Autograf

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1982 dan terletak di jantung arondisemen ke-20 Paris, Autograf , sekolah sejarah dalam bidang Reka Bentuk Grafik, Reka Bentuk Digital, Ruang Angkasa dan permainan video, menawarkan kursus yang disahkan oleh diploma negara atau diiktiraf oleh negeri. Sekolah bersaiz manusia, setiap pelajar mendapat manfaat daripada bimbingan individu oleh guru dan pasukan pengajaran.

Autograf mendapat manfaat daripada premis yang luas dan cerah dari 2000 meter persegi, termasuk bilik darjah, bilik bengkel dan bilik komputer untuk menampung 400 muridnya.

Dengan lebih daripada seratus lima puluh mesin yang ada, pelajar bekerja pada Mac atau PC mengikut perisian yang dikaji. Autograf dilengkapi dengan gentian optik, wifi tersedia di seluruh sekolah.

Pelajar bertemu secara berkala di kafeteria, ruang yang mesra dengan ketuhar gelombang mikro dan stesen komputer dibuka untuk makan tengah hari, berbual atau bekerja.

Untuk percetakan karya mereka, pelajar menggunakan pencetak sendiri dan penyalin. Untuk format besar pada pelbagai jenis media, mereka juga mempunyai plotter profesional.

Guru Autograf , semua profesional, bekerja dan mengajar di Perancis dan di seluruh dunia.

Autograf menganjurkan acara, lawatan belajar, bengkel, persidangan dan bengkel di Perancis dan luar negara (Jepun, Kanada, China, Mexico, Sepanyol, ...). Ia juga mungkin untuk pelajar membuat sebahagian daripada pengajian mereka di negara lain.

Membuka dunia profesional

Sejak penciptaannya, Autograf mengekalkan hubungan rapat dengan rangkaian syarikat rakan kongsi yang luas yang membolehkan ia menawarkan pelbagai latihan dan penyisipan profesional kepada pelajarnya. Setiap pelajar diikuti dan diiringi dalam pencarian syarikat, tawaran ditawarkan tetapi juga bantuan peribadi untuk pelaksanaan alat penyelidikannya (CV, portfolio kreatif, persiapan untuk wawancara, dan lain-lain).

Latihan reka bentuk

Autograf menawarkan kursus selama satu hingga lima tahun, kelas persediaan antarabangsa (FLE Art and FLE Design) untuk pelajar asing, peningkatan dalam seni terpakai, BTS (Diploma Negeri), kelayakan yang diiktiraf diiktiraf oleh negeri ke peringkat I (RNCP) dan diploma antarabangsa:

 • Seni FLE (Bahasa Perancis Sebagai Seni Bahasa Asing)
 • Reka Bentuk FLE (Bahasa Perancis sebagai Reka Bentuk Bahasa Asing)
 • Mempertingkatkan Seni Gunaan (MANAA)
 • Pilihan reka bentuk grafik BTS Komunikasi dan media cetak
 • Pilihan reka bentuk grafik BTS Komunikasi dan media digital
 • BTS Design Space
 • Reka Bentuk Grafik Sarjana Muda
 • Reka Bentuk Digital Sarjana Muda
 • Reka Bentuk Ruang Sarjana Muda
 • Seni Permainan Video Sarjana Muda
 • Reka Bentuk Sarjana Muda Global Bertanggungjawab
 • Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Grafik
 • Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Digital
 • Sarjana Pereka Reka Bentuk Dalaman
 • Sarjana Pengarah Artistik dalam penciptaan permainan video

Sebanyak Autograf : selama 3 tahun MANAA dan BTS, anda mengesahkan selaraskan penyediaan diploma negara BTS (BAC 2), Ijazah Sarjana Muda (BAC 3) yang membolehkan anda meneruskan pelajaran anda secara langsung dalam Sarjana.

saksi

Jules Prat, Pengarah Artistik di Extreme Muse dan bekas pelajar Autograf .

"Saya memasuki Autograf dalam pilihan Media Reka Bentuk Grafis BTS, dan atmosfera hebat sepanjang persekolahan saya. Saya mempunyai ingatan besar tentang pelajaran studio kreatif di mana kita mempunyai kebangkitan sebenar untuk pekerjaan itu, kita meninjau segala yang boleh kita lakukan, kreativiti kita telah dikembangkan dengan kuat.

Sebaik sahaja saya mendapat BTS dan Ijazah Sarjana Muda saya, saya mengikuti Ijazah Sarjana dalam Reka Bentuk Grafik, saya mahu memasuki kehidupan profesional dan terima kasih kepada peralihan itu, saya mendapati kedudukan yang menarik, pertama dalam agensi yang mengkhususkan diri dalam pemasaran operasional di mana saya berlari, kemudian tahun kedua di agensi kafein , di mana saya adalah penolong pengarah artistik.

Dengan pengalaman ini, saya bekerja untuk agensi w

Hari ini, saya pengarah artistik di agensi Extreme Muse , saya bekerja untuk belanjawan mewah seperti: Ulysse Nardin (pembuat jam tangan Swiss), Samsung, Nespresso, LVMH, Kering ... Saya melakukan kerja pereka idea yang Melangkah daripada penyelidikan jurugambar dan alam semesta menerusi penulisan seluar kemudian arah penembakan sehingga realisasi retouches dan montaj foto. "

Autograf - Hari Pintu Terbuka 2016

Video menggambarkan pameran kerja pelajar Autograf semasa hari-hari terbuka yang lalu.

Maklumat lanjut dalam bahasa Inggeris: href = "http://autograf-design.com/en/

Lokasi

Paris

Autograf

Alamat
35 rue Saint Blaise
75020 Paris
FRANCE

Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 43 70 00 22

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami