Burgundy School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1899, Burgundy School of Business adalah sekolah pengajaran dan penyelidikan terkemuka antarabangsa, terima kasih atas pentauliahan negara dan antarabangsa: AACSB dan EQUIS.

BSB menawarkan program peringkat tinggi dalam pengurusan, dari peringkat sarjana hingga peringkat pascasiswazah dengan pelbagai pengkhususan.

Kedudukan kami mengesahkan kepakaran kami:

  • Mempunyai Sekolah Perniagaan Teratas 1% di dunia dengan akreditasi berganda: AACSB dan EQUIS
  • 77 Master dalam Pengurusan di dunia - Financial Times, 2018.
  • Teratas 6 Sarjana Muda Terbaik di Perancis - L'Etudiant, 2018.
  • Master pertama dalam Pengurusan Kebudayaan di Perancis -Eduniversal 20178.
  • Sarjana Khusus dalam Pengurusan Wain di Perancis (ke-3 di dunia) -Eduniversal 2018.
  • Top 15 Sekolah Perniagaan Perancis terbaik - Peringkat Kebangsaan untuk Sekolah Perniagaan yang disahkan, yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Perancis, 2018.

BSB juga menekankan kepakarannya dalam pengurusan wain dengan Sekolah Wainnya


Tetapi kita lebih daripada sekadar sebuah sekolah perniagaan. Kami percaya dalam model khas dan berbeza yang memberi tumpuan kepada pelajar, inilah sebabnya kami mewujudkan idea lain tentang pendidikan unggul.

Kami tidak mahu memberi syarat kepada pelajar untuk berfikir cara tertentu: kerjaya kami adalah untuk memberi mereka semua alat yang digunakan untuk membina identiti peribadi dan profesional mereka sendiri. Secara keseluruhannya, kami membuat model sekolah alternatif ini hidup sambil memupuk semangat berpikiran terbuka dan semangat keusahawanan. Ini juga mengapa kami berbangga untuk mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dengan profil yang berbeza: kami yakin bahawa perpaduan dan kepelbagaian menawarkan inovasi, kreativiti dan prestasi terbaik.

Fakulti kami sangat berkelayakan dengan 78 guru tetap dan 350 penutur pakar. 36% guru kami dari luar negara dan kampus kami adalah multikultural dengan 66 kewarganegaraan yang berbeza dalam kalangan pelajar, yang menawarkan pengalaman antarabangsa yang kuat.

Akhirnya, sebuah pelayan berdedikasi di sini untuk membantu pelajar antarabangsa dengan integrasi mereka kepada cara hidup Perancis: mengambil di stesen, penginapan, lawatan bandar dan rantau, kerja kertas, bengkel percuma ...

Sokongan kami: Kursus diajar dalam kumpulan kecil: 20 hingga 40 pelajar setiap kelas sahaja untuk menawarkan pelajar pendekatan langsung terbaik. Bagi kami, mengetahui pelajar kami adalah kunci untuk menyokong mereka dengan cara yang terbaik.

Pedagogi inovatif kami: Kerja kumpulan, persembahan lisan, masalah syarikat, projek perniagaan, permainan perniagaan, penciptaan syarikat, misi perundingan, penempatan kerja ...

Datang dan sertai kami di Burgundy!

Cita-cita kami adalah untuk melatih para pengurus dan usahawan yang berbeza.

KAMI ADALAH BSB !

Lokasi

Dijon

ESC Dijon Bourgogne

Alamat
29 Rue Sambin
21000 Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Perancis
Telefon
+33 3 80 72 59 00

Lyon

Alamat
Campus Lyon Immeuble Milky Way 42 Cours Suchet
69002 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Perancis
Telefon
+33 428 297 720

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited