EICAR

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EICAR, Filem dan Televisyen Sekolah Antarabangsa Paris, Ditubuhkan pada tahun 1972. Sekolah telah berkembang sejak beberapa tahun untuk menjadi filem dan televisyen Eropah sebuah sekolah utama yang menawarkan pelajar dari seluruh dunia pelbagai terbesar yang terdapat hari ini sehingga tarikh tangan kepada pendidikan praktikal dalam pembikinan filem dalam Bahasa Inggeris atau Perancis.

Misi Misi kami adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar kita untuk pasaran kerja antarabangsa

Kami komited untuk membantu pelajar memperoleh kemahiran profesional seni dan teknikal yang diperlukan untuk memasuki dan membina kerjaya dalam industri audiovisual. Kami komited untuk menyediakan tangan untuk latihan. Pelajar-pelajar kita diajar untuk menjadi orang yang berbuat: lebih separuh sukatan pelajaran di mana-mana kursus oleh itu diberikan kepada pucuk praktikal dan tugasan filem. Kami membantu membangunkan rasa pelajar kami daripada usaha pasukan, fleksibiliti dan kepimpinan mereka. Semangat kerjasama digalakkan di sekolah membenarkan pelajar untuk membuat persediaan untuk kehidupan masa depan mereka profesional dan pelbagai jenis filem dan televisyen pucuk mereka perlu menyesuaikan diri dengan dalam kerjaya mereka.

Lebih 300 filem (seluar pendek, dokumentari, iklan televisyen, laporan berita ...) ditembak setiap tahun.
Jabatan itu sekolah lakonan melatih pelakon untuk tuntutan yang jelas bekerja di hadapan kamera dan oleh itu pelajar bekerjasama dengan jabatan mengarah kursus mengarahkan pelakon dan untuk pembikinan filem.

Kami membolehkan pelajar-pelajar kita untuk bekerja dalam pasukan pelbagai budaya, memperluas wawasan mereka dan mencapai skop kreatif yang lebih besar: lebih 60 kewarganegaraan hadir dalam pelajar dan kakitangan masyarakat sekolah.

Kursus Kami menawarkan pelbagai kursus jabatan utama kami adalah:

Pembikinan filem: Majors dalam Pengarahan, Sinematografi, Screenwriting, Pengeluaran dan Penyuntingan Bunyi: Majors dalam Filem & Television, Muzik dan pertunjukan Live Laporan berita dan liputan PEMANGKUAN BTS: latihan teknikal sukatan pelajaran Perancis diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran dalam Pengeluaran, bunyi, sinematografi, penyuntingan

Jabatan kami tawarkan:

Post kursus siswazah: MFA dalam pembikinan filem yang diiktiraf oleh Lembaga Akreditasi Eropah Pengajian Tinggi Sekolah Pendidikan - Eabhes Ijazah 3 tahun kursus Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Eabhes dan 2 kursus tahun yang membawa kepada peperiksaan Perancis BTS dalam pengurusan pengeluaran, Sinematografi, Bunyi, dan Penyuntingan Program ijazah Satu tahun dalam screenwriting dan tangan pada pembikinan filem Kursus pembikinan filem musim panas

Lokasi

Paris

Alamat
EICAR
Parc des Portes de Paris
50 Avenue du Président Wilson, bâtiment 136
BP 131, La Plaine Saint-Denis - FRANCE

93214 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami