Brest Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

BREST A MARITIME CITY

Bandar 2 terbesar Brittany mengalu-alukan hampir 24,000 pelajar setiap tahun, 10% daripada mereka adalah pelajar antarabangsa mendaftar di universiti dan 7 yang Grandes Ecoles. Program-program yang pelbagai pendidikan, inisiatif penyelidikan yang cemerlang, Arahan berkualiti tinggi, prospek pekerjaan tempatan, dan persekitaran yang unik menjadikannya sebagai destinasi utama untuk pelajar.

OCEAN SEBAGAI BUDAYA A

Dikelilingi oleh lautan, rantau Brest itu dibungkus dengan tapak semula jadi yang indah dan menawarkan semua jenis sukan dan aktiviti rekreasi berkaitan dengan laut. Memandangkan sejarahnya sebagai sebuah pelabuhan penting, Brest adalah sebuah bandar mesra, terbuka kepada dunia dan budaya yang berbeza. Ia juga merupakan pusat kebudayaan dengan teater yang auditorium dan banyak; akuarium Océanopolis itu; yang Quartz, teater nasional yang terkenal; apatah lagi perayaan musim panas banyak yang berlaku di seluruh Brittany.

BANDAR PERUBAHAN

Brest terlibat dalam program pembangunan bandar yang luas: Kemudahan metropolitan, struktur ekonomi, kawasan perumahan baru, dan pembaharuan bandar. Dalam nada yang sama seperti perasmian 2012 trem dan pengubahsuaian kawasan Dataran Tinggi des Capucins, inisiatif berani sedang dijalankan untuk membuka bandar sistem kereta kabel pertama Perancis di Brest.

AN CITY MENARIK

Sebuah pusat bandar dengan tenaga kerja lebih daripada 400,000 penduduk, Brest membuat dirinya dikenali melalui pusat-pusat kecemerlangan yang menampilkan penyelidikan bertaraf dunia, empat kluster daya saing, syarikat-syarikat berteknologi tinggi, dan sebahagian daripada nama-nama terkemuka dalam industri. Brest adalah antara 14 bandar di Perancis yang telah memperoleh status baru Métropole. Tumpuan antarabangsa adalah jelas dalam kecemerlangan tawarannya dalam bidang sains dan teknologi marin, pembinaan tentera laut dan pembaikan, teknologi digital, makanan dan sains hayat, sektor perkhidmatan yang lebih tinggi, dan kejuruteraan kewangan.

VANNES & Teluk Morbihan

Vannes adalah sebuah bandar bersejarah, kerusi bekas Parlimen Brittany, dan membiarkan hidup sisa-sisa yang paling penting dalam sejarah yang kaya. Kubu dan rumah-rumah mencuci mereka di tepi parit, Cathedral, dan muzium seperti Cohue Muzium Seni Halus semua berdiri bersama taman-taman bunga. A HOME PORT Terima kasih kepada lokasi yang istimewa di Teluk Morbihan, Vannes merupakan tempat pusat dan strategik. Mudah diakses dari bandar-bandar utama di rantau ini dan juga Paris, ia merupakan pelabuhan utama untuk banyak syarikat membangun dan lokasi pilihan untuk usahawan masa depan yang berfikiran.

AN EXCEPTIONNAL LOKASI

Vannes bersempadan di selatan oleh Teluk Morbihan, yang bermaksud "laut kecil" dalam bahasa Breton itu. Ini 12,000 hektar Atlantic lembangan dipenuhi dengan kira-kira 40 pulau-pulau; tertentu, seperti Île d'Arz dan Île aux Moines, yang didiami. Teluk Morbihan adalah tempat yang unik di mana darat dan di laut bergaul dalam mengubah landskap, dan merupakan sebahagian daripada Bays Paling Cantik di Dunia.

Lokasi

Brest

Brest Business School

Alamat
BREST BUSINESS SCHOOL
2 avenue de Provence


29200 Brest, Brittany, Perancis
Telefon
+33 2 98 34 44 44

Vannes

Alamat
VANNES BUSINESS SCHOOL
1 rue de la Loi

56000 Vannes, Brittany, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami