Audencia Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1900, Audencia Business Schoolis merupakan sekolah pengurusan terbaik di Eropah.

Akreditasi antarabangsa EQUIS, AACSB dan AMBA ditambahkan kepada penilaian positif oleh AERES (agensi Perancis yang menilai penyelidikan dan pendidikan tinggi) menggariskan komitmen untuk mengajar kecemerlangan.

Programnya secara kerap disenaraikan di antara yang terbaik di dunia oleh The Financial Times dan The Economist. Visi pengajaran sekolah adalah berdasarkan tiga prinsip utama yang memberi makna kepada tindakan kita: tanggungjawab global, keusahawanan dan kesadaran budaya yang mendekati pendekatan kecekapan dan semangat keterbukaan antarabangsa adalah contoh yang paling lambat.

Pada tahun 2004, Audencia Nantes menjadi sekolah pengurusan Perancis pertama yang mematuhi Global Compact Pertubuhan Bangsa-Bangsa. Sekolah kemudian mengambil bahagian dalam definisi PBB tentang PRME (Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab). Audencia Nantes juga telah menandatangani perkongsian strategik dengan WWF-France. Terima kasih sebahagian besarnya kepada aktiviti inkubator yang setiap tahun rumah projek-projek usahawan yang baru dilancarkan sekolah itu aktif dalam bidang penciptaan syarikat. Dengan logik dual competencies, sekolah terus menguatkan tindakan yang dimulakan dengan perjanjian awal yang ditandatangani dengan Ecole Centrale de Nantes untuk mendidik para jurutera-jurutera. Hari ini, Audencia Nantes menawarkan trek pembelajaran yang pelbagai yang menggabungkan pengurusan dan disiplin lain (seni bina, kesenian, undang-undang dan sains politik).

key figures/iframe>

Gaya hidup kampus

Salah satu kampus yang paling indah di Perancis

Kampus itu diwujudkan dengan kualiti persekitaran pembelajaran dalam minda.

Pustaka multimedia 1140 m2, buka 76 jam seminggu, 15,000 buku dan pangkalan data, 500 jurnal Bahasa Perancis dan bahasa Inggeris, dan akses Wi-Fi.

Bilik dagangan kewangan dengan akses kepada pelbagai perkhidmatan biasanya dikhaskan untuk profesional kewangan.

Kelab dan persatuan: Kehidupan pelajar di Audencia sangat kaya. Dalam masa lapang mereka, pelajar boleh mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti dengan tumpuan kepada perniagaan, kewangan, sukan, muzik, budaya, bantuan kemanusiaan atau isu-isu antarabangsa. Terdapat sekitar 30 buah kelab pelajar di kampus.

Bilik tetamu di kampus untuk pelawat.

Penginapan: Pangkalan data khas untuk pelajar Intranet menyediakan maklumat tentang bilik yang ada di kediaman pelajar, studio / flat, atau penginapan persendirian dengan keluarga. Setiap pelajar antarabangsa yang datang ke Audencia boleh bergantung kepada pasukan perhubungan antarabangsa yang berdedikasi yang menjamin setiap pelajar akan mencari penginapan.

Kampus Net, sebuah platform maya yang membolehkan pelajar mengakses jadual waktu, e-mel, fail kerja, dan butiran kursus mereka.

Kemudahan kampus Saint-Nazaire, khusus untuk pengajaran dan penyelidikan dalam pengurusan rantaian pembelian dan bekalan.

aboutAudencia Nantes telah diiktiraf dalam pelbagai kedudukan antarabangsa:/>

Financial Times September 2015

Audencia menduduki tempat ke-28 di dunia untuk program MSc dalam Pengurusan Kejuruteraan dan ke-6 di dunia dalam kategori pangkat kerjaya.

Program ini menggambarkan logik di belakang ALLIANCE Audencia Nantes , Ecole Centrale de Nantes dan Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nantes.

November 2014 - Sekolah perniagaan terbaik di Eropah

Audencia disenaraikan di antara 80 sekolah perniagaan terbaik di Eropah.

Pakar ekonomi

2014 - Top 100 MBA di dunia

Audencia MBA berada di tangga ke-88 di dunia

Lokasi

Nantes

Audencia Nantes École de Management

Alamat
Audencia Nantes - School of Management
8 route de la Jonelière - B.P. 44312

31222 Nantes, Pays de la Loire, Perancis
Telefon
+33 2 40 37 34 34

Shenzhen

Alamat
Shenzhen, Guangdong, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi