The American University of Paris

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Amerika Paris (AUP)

Dalam dunia di mana pesat berubah dan pernah berubah-ubah hubungan peribadi, budaya dan ekonomi adalah perkara biasa, semua orang sekurang-kurangnya kadang-kadang-adalah warga asing.

Dunia hari ini menuntut keupayaan kita untuk melihat dunia sebagai orang lain melihatnya, walaupun kita mungkin tidak bersetuju dengan idea-idea dan perspektif orang itu. Kita mesti tahu cukup di dunia dan diri kita untuk berfungsi dengan berkesan dalam pelbagai tetapan profesional dan sosial. Kita mesti hidup selesa di pinggir zon selesa kita sendiri.

Dan ia adalah hanya melalui yang selesa-bahawa perasaan berada di kita boleh mengejar cita-cita kita sendiri bahawa dunia-, memperjuangkan sebab-sebab kita sendiri, melanjutkan cita-cita sendiri.


Pendidikan gaya Amerika di salah satu bandar yang paling kosmopolitan di dunia

AUP itu sendiri eksperimen yang berjaya di peringkat antarabangsa, pendidikan antara disiplin. AUP membawa bersama-sama semua elemen-elemen terbaik universiti model kecil, kelas berdasarkan perbincangan-Amerika; hubungan kerjasama antara pelajar dan fakulti; penekanan kepada pemikiran kritis dan komunikasi dengan jelas peluang budaya, sosial, dan profesional salah satu daripada bandar-bandar di dunia yang paling kosmopolitan.

Kita adalah budaya akademik pertunangan, kewarganegaraan global, dan masyarakat. Misi dan nilai-nilai kita mencerminkan ini dalam usaha kami untuk memupuk pelajar dan fakulti sama rasa kritikal komitmen kepada dunia yang saling bergantung.


Reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan

Kelayakan AUP adalah yg tak dpt disangsikan. Kami diiktiraf oleh Middle Syarikat Persatuan Kolej dan Sekolah. Ahli fakulti kami berasal dari beberapa universiti terbaik di dunia. Dan kita melibatkan diri dalam perkongsian akademik khas dengan institusi berprestij seperti Oxford University, Université de Paris Sorbonne, dan Sekolah Baru New York City.

Sejak penubuhan kami pada tahun 1962, kami telah menyediakan persekitaran pembelajaran yang berbilang bahasa, pelbagai budaya. Terkenal sebagai pusat global bagi inovatif, penyelidikan antara disiplin, kita mendidik warga global yang mengambil tempat mereka sebagai pelakon yang bertanggungjawab dalam komuniti, masyarakat sivil, dan negara-negara di seluruh dunia.


Alumni menutup pendidikan yang mengubah kehidupan ke dalam yang mengubah dunia kerjaya

AUP mempunyai lebih daripada 15,000 graduan di 141 buah negara, membuat kita salah satu daripada alumni rangkaian yang paling benar-benar global di dunia. Lebih daripada 90 peratus daripada pelajar kita yang diambil kerja atau di sekolah siswazah dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian. Dan ramai telah pergi untuk jawatan kepimpinan di institusi yang pelbagai seperti Bank Perdagangan Kuwait, BASF di Jerman, Institut Jane Goodall di Tanzania, Google di Perancis, Parti Pusat Sweden dan Amerika Syarikat Jabatan Tenaga.


Ketahui lebih lanjut dan menyertai kami

Untuk mengetahui lebih lanjut fakta mengenai AUP, sejarah kita, dan program akademik kami, kami menjemput anda untuk meneroka laman web kami dan mendapat tahu kemungkinan yang menarik yang menanti anda apabila anda menyertai masyarakat antarabangsa dinamik kami di Paris.

Lokasi

Paris

The American University of Paris

Alamat
5 boulevard de La Tour-Maubourg
75007 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 40 62 07 20

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami