Data ScienceTech Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terokai Future Horizons

Data ScienceTech Institute adalah pemberian ijazah, swasta vokasional institusi berdaftar dengan Rektorat Nice (UAI 062136P) dan Rektorat Paris (UAI 0755832G). Rektorat ialah delegasi serantau Kementerian Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Perancis.

Data ScienceTech Institute telah dibina dengan kualiti dan keamatan yang terkenal di dunia sains dan kejuruteraan Perancis di satu pihak dan kebiasaan perniagaan British semulajadi dan pragmatisme di pihak yang lain.

Tentang kita

DSTI diasaskan untuk menanggapi keperluan dan cabaran revolusi perindustrian ke-4, yang merupakan penciptaan nilai melalui kawalan, eksploitasi dan pengoperasian data takungan syarikat yang besar. Di antara cabaran-cabaran ini, jurutera dan penganalisis latihan untuk menjadi pakar pengendali peringkat tinggi ke atas empat pilar kemahiran bidang: pengkomputeran maju untuk menjadi tuan rumah "Big Data" dalam IS, menggunakan matematik untuk menguasai algoritma ramalan, perniagaan & pengurusan untuk permohonan kedua-dua terdahulu serta etika dan undang-undang , untuk mengelakkan kesalahan undang-undang dan moral aplikasi-aplikasi ini.

DSTI menawarkan dua program:

 • MSc Gunaan dalam Sains Data & AI
 • MSc Gunaan Kejuruteraan Data untuk AI

Kandungan didorong oleh Lembaga Penasihat Sains, terdiri daripada tokoh profesional yang diiktiraf dan dihormati serta ahli akademik dengan pengalaman perkongsian industri . Sebenarnya, kita komited untuk mengikuti industri, dan pasaran pekerjaan perlu surat itu, jadi program kami akan berkembang setiap tahun . Oleh itu, anda akan dijemput untuk kembali, di hadapan atau melalui e-pembelajaran, untuk memastikan kemahiran anda dikemas kini .

Ciri-ciri utama

 • 2 penyertaan: Autumn dan Spring
 • +250 siswazah di seluruh dunia
 • +45 kebangsaan diwakili
 • 100% pelajar mencari magang
 • 86% pelajar mendapat pekerjaan dalam masa 3 bulan selepas latihan

3 mod pembelajaran

Di kampus

Pilih untuk belajar sepenuh masa di salah satu kampus kami di Nice Sophia-Antipolis atau Paris. Anda akan mengalami kehidupan pelajar yang menyenangkan sambil berinteraksi dengan guru dan pelajar lain.

Belajar di tengah-tengah bandar yang menakjubkan!

Kampus Nice Sophia-Abntipolis terletak di klaster teknologi Eropah terbesar, sering disebut "Lembah Silikon Perancis". Taman ini menjadi tuan rumah unit R & D dari syarikat multinasional, ekosistem pengajaran dan penyelidikan yang berkembang pesat.

Kampus Paris terletak di daerah ke-5 ibu kota. Pelajar dapat menikmati banyak kelebihan yang ditawarkan oleh bandar kosmopolitan ini. Kawasan ini penuh dengan restoran, kedai-kedai dan tapak bersejarah hanya beberapa minit berjalan kaki dari kampus

Online

Tidak kira di mana anda berada, anda akan dapat mengikuti kursus yang berbeza dari komputer anda (sambungan ADSL diperlukan) sepenuh masa dan hidup . Anda akan mempunyai pengalaman yang sama seperti pelajar di kampus, dan dalam keselesaan rumah anda. Semua kursus direkodkan dan tersedia untuk semua pelajar.

Kursus Dalam Talian Sendiri (SPOC)

Mod SPOC direka untuk profesional yang bekerja. Ia akan membolehkan anda mengikuti kedua-dua program kami dalam talian dan pada kadar anda sendiri, untuk tempoh 18 hingga 36 bulan, pada jadual yang sesuai dengan kehidupan profesional anda. Anda boleh mendaftar pada bila-bila masa sepanjang tahun .

 • Pengalaman pembelajaran peribadi
 • Keupayaan untuk mengikuti talian atau di kampus
 • Akses penuh ke bahan pembelajaran
 • Sesi sokongan mingguan dengan pasukan guru dan Arah Pengajian, melalui saluran komunikasi eksklusif

Ijazah & Pengiktirafan

Kedua-dua program ini didaftarkan dalam daftar kelayakan profesional Perancis (RNCP), yang menyenaraikan semua diploma, gelaran dan tajuk profesional yang diiktiraf oleh negara Perancis. Kelayakan itu diiktiraf sebagai ijazah di peringkat Sarjana (tahap 7 Kerangka Kelayakan Eropah - EQF). Ini akan membolehkan pelajar melanjutkan pengajian di PhD jika mereka memilihnya.

Pensijilan Tahap Enterprise

Selain itu, MSc Gunaan Data Sains & Kepintaran Artificial, dan MSc Gunaan Kejuruteraan Data untuk program Kecerdasan Buatan termasuk dua pensijilan peringkat perusahaan. Pelajar disediakan oleh profesional.

MSc Gunaan dalam Sains Data & AI:

 • Kerusi DSTI Pengkomputeran Awan Amazon AWS
  Satu persediaan untuk Arkitek Penyelesaian Bersertifikat AWS - Bersekutu, kerana DSTI menjadi ahli Akademi AWS
 • Pengerusi DSTI Ekosistem SAS
  Persediaan untuk Pengaturcaraan Pangkalan Menggunakan SAS

MSc Gunaan Kejuruteraan Data untuk AI:

 • Kerusi DSTI Pengkomputeran Awan Amazon AWS
  Satu persediaan untuk Arkitek Penyelesaian Beriktiraf AWS - Bersekutu
 • Jurutera Data Bersertifikat Cloudera
  Persediaan untuk Jurutera Data Bersertifikat Cloudera

Juga, kami dengan sukacitanya mengumumkan bahawa KDnuggets, dalam 10 teratas Jenama Paling Berpengaruh pada Data Besar, mengenal pasti DSTI sebagai salah satu program terbaik dalam Sains Data di Dunia. Untuk sekolah muda seperti kami, ia adalah pencapaian yang sangat besar untuk berada di kuadran ini dan ia menunjukkan perkembangan berterusan kami. Berikut adalah pautan: https://www.kdnuggets.com/2017/11/best-online-masters-analytics-data-science.html.

Ia juga membentangkan kami dalam Sarjana Terbaik dalam Sains Data dan Analisis dalam senarai Eropah: https://www.kdnuggets.com/2017/12/best-masters-data-science-analytics-europe.html

Kami juga adalah ahli ekosistem ini (cluster perindustrian dan akademik) https://www.pole-scs.org/en/ecosystem/players/

Juga di sini ialah apa yang Stephan Hadinger , Ketua seni bina di Amazon AWS berkata tentang sekolah kami.

Lokasi

Biot

Alamat
Data ScienceTech Institute
Les Templiers
950 Route des Colles
Sophia-Antipolis

06410 Biot, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis

Paris

Alamat
Data ScienceTech Institute
4, Rue de la Collégiale

75005 Paris, Île-de-France, Perancis

Lagos

Alamat
Lagos, Lagos, Nigeria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami