EISTI : Graduate School in Computer Science and Mathematics Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

THE SCHOOL OF KEMUNGKINAN SETIAP

Sebagai sekolah kejuruteraan diiktiraf secara rasmi oleh Kerajaan Negeri dan dibuat berwibawa oleh pihak CTI (French institusi Engineering akreditasi) kerjaya yang EISTI adalah untuk melatih jurutera masa depan dalam mata pelajaran Matematik dan Computering.

Beyond membina kerjaya profesional dengan anda, memulakan masa depan yang cerah Sama ada ia adalah dalam bidang kewangan atau industri yang luas dan pelbagai teknologi baru, EISTI membawa pelajar kepada lebih 50 pekerjaan yang berbeza dalam yang pelbagai sektor aktiviti.

Dalam dunia yang sentiasa bermutasi-mana teknologi digantikan pada kelajuan yang besar, yang EISTI telah memilih untuk tinggal di tengah-tengah keperluan syarikat dan evolusi teknologi dan untuk melatih pengajaran untuk membantu pelajar-pelajar mereka mencapai pekerjaan yang paling menarik dan inovatif.

Latihan, mobiliti antarabangsa, diploma dua: membuka minda anda kepada dunia

Pada EISTI, tempoh latihan dan pengalaman profesional yang merupakan sebahagian daripada latihan anda, dan rangkaian yang membawa sekolah bersama-sama dengan syarikat-syarikat adalah "laju" dan sentiasa aktif.

pemikiran budaya dan mobiliti antarabangsa mempunyai kedudukan yang utama dalam kurikulum yang kami tawarkan. Lebih 40 perkongsian telah terikat dengan pertubuhan di seluruh dunia.

The EISTI juga sekolah diploma dua kali dengan universiti berprestij dan sekolah-sekolah pengurusan. pembentukan pelengkap dan minda terbuka untuk skop yang luas kepakaran adalah sebahagian daripada nilai-nilai teras sekolah, dan mereka menjadi kenyataan melalui perkongsian kami. Bagi seorang pelajar kejuruteraan, ia merupakan satu lagi kesempatan untuk menambah nilai tambahan untuk CV mereka.

The Eistian pengalaman: hanya pada EISTI

kehidupan pelajar di sini adalah kaya dan penuh dengan semangat, tanggung oleh peristiwa masyarakat pelajar dan saling bergaul daripada kelas yang berlainan. Pada kedua-dua kampus yang di dalam sekolah, dalam Cergy dan Pau, semua orang menyertai tenaga untuk mewujudkan suasana yang kolektif kerja dan kesejahteraan.

Kecemerlangan akademik digabungkan dengan semangat kemanusiaan sentiasa membawa budaya Eistian dan semangat untuk hidup. Sekolah ini telah dipilih 4 nilai teras dalam piagamnya: Profesionalisme, Keterbukaan, Perpaduan dan Etika. Mereka membuat EISTI sebuah institusi yang unik dan tempat yang hebat untuk belajar sambil membina masa depan yang cerah untuk diri sendiri.

PELAJAR LIFE

Menuntut di EISTI juga bermakna hidup yang tinggal di sebuah sekolah kejuruteraan terkemuka di mana pelajar berkongsi nilai-nilai dan aktiviti. Sebagai eistian yang juga merupakan cara untuk menjadi dan bertindak setiap hari, dengan menghormati empat nilai piagam kita: Profesionalisme - Keterbukaan - Solidarity- Etika. Semua orang boleh bergantung kepada rakan sekolah, guru-guru dan kakitangan dari kedua-dua kampus kami. Oleh kerana modal insan adalah penting kepada kita, sekarang lebih daripada biasa. kerja keras dan tekad sentiasa diguna pakai.

kehidupan pelajar di sini adalah kaya dan penuh dengan animasi, tanggung oleh irama aktiviti pelbagai yang tiga puluh atau lebih persatuan pelajar tawarkan. Perlu ada satu yang dibuat untuk anda di kalangan mereka; dan jika itu tidak berlaku ... mengapa tidak membuat anda sendiri?

Percampuran perayaan dan menguntungkan tahun yang berbeza adalah kedua-dua yang meriah dan hangat. Ia adalah tempat di mana bon boleh dipalsukan, dan tahan jauh di luar tahun EISTI. Semasa tahun-tahun anda di EISTI, kami mahu anda dapat meluahkan bakat anda, membangunkan keghairahan baru, membuka kepada orang lain, memakan pengalaman ganjaran, melalui detik-detik tidak dapat dilupakan ... Pendek kata: berkembang maju di peringkat peribadi dan kolektif.

Ini kesejahteraan juga merupakan sebahagian daripada apa yang membuat eistians berjaya.

Dalam Cergy dan Pau, persekitaran kerja adalah kedua-dua alat moden yang menyenangkan dan berfungsi, dan pelbagai menyumbang kepada aliran kerja yang optimum dalam pembelajaran anda: komputer riba, sekolah maya dalam talian, persidangan video dan banyak lagi. Kampus EISTI mencerminkan nilai-nilai kita: mereka adalah sederhana, dinamik, mesra, dan juga yang bersepadu di kampus-kampus universiti bandar mereka.

KAMPUS KAMI

Pelajar kita selamat datang ke kampus pilihan mereka, sama ada dalam Cergy atau di Pau.

Campus Cergy (95)

Dibina pada tahun 1989, kampus EISTI yang mempunyai tiga bangunan yang berbeza (Cauchy, Condorcet dan Turing) menambah sehingga kawasan permukaan sebanyak 8400 m². Sepenuhnya dilengkapi dengan peralatan moden (termasuk 3 sidang video sedia amphitheatres dan projektor video di setiap bilik darjah) dan terletak berhampiran kediaman pelajar, ia boleh dicapai melalui RER A. Advantageously terletak hab pelajar terbesar ke-2 di Ile de France, kampus adalah dalam berdekatan dengan taman wilayah, Cergy-Pontoise University, ESSEC dan pusat membeli-belah Trois-Fontaines. Cergy adalah sebuah bandar pelajar bertenaga dengan beberapa aset penting: persekitaran hidup yang menyenangkan, hijau, pelbagai aktiviti sukan dan kebudayaan disediakan (pusat sukan air, teater, panggung wayang dan banyak lagi).

Pelajar boleh mencapai modal dalam tempoh 35 minit melalui RER A (daripada «Cergy-Préfecture» stesen).

Campus Pau (64)

Manfaat kampus Pau dari semua aset utama sebuah bandar besar di rantau dan dari jarak dengan Spain, gunung dan tepi pantai.

Ia mempunyai sebuah bangunan hampir mencecah 5000m² di tengah-tengah bandar di atas kampus universiti. Kampus ini menawarkan persekitaran yang menyenangkan, moden dan bercahaya bekerja, kedua-duanya mesra alam (HQE) dan dilengkapi dengan teknologi terkini (amphitheatres dengan alat penuh HD persidangan video, gentian optik, kawalan akses dan lebih), dan terutamanya mesra untuk pelajar. Ia mempunyai tumbuh-tumbuhan yang penuh atrium, amphitheatres disambungkan dan bilik darjah, dewan pelajar dan kafeteria, tutor audio untuk bahasa asing dan kawasan berehat.

Eistiens manfaat daripada kualiti hidup sebuah bandar sukan dengan sejarah yang kaya, di antara laut dan gunung.

NILAI-NILAI UNTUK BERJAYA

piagam kami terdiri daripada empat nilai yang kukuh yang membolehkan setiap dan tiap-tiap orang di EISTI berkembang pada masa mereka di sini, dan selepas. Piagam dan semua ia bermaksud meninggalkan tanda pada pelajar-pelajar kita, menunjukkan terutamanya semasa jalan profesional mereka dan pembangunan. bekas pelajar kami sering merujuk kepada piagam, dan rangkaian mereka sensitif kepadanya. Sebagai Eistien adalah satu cara yang, bertindak dan berfikir setiap hari. Dengan setiap tahun persekolahan yang baru, piagam itu diserahkan kepada semua orang di sekolah, dalam usaha untuk falsafah sekolah untuk menjadi benar-benar bersepadu di cara mereka berfikir, bertindak dan menjadi.

PROFESIONALISME

 • Menghargai kerja kumpulan
 • Membawa bersama-sama bakat individu dan kejayaan kolektif
 • Memastikan amanah perniagaan

KETERBUKAAN

 • Baki ingin tahu kehidupan orang lain
 • Melangkah kepada orang lain dalam usaha untuk memperkayakan pengetahuan seseorang dan berkongsi sendiri dengan mereka
 • Berani untuk berkongsi
 • mempersoalkan diri sendiri
 • Sebagai bukti kerendahan hati;
 • Mengabaikan andaian tidak berguna
 • Mengelakkan keangkuhan dan kepuasan diri

PERPADUAN

 • Menunjukkan perpaduan kepada para tua-tua kami dan juga orang-orang yang lebih muda daripada kita
 • Membuat membantu orang lain refleks semula jadi
 • Mendengar hormat kepada orang lain
 • Mengekalkan perpaduan di antara yang berbeza sekolah tahun

ETIKA

 • Menghormati kerja-kerja guru-guru dan rakan-rakan seseorang
 • Menjalankan kerja-kerja yang dijangka
 • Tidak berputus asa, yang menghadapi masalah kepala-on
 • Terlibat dalam latihan seseorang: serius, yang ketat, mengambil inisiatif

Lokasi

Cergy

EISTI

Alamat
Avenue du Parc
95000 Cergy, Île-de-France, Perancis

Pau

EISTI

Alamat
2 Boulevard Lucien Favre - CS 77563
64075 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami