke dalam kurikulumnya, memberikan pelajar kemahiran yang merek ... [+]

Cabaran

Bahan adalah blok bangunan ekonomi global moden dan berperanan penting untuk peralihan kepada ekonomi hijau yang mengeluarkan kurang CO2. Dua puluh tujuh daripada bahan-bahan ini telah ditakrifkan oleh EU sebagai kritikal, yang bermaksud bahawa mereka menggabungkan kepentingan tinggi kepada ekonomi EU dengan risiko tinggi yang berkaitan dengan bekalan mereka. Mengakses sumber bahan mentah utama yang diketahui telah menjadi lebih mencabar, sementara jumlah sisa industri dan produk akhir hayat meningkat dengan pesat. Aliran buangan ini mengandungi bahan mentah sekunder, banyak yang kritikal dan boleh dipulihkan, mempelbagaikan bekalan dan menyumbang untuk memenuhi permintaan bahan yang meningkat.... [-]

Perancis Bordeaux Portugal Lisbon Jerman Darmstadt Belgium Liège Sepanyol Madrid Hungary Egyetemváros  + 8 Lagi
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu