UIT The Arctic University of Norway

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway adalah universiti paling utara di dunia. Lokasinya di pinggir Artik menyiratkan misi. Artik semakin meningkat. Perubahan iklim, eksploitasi sumber-sumber Artik dan ancaman alam sekitar adalah topik kebimbangan orang ramai, dan di mana Universiti Tromsø mengambil perhatian khusus di. Di UIT The Arctic University of Norway anda boleh meneroka isu global dari perspektif yang dekat.

Pengetahuan di atas dunia

Kehidupan di Utara Tinggi dibentuk oleh alam liar, berbeza dengan keadaan cahaya dan cuaca, jarak geografi dan pelbagai budaya. Banyak pusat penyelidikan UiT dan program pengajian mencerminkan watak spesifik Arktik Norway.

Jørn Berger-Nyvoll

Penyelidikan utama UiT memberi tumpuan kepada persekitaran kutub, penyelidikan iklim, orang asli, transformasi perdamaian dan konflik, telemedicine, biologi perubatan, fizik ruang, sains perikanan, bioprospecting marin, linguistik dan kimia pengkomputeran.

Pusat Kecemerlangan

Pusat Pengajian Lanjutan UiT dalam Linguistik Teoritis, CASTL, dan CTCC, Pusat Kimia Teoretik dan Komputasi, kedua-duanya telah ditunjuk Pusat Kecemerlangan Norway. Pada tahun 2002 NST yang berpusat di Tromsø, Pusat Telemedicine Norway telah dilantik sebagai Pusat Kerjasama Organisasi Kesihatan Sedunia.

Rangkaian ARCTOS di Fakulti Biosains, Perikanan dan Ekonomi, adalah pemimpin dalam penyelidikan mengenai ekosistem arktik laut dan rakan penting Institut Polar Norway di Tromsø. Jabatan Fizik memberi tumpuan kepada lampu utara dan penyelidikan ruang. Semua institusi ini mempunyai reputasi antarabangsa yang tinggi.

Arctic Frontiers

Universiti ini adalah sebahagian daripada FRAM - Pusat Penyelidikan Utara Tinggi untuk Iklim dan Alam Sekitar (Fram Centre) di Tromsø. Setiap Januari, persidangan antarabangsa Arctic Frontiers mengundang penyelidik, ahli politik dan wakil perniagaan untuk membincangkan isu Arktik merentasi sempadan tatatertib. Sekretariat Majlis Artik terletak di Pusat Fram. Penyelidik dari Universiti dan Pusat Fram terlibat dalam beberapa program antarabangsa Majlis Artik.

Hab antarabangsa

16000 pelajar dan 4000 kakitangan belajar dan bekerja di UiT The Universe Artik Norway. Pengajaran adalah berasaskan penyelidikan. Tawaran tujuh fakulti UiT, walaupun dedikasi kepada isu-isu Utara, pelbagai program pengajian.
Komuniti akademik di Tromsø sangat antarabangsa. Lebih daripada 20% staf akademik dan 10% daripada badan pelajar adalah dari luar negara. Universiti menawarkan lebih daripada 20 program pengajian bahasa Inggeris yang diajar, dan semua fakulti menawarkan kursus mengajar bahasa Inggeris di peringkat sarjana dan tuan.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway adalah ahli pengasas Universiti Arktik, rangkaian antarabangsa 140 institusi pengajian dan penyelidikan di wilayah circumpolar. Tetapi Universiti bekerjasama dengan semua bahagian dunia. 200 perjanjian antarabangsa mengamankan pertukaran akademik pelajar dan kakitangan aktif dengan institusi rakan kongsi di seluruh dunia.

Kampus-kampus di seluruh Norway utara

Universiti ini mempunyai lapan kampus. Mereka terletak di Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest dan Kirkenes. Universiti ini menjadi daya penggerak yang lebih penting untuk Northern Norway dan kerjasama antarabangsa di Utara Tinggi.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat program sarjana » Lihat Health MSc » Lihat Health Sarjana » Lihat Law LLM » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Sarjana Sains - Kejuruteraan Elektrik

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Narvik

Program induk dalam kejuruteraan elektrik sesuai untuk pelajar dengan kepentingan sistem tenaga elektrik dan sumber tenaga elektrik, elektronik kuasa dan pemacu motor elektrik, dan kejuruteraan elektrik adalah bidang yang berkembang pesat dengan banyak peluang kerjaya. [+]

Program induk dalam kejuruteraan elektrik sesuai untuk pelajar dengan kepentingan sistem tenaga elektrik dan sumber tenaga elektrik, elektronik kuasa dan pemacu motor elektrik, dan kejuruteraan elektrik adalah bidang yang berkembang pesat dengan banyak peluang kerjaya.

Kejuruteraan Elektrik adalah mengenai teknologi elektrik yang digunakan. Ia adalah disiplin yang rumit dan dinamik dari mikroelektronik melalui elektromagnetisme kepada teknologi berkuasa tinggi, dari perkembangan teknologi maklumat esok hingga automasi dan instrumentasi proses perindustrian yang kompleks. Jurutera elektronik selama beberapa dekad merevolusikan hari biasa kami. Konsep "berteknologi tinggi" sebahagian besarnya berdasarkan inovasi dalam bidang kejuruteraan elektrik. Dalam julat disiplin ini, anda mempunyai peluang untuk belajar menguasai pelbagai kemahiran.... [-]


Sarjana Sains - Kejuruteraan Industri

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Narvik

Ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Industri akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan keupayaan untuk menggunakan teknik, kemahiran, dan alat yang sesuai untuk mengenal pasti, merumuskan, menganalisis, dan menyelesaikan masalah kejuruteraan industri. [+]

Kejuruteraan Industri akan melihat "gambaran besar" ketika seseorang berurusan dengan proses dan sistem yang kompleks. Bidang ini memberi tumpuan kepada menganalisis banyak roda yang mesti berfungsi bersama supaya organisasi dapat berfungsi dengan cara yang paling berkesan dan menguntungkan. Sebagai pelajar, anda akan mendapat pemahaman tentang metodologi, teknik, dan alat yang pelbagai yang anda boleh memohon untuk meningkatkan prestasi organisasi. Keupayaan yang anda dapati melalui kajian ini menjadikan anda sangat sesuai dengan kedudukan pengurusan.

Ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Industri akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan keupayaan untuk menggunakan teknik, kemahiran, dan alat yang sesuai untuk mengenal pasti, merumuskan, menganalisis, dan menyelesaikan masalah kejuruteraan industri. Dengan kemajuan biasa, seorang pelajar akan dapat memperoleh ijazah sarjana selepas dua tahun, bersamaan dengan 120 kredit. Jika pelajar ingin menggabungkan pengajian induk dengan kerja di sebuah syarikat luaran, adalah mungkin untuk memperluaskan program ini untuk tiga atau empat tahun. Pelan pendidikan yang disesuaikan kemudiannya akan dicadangkan. Selepas menyelesaikan pendidikan ini, para pelajar akan mempunyai asas yang mantap untuk memasuki pelbagai jawatan di pangkalan global. Jawatan biasa ialah seorang jurutera kanan, pengurus projek, pemaju, perunding, pengurus, dan penyelidik. Banyak bekas pelajar kami yang memegang jawatan penyelidikan atau pengurusan kanan di organisasi awam atau syarikat swasta.... [-]


Sarjana Sains - Kejuruteraan Kawalan Aerospace

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Narvik

Program Sarjana Kejuruteraan Kawalan Aerospace menyediakan pelajar dengan kemahiran tertentu yang diperlukan untuk model, reka bentuk, dan mengawal tingkah laku dinamik sistem aeroangkasa, termasuk UAVs, rotorcraft dan satelit tetap sayap. [+]

Program Sarjana Kejuruteraan Kawalan Aerospace menyediakan pelajar dengan kemahiran tertentu yang diperlukan untuk model, reka bentuk, dan mengawal tingkah laku dinamik sistem aeroangkasa, termasuk UAVs, rotorcraft dan satelit tetap sayap.

Program induk ini sesuai untuk pelajar yang berminat untuk belajar, membangun, dan menggunakan teknologi kawalan canggih untuk tujuan yang berkaitan dengan aeroangkasa. Jenis teknologi juga mempunyai persamaan yang besar dengan teknologi untuk persekitaran yang melampau, seperti di wilayah dan subsea di Semenanjung, dan pelajar yang berminat dalam pembangunan teknologi dalam bidang tersebut akan mendapati program ini relevan.

Penerangan program... [-]

Sarjana Sains - Rekabentuk Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Narvik

Rekabentuk Kejuruteraan adalah reka bentuk berdasarkan sains kejuruteraan dan termasuk pengetahuan mengenai reka bentuk produk dan teknologi pengkomputeran. Bahan utama dalam Rekabentuk Kejuruteraan Teknikal, perhitungan saintifik / perhitungan dan matematik yang digunakan yang digunakan untuk masalah yang berkaitan dengan reka bentuk, geometri dan sains bahan. Kursus Rekabentuk Kejuruteraan menyediakan pelajar dengan pemahaman reka bentuk dan reka bentuk estetik serta pemahaman yang mendalam mengenai prinsip dan kaedah matematik dan fizikal dalam proses reka bentuk. Kami meletakkan penekanan khusus pada geometri dan bentuk, proses produk dan reka bentuk, pengiraan kekuatan dan analisis, bahan, pemodelan berasaskan komputer, dan simulasi. [+]

Sarjana Muda Kejuruteraan dengan pengetahuan tentang bahan, mekanik, dan pemodelan, tetapi juga yang lain mungkin sesuai dengan program tuan dalam reka bentuk kejuruteraan . Kepentingan khusus dalam memahami teori matematik dan fizikal dan perihalan contohnya tingkah laku pembinaan yang berbeza, proses reka bentuk, tingkah laku bahan boleh menjadi manfaat untuk memaksimumkan hasil pembelajaran dalam pendidikan.

Rekabentuk Kejuruteraan adalah reka bentuk berdasarkan sains kejuruteraan dan termasuk pengetahuan mengenai reka bentuk produk dan teknologi pengkomputeran. Bahan utama dalam Rekabentuk Kejuruteraan Pengiraan / perhitungan saintifik teknikal dan matematik yang digunakan yang digunakan untuk masalah yang berkaitan dengan reka bentuk, geometri dan sains bahan. Kursus Rekabentuk Kejuruteraan menyediakan pelajar dengan pemahaman reka bentuk dan reka bentuk estetik serta pemahaman yang mendalam mengenai prinsip dan kaedah matematik dan fizikal dalam proses reka bentuk. Kami meletakkan penekanan khusus pada geometri dan bentuk, proses produk dan reka bentuk, pengiraan kekuatan dan analisis, bahan, pemodelan dan simulasi berasaskan komputer.... [-]


Sarjana Sains dalam Biologi

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Lokasi geografi yang unik menjadikan UIT The Arctic University of Norway sebagai tempat yang ideal untuk mengkaji persekitaran Artik. Mengkhususkan diri dalam bidang biologi yang menarik minat anda, dan memperoleh pengetahuan yang memberikan anda kemahiran istimewa dalam kerja masa depan anda. Tumpuan umum penyelidikan dan pengajaran adalah adaptasi kepada kehidupan di latitud yang tinggi, di mana ia berurusan dengan mekanisme di semua peringkat organisasi, dari molekul dan sel melalui organisma ke ekosistem, dalam persekitaran daratan dan laut. [+]

Lokasi geografi yang unik menjadikan UIT The Arctic University of Norway sebagai tempat yang ideal untuk mengkaji persekitaran Artik. Mengkhususkan diri dalam bidang biologi yang menarik minat anda, dan memperoleh pengetahuan yang memberikan anda kemahiran istimewa dalam kerja masa depan anda. Tumpuan umum penyelidikan dan pengajaran adalah adaptasi kepada kehidupan di latitud yang tinggi, di mana ia berurusan dengan mekanisme di semua peringkat organisasi, dari molekul dan sel melalui organisma ke ekosistem, dalam persekitaran daratan dan laut.

Penerangan program

Beberapa disiplin Master ditawarkan yang mencerminkan lokasi geografi unik UIT The Arctic University of Norway di utara yang tinggi. Mereka menyediakan peluang untuk meneroka pelbagai soalan menarik dalam biologi moden dan menekankan beberapa cabaran masyarakat: berkenaan pengurusan sumber asli dan biodiversiti.... [-]


Sarjana Sains dalam Bioteknologi Marin

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Matlamatnya adalah untuk mendidik calon-calon dalam kemahiran bioteknologi secara umum, dengan itu mereka memenuhi syarat untuk kerjaya dalam pelbagai organisasi termasuk mereka yang fokus pada inovasi, pembangunan komersial dan penciptaan nilai sumber laut dalam proses dan industri. [+]

Matlamatnya adalah untuk mendidik calon-calon dalam kemahiran bioteknologi secara umum, dengan itu mereka memenuhi syarat untuk kerjaya dalam pelbagai organisasi termasuk mereka yang fokus pada inovasi, pembangunan komersial dan penciptaan nilai sumber laut dalam proses dan industri.

Kami sibuk dengan mengeksploitasi kelebihan yang kami nikmati sebagai sebuah negara dalam bentuk akses kepada sumber laut yang sangat besar. Kebanyakan organisma yang terdiri daripada kepelbagaian biologi laut masih kurang diteliti. Sumber-sumber bio ini boleh menjadi sumber biomolekul yang unik (enzim, metabolit sekunder, protein / peptida, lemak marin dan karbohidrat) dan kod genetik yang berkaitan.

... [-]

Sarjana Sains dalam Fizik

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Fizik membentuk masa depan. Di mana sahaja anda melihat, anda melihat fizik dan cara untuk memohon fizik. Telefon mudah alih, pemain CD, radio, TV dan komputer adalah semua peralatan teknikal yang maju berdasarkan kaedah dan prinsip fizikal. Satelit di atas kita memantau apa yang berlaku di Bumi, termasuk pencemaran alam sekitar. Pemerhatian ini dimuat turun oleh stesen satelit dan diterjemahkan ke dalam imej yang memudahkan untuk memahami keadaan di Bumi. Juga ini fizik. Dalam fizik meteorologi digunakan untuk mengukur udara di atas kita, untuk memberikan ramalan cuaca yang lebih baik. Kajian lampu utara juga penting untuk memahami fenomena di latitud utara. [+]

Sarjana Sains dalam Fizik

Fizik membentuk masa depan. Di mana sahaja anda melihat, anda melihat fizik dan cara untuk memohon fizik. Telefon mudah alih, pemain CD, radio, TV dan komputer adalah semua peralatan teknikal yang maju berdasarkan kaedah dan prinsip fizikal. Satelit di atas kita memantau apa yang berlaku di Bumi, termasuk pencemaran alam sekitar. Pemerhatian ini dimuat turun oleh stesen satelit dan diterjemahkan ke dalam imej yang memudahkan untuk memahami keadaan di Bumi. Juga ini fizik. Dalam fizik meteorologi digunakan untuk mengukur udara di atas kita, untuk memberikan ramalan cuaca yang lebih baik. Kajian lampu utara juga penting untuk memahami fenomena di latitud utara.

Penerangan program... [-]

Sarjana Sains dalam Geologi

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Ahli geologi memaparkan sejarah Bumi yang panjang dan menakjubkan. Geologi adalah untuk semua orang yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai planet kita hidup dan menggabungkan kreativiti dengan pemahaman fenomena yang menarik dalam sifat kita. Geologi memberi pemahaman tentang gempa bumi, gunung berapi, slaid dan bahaya semula jadi, iklim dan kesan rumah hijau. Anda boleh mengkaji tektonik dan gunung berapi, perubahan iklim atau mengkhususkan diri anda ke dalam interpretasi seismik atau sedimen yang menceritakan kisah bagaimana alam sekitar berjuta-juta tahun yang lalu. [+]

Ahli geologi memaparkan sejarah Bumi yang panjang dan menakjubkan. Geologi adalah untuk semua orang yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai planet kita hidup dan menggabungkan kreativiti dengan pemahaman fenomena yang menarik dalam sifat kita. Geologi memberi pemahaman tentang gempa bumi, gunung berapi, slaid dan bahaya semula jadi, iklim dan kesan rumah hijau. Anda boleh mengkaji tektonik dan gunung berapi, perubahan iklim atau mengkhususkan diri anda ke dalam interpretasi seismik atau sedimen yang menceritakan kisah bagaimana alam sekitar berjuta-juta tahun yang lalu.

Penerangan program

Kajian ini terdiri daripada Tesis Induk (60 ECTS) dan subjek wajib dan pilihan (60 ECTS). Bilangan mata pelajaran pilihan berbeza-beza antara kawasan kepekatan belajar. Satu mempunyai pilihan mengikuti subjek di Pusat Universiti Svalbard (UNIS) atau di luar negara.... [-]


Sarjana Sains dalam Sains Komputer (Tromsø)

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Sains komputer mengelilingi kita di mana-mana dalam kehidupan seharian, seperti internet dan telefon bimbit. Program ini amat praktikal dan eksperimen, di mana pelajar belajar untuk merekabentuk, membangun dan memprogram sistem data canggih. Semua pengajaran akan diadakan dalam bahasa Inggeris, dan program ini mempunyai pelajar dari seluruh dunia. [+]

Program ini merangkumi kedua-dua teori dan kaedah eksperimen dalam sains komputer. Kursus peringkat tinggi dikaitkan secara langsung dengan penyelidikan di dalam Jabatan. Ini membayangkan peluang untuk pengetahuan yang ketara dalam bidang yang dilindungi.

Program ini terdiri daripada empat kursus mandatori dalam sains komputer, sejumlah 40 kredit ECTS, dan 20 kredit ECTS kursus elektif. Kursus elektif mungkin dalam topik seperti ekonomi, pengurusan, psikologi, dan keusahawanan. Program ini menyimpulkan dengan skrip tuan 60 kredit ECTS. Tesis induk juga boleh dilakukan dengan kerjasama syarikat IT luaran.

Hasil pembelajaran

Bagi setiap program di UiT, terdapat sasaran untuk pengetahuan, pemahaman analitis, kemahiran dan kecekapan yang telah dicapai oleh pelajar pada akhir pengajian.... [-]


Sarjana

Master of Philosophy dalam Linguistik Teoritis

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Program ini amat sesuai untuk pelajar yang ingin mempelajari bahasa dari perspektif perbandingan. Program ini memberikan penekanan khusus kepada aspek formal tatabahasa, khususnya, sintaks dan fonologi. Pendekatan kepada disiplin ini bergantung pada kajian perbandingan banyak bahasa. [+]

Program ini amat sesuai untuk pelajar yang ingin mempelajari bahasa dari perspektif perbandingan. Program ini memberikan penekanan khusus kepada aspek formal tatabahasa, khususnya, sintaks dan fonologi. Pendekatan kepada disiplin ini bergantung pada kajian perbandingan banyak bahasa.

Master of Philosophy dalam Teoritis Linguistik merangkumi kajian peringkat siswazah dalam bidang linguistik teori dan dilihat sebagai lanjutan kerja di peringkat Sarjana Muda. Program ini memberikan penekanan khusus kepada aspek formal tatabahasa, khususnya, sintaks dan fonologi. Pendekatan kepada disiplin ini bergantung pada kajian perbandingan banyak bahasa. Pelajar akan membangunkan pemahaman mengenai struktur bahasa, aspek perbandingan penyelidikan linguistik, variasi sosial dan geografi, perkembangan sejarah pemerolehan bahasa dan bahasa. Di peringkat Sarjana, para pelajar akan mengembangkan minat khusus berdasarkan kursus mereka dan akan menulis sama ada Tesis Guru atau dua kertas panjang artikel.... [-]


Sarjana Bahasa Inggeris Linguistik dengan pengkhususan dalam Perolehan Bahasa dan Multilingualism

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Program ini amat sesuai untuk pelajar yang berminat mempelajari bagaimana bahasa Inggeris diperoleh dalam tetapan bahasa pertama dan kedua, serta bagaimana bahasa Inggeris dipengaruhi oleh situasi berbilang bahasa. Dalam pembicara individu, situasi berbilang bahasa boleh menyebabkan satu bahasa mempengaruhi orang lain, khususnya dalam proses pengambilalihan, dan pada akhirnya dapat mengakibatkan pergeseran bahasa karena kekurangan pendedahan dan penggunaan salah satu bahasa. [+]

Program ini amat sesuai untuk pelajar yang berminat mempelajari bagaimana bahasa Inggeris diperoleh dalam tetapan bahasa pertama dan kedua, serta bagaimana bahasa Inggeris dipengaruhi oleh situasi berbilang bahasa. Dalam pembicara individu, situasi berbilang bahasa boleh menyebabkan satu bahasa mempengaruhi orang lain, khususnya dalam proses pengambilalihan, dan pada akhirnya dapat mengakibatkan pergeseran bahasa karena kekurangan pendedahan dan penggunaan salah satu bahasa. Dalam masyarakat, pelbagai bahasa dan hubungan bahasa boleh menyebabkan perkembangan jenis bahasa baru. Pelajar yang dimasukkan ke dalam program ini akan diintegrasikan dengan baik ke dalam kumpulan penyelidikan dalam Pengambilalihan Bahasa, Variasi dan Penarikan (LAVA: http://site.uit.no/lava/), yang merupakan kumpulan penyelidikan yang aktif dan produktif yang bekerja pada pelbagai aspek pelbagai bahasa dan pemerolehan bahasa pelbagai bahasa. Para pelajar akan mendapat peluang untuk menjalankan penyelidikan secara langsung dengan ahli-ahli kumpulan. Program ini menyediakan asas yang baik untuk kerja yang berkaitan dengan pelbagai bahasa dalam sektor swasta dan awam, dan sesuai untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam penyelidikan.... [-]


Sarjana dalam kesusasteraan Inggeris

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Norway Tromsø + 1 lagi

Program Sarjana dalam Kesusasteraan Bahasa Inggeris menyediakan kajian menyeluruh kesusasteraan dari seluruh dunia Anglophone. Kursus menonjolkan bagaimana bentuk kesusasteraan dan dibentuk oleh sejarah, kaitannya dengan isu kontemporari seperti perubahan iklim dan resolusi konflik, dan keupayaannya untuk mencabar dan memperbaiki cara pemikiran pembaca. Membina kepelbagaian pendekatan kritikal, program ini membantu pelajar memperbaiki kebolehan mereka untuk berfikir secara analitik dan kreatif. [+]

Program Sarjana dalam Kesusasteraan Bahasa Inggeris menyediakan kajian menyeluruh kesusasteraan dari seluruh dunia Anglophone. Kursus menonjolkan bagaimana bentuk kesusasteraan dan dibentuk oleh sejarah, kaitannya dengan isu kontemporari seperti perubahan iklim dan resolusi konflik, dan keupayaannya untuk mencabar dan memperbaiki cara pemikiran pembaca. Membina kepelbagaian pendekatan kritikal, program ini membantu pelajar memperbaiki kebolehan mereka untuk berfikir secara analitik dan kreatif.

Penerangan program

Program tuan dalam kesusasteraan bahasa Inggeris memberi para pelajar kesempatan untuk mempelajari berbagai macam teks sastera dan kultural dalam bahasa Inggeris sambil mengkhususkan diri dalam bidang pilihan mereka di bawah kepemimpinan seorang peneliti di bidang itu. Bahagian Bahasa Inggeris boleh menawarkan penyeliaan dalam bahasa Inggeris, Ireland, Amerika dan pasca kolonial, dan sangat kuat dalam bidang romantisisme, modernisme, dan kesusasteraan kontemporer.... [-]


Sarjana dalam Matematik

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Norway Tromsø + 1 lagi

Pelajar boleh memilih antara tiga kepakaran; algebra, analisis / geometri perbezaan atau matematik yang digunakan. Beberapa bidang khusus termasuk kriptografi, teori nombor, lengkung elips, algebra, geometri perbezaan, analisis kompleks, gelombang tidak linear dan sistem dinamik. Dalam topik tesis matematik yang digunakan boleh dikaitkan dengan fisika plasma, optik, ekologi matematik dan bioinformatik. [+]

Penerangan program

Pelajar boleh memilih antara tiga kepakaran; algebra, analisis / geometri perbezaan atau matematik yang digunakan. Beberapa bidang khusus termasuk kriptografi, teori nombor, lengkung elips, algebra, geometri perbezaan, analisis kompleks, gelombang tidak linear dan sistem dinamik. Dalam topik tesis matematik yang digunakan boleh dikaitkan dengan fisika plasma, optik, ekologi matematik dan bioinformatik. Program ijazah sarjana ini terdiri daripada tesis tuan 60 ECTS selain kursus mandatori dan kurikulum khas berjumlah 60 ECTS. Ini bergantung kepada kepakaran khusus yang dipilih.

Disiplin berikut ditawarkan:

AlgebraAnalisis / Geometri BerbezaMatematik GunaanHasil pembelajaran... [-]

Sarjana dalam Pengajian Asli

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Fakulti Kemanusiaan, Sains Sosial dan Pendidikan, bekerjasama dengan Pusat Pengajian Sami, menawarkan Program Sarjana Sepenuh Masa Penuh dalam Pengajian Orang Asli (MIS). Program ini bersifat interdisipliner dan menggunakan kepakaran yang terkumpul di beberapa jabatan di Fakulti. Tumpuan tematik program tuan adalah kemunculan gerakan peribumi antarabangsa, pengalaman sejarah dan ... [+]

Sarjana dalam Pengajian Asli

Fakulti Kemanusiaan, Sains Sosial dan Pendidikan, bekerjasama dengan Pusat Pengajian Sami, menawarkan Program Sarjana Sepenuh Masa Penuh dalam Pengajian Orang Asli (MIS). Program ini bersifat interdisipliner dan menggunakan kepakaran yang terkumpul di beberapa jabatan di Fakulti. Tumpuan tematik program tuan adalah kemunculan gerakan peribumi antarabangsa, pengalaman bersejarah dan konteks kontemporari yang dialami oleh orang asli di seluruh dunia.

Semasa dua tahun pengajian, pelajar akan mengambil kursus berjumlah 120 kredit (120 ECTS). Satu kursus 10 kredit boleh dipilih dari kursus lain yang ditawarkan oleh Universiti. Kursus elektif ini mesti diluluskan oleh Penyelaras Akademik dan harus berdasarkan kepentingan pelajar individu sebagai persiapan untuk tesis tuan. Kursus yang selebihnya adalah wajib. Mereka direka untuk memberi asas yang luas, dari mana pelajar individu boleh memilih topik yang berkaitan untuk tesis tuan. Tesis ini diawasi oleh staf akademik dari unit kerjasama di UIT The Arctic University of Norway , dan topik-topik yang dipilih bekerja sama dengan penasihat yang dilantik. Adalah lazim untuk mengendalikan pengumpulan data untuk tesis tuan pada akhir semester kedua.... [-]


Sarjana dalam Seni Halus

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Program Master in Fine Art adalah kursus dua tahun yang bertujuan untuk memberikan pelajar satu kedudukan yang unik untuk kemajuan masa depan mereka dalam penyelidikan, teori dan amalan seni profesional. Program ini bertujuan untuk muncul artis yang berusaha untuk memperdalam amalan mereka dalam konteks yang studio dan bengkel berorientasikan dan di mana mereka digalakkan untuk membangunkan inisiatif mereka sendiri. Untuk menyumbang kepada program ini, memberikan pandangan yang seimbang antara isu-isu tempatan dan antarabangsa yang penting kepada masyarakat kontemporari. [+]

Program Master in Fine Art adalah kursus dua tahun yang bertujuan untuk memberikan pelajar satu kedudukan yang unik untuk kemajuan masa depan mereka dalam penyelidikan, teori dan amalan seni profesional. Program ini bertujuan untuk muncul artis yang berusaha untuk memperdalam amalan mereka dalam konteks yang studio dan bengkel berorientasikan dan di mana mereka digalakkan untuk membangunkan inisiatif mereka sendiri. Untuk menyumbang kepada program ini, memberikan pandangan yang seimbang antara isu-isu tempatan dan antarabangsa yang penting kepada masyarakat kontemporari.

Penerangan program

Objektif program ijazah Sarjana dalam Seni Halus adalah untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk bekerja sebagai artis profesional. Program ini bertujuan untuk menggambarkan konsep kontemporari tentang apa yang dimaksudkan untuk bekerja sebagai seorang artis profesional dan dengan itu menawarkan para pelajar peluang untuk membangunkan cita-cita masing-masing untuk bekerja secara profesional dalam bidang seni halus. Sebagai tujuan utama adalah untuk mendidik para seniman, penciptaan karya seni, pameran dan ekspresi artistik lain merupakan aspek yang paling penting dalam program pengajian. Program ini juga menyediakan asas untuk peranan profesional lain dalam dan berkaitan dengan bidang seni.... [-]


Sarjana Ekonomi

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Bagaimanakah sumber yang digunakan dalam masyarakat, dan bagaimanakah ia harus digunakan? Ini adalah isu besar dalam ekonomi. Ijazah Sarjana dalam Ekonomi memberikan anda pemahaman yang lebih mendalam tentang analisis ekonomi teori, metodologi dan penyelidikan empirikal. Pelajar akan mempunyai peluang untuk bekerja secara mandiri melalui pembelajaran sendiri dan tugasan. [+]

Bagaimanakah sumber yang digunakan dalam masyarakat, dan bagaimanakah ia harus digunakan? Ini adalah isu besar dalam ekonomi. Ijazah Sarjana dalam Ekonomi memberikan anda pemahaman yang lebih mendalam tentang analisis ekonomi teori, metodologi dan penyelidikan empirikal. Pelajar akan mempunyai peluang untuk bekerja secara mandiri melalui pembelajaran sendiri dan tugasan.

Penerangan program

Program ini terdiri daripada kursus lanjutan dalam mikroekonomi, yang juga termasuk penggunaan aljabar linear dan pengoptimuman statik. Makroekonomi termasuk analisis ekonomi terbuka dan pertumbuhan ekonomi. Pada semester pertama mereka, pelajar akan mempunyai kursus dalam bidang ekonomi - kaedah kuantitatif lanjutan untuk ekonomi. Dalam semester kedua, pelajar boleh memilih antara kursus dalam kewangan lanjutan dan kursus dalam mikroekonomi yang digunakan. Dalam semester ketiga, pelajar juga perlu mengambil kursus yang memberi asas yang sama untuk bekerja dengan tesis Master, dan mengkhususkan diri dalam bidang subjek tesis. Tesis Master terdiri daripada 30 ECTS, dan akan ditulis pada semester keempat dan terakhir.... [-]


Sarjana Falsafah dalam Antropologi Visual

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Adakah anda berminat dengan budaya manusia dan bagaimana menggunakan kamera video dalam penyelidikan saintifik sosial? Dalam Pengajian Budaya Visual, anda diberi peluang untuk mempelajari kaedah penyelidikan etnografi, teori antropologi, dan pembuatan filem etnografi dalam persekitaran antarabangsa, berpunca dengan pengeluaran filem anda sendiri dan tesis bertulis. [+]

Adakah anda berminat dengan budaya manusia dan bagaimana menggunakan kamera video dalam penyelidikan saintifik sosial? Pada Pengajian Budaya Visual, anda diberi peluang untuk mempelajari kaedah penyelidikan etnografi, teori antropologi, dan pembuatan filem etnografi dalam persekitaran antarabangsa, berpuncak dengan pengeluaran filem anda sendiri dan tesis bertulis.

Jabatan Arkeologi dan Antropologi Sosial menawarkan program Sarjana secara sepenuh masa dua tahun dalam Kajian Budaya Visual (VCS). Matlamat program ini adalah untuk mengajar pelajar bagaimana untuk menghasilkan pengetahuan mengenai kehidupan dan budaya orang melalui penerokaan kehidupan seharian mereka berdasarkan penggunaan kaedah penyelidikan sains sosial kualitatif dan filem etnografi. Program ini menggabungkan kuliah dalam teori akademik dan kaedah, pembuatan filem dan arahan praktikal dalam camerawork, rakaman bunyi dan penyuntingan.... [-]


Sarjana Falsafah dalam Perdamaian dan Transformasi Konflik

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Program Sarjana menawarkan pemahaman yang mendalam tentang isu-isu utama yang memaparkan bidang kajian damai dan konflik. Ia memberikan pandangan interdisipliner ke dalam sifat dan sebab-sebab konflik, serta usaha membina keamanan dan memulihkan keyakinan terhadap institusi dalam masyarakat yang terjejas oleh konflik. Ia secara aktif merekrut pelajar dari negara-negara Nordic dan non-Nordic untuk mencipta dan mempromosikan pengalaman pengajaran dan pembelajaran lintas budaya. [+]

Program Sarjana menawarkan pemahaman yang mendalam tentang isu-isu utama yang memaparkan bidang kajian damai dan konflik. Ia memberikan pandangan interdisipliner ke dalam sifat dan sebab-sebab konflik, serta usaha membina keamanan dan memulihkan keyakinan terhadap institusi dalam masyarakat yang terjejas oleh konflik. Ia secara aktif merekrut pelajar dari negara-negara Nordic dan non-Nordic untuk mencipta dan mempromosikan pengalaman pengajaran dan pembelajaran lintas budaya.

Penerangan program

Program ijazah Sarjana dalam Perdamaian dan Konflik Transformasi (MPCT) menawarkan pandangan interdisipliner ke dalam sifat dan penyebab konflik, dan kemahiran analisis untuk menangani konflik dengan cara yang damai.... [-]


Sarjana Pengajian Pelancongan

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Alta

Tuan program pengajian pelancongan direka untuk mempersiapkan pelajar untuk kemasukan atau jawatan kerjaya dalam organisasi komersil, awam atau bukan keuntungan yang menyediakan perkhidmatan pengunjung di peringkat tempatan, nasional atau antarabangsa. Program ini juga menyediakan pelajar dengan asas akademik yang diperlukan untuk meneruskan ke PhD. [+]

Tuan program pengajian pelancongan direka untuk mempersiapkan pelajar untuk kemasukan atau jawatan kerjaya dalam organisasi komersil, awam atau bukan keuntungan yang menyediakan perkhidmatan pengunjung di peringkat tempatan, nasional atau antarabangsa. Program ini juga menyediakan pelajar dengan asas akademik yang diperlukan untuk meneruskan ke PhD.

Penerangan program

Pelancongan adalah fenomena global yang semakin penting, yang melibatkan peluang dan cabaran sosial, budaya, ekonomi, politik, dan alam sekitar. Memperluaskan ekonomi membolehkan lebih ramai orang melakukan perjalanan lebih kerap dan lebih jauh untuk mengalami landskap, bandar, budaya dan masyarakat. Globalisasi dan pembangunan teknologi membolehkan peningkatan daya tarikan, dan dengan itu aktiviti pelancongan. Pembangunan dan pertumbuhan pelancongan juga mencabar kelestarian ekologi dalam era perubahan iklim.... [-]


Sarjana Sains Komputer (Narvik)

Campus Sepenuh masa September 2019 Norway Narvik

Ini adalah kajian bagi mereka yang berminat dalam grafik, permainan komputer dan simulasi. Anda menyedari bahawa kehidupan seharian kita akan menjadi sebahagian daripada realiti maya, dan anda mahu mengambil bahagian dalam membangunkan masa depan ini. [+]

Ini adalah kajian bagi mereka yang berminat dalam grafik, permainan komputer dan simulasi. Anda menyedari bahawa kehidupan seharian kita akan menjadi sebahagian daripada realiti maya, dan anda mahu mengambil bahagian dalam membangunkan masa depan ini.

Penerangan program

Dengan kajian ini, anda akan mempunyai keseluruhan prasyarat untuk dapat belajar untuk membangunkan permainan komputer canggih, realiti maya dan untuk membuat simulasi yang realistik. Anda mendapat asas teori dan praktikal yang menyeluruh untuk pembangunan perisian canggih, dengan fokus khusus pada sistem pembangunan dan pembelajaran simulasi dan pembelajaran.

Obligasi rapat Narvik mempunyai pusat penyelidikan di dalam negara, di peringkat kebangsaan dan di peringkat antarabangsa memberikan anda manfaat sebagai pelajar.... [-]


Sarjana Teknologi dan Keselamatan di Utara Tinggi

Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Sumber alam Semulajadi Utara yang menarik industri ini. Minyak luar pesisir baru [+]

Sumber alam Semulajadi Utara yang menarik industri ini. Minyak luar pesisir baru

Penerangan program

Program ini memberi tumpuan kepada cabaran berkaitan teknikal dan keselamatan yang berkaitan dengan aktiviti perindustrian di Utara Tinggi. Perhatian khusus diberikan kepada operasi maritim dan luar pesisir di persekitaran Artik yang teruk dan terdedah. Pelajar diperkenalkan kepada kaedah dan alat untuk menguruskan sistem teknikal yang maju, kompleks dan bersepadu berkaitan dengan operasi dan penyelenggaraan, kebolehpercayaan dan jaminan pengeluaran, kesihatan, keselamatan

Program ini adalah 2 tahun, pengajian sepenuh masa dengan jadual tetap. Kursus-kursus akan sedikit disesuaikan dengan pelajar separuh masa. Tahun pertama terdiri daripada 50 ECTS kursus mandatori yang lazim untuk semua pelajar dan satu kursus elektif 10 ECTS. Ini adalah kursus deskriptif teknikal dan kursus berorientasikan kaedah. Semua kursus adalah bebas dari satu sama lain. Pada tahun kedua, pelajar akan mencapai pengkhususan bidang pengajian mereka melalui kursus elektif dan dengan pilihan di antara beberapa sukatan pelajaran yang telah ditetapkan sebelumnya. Pelajar juga akan menjalankan projek pengkhususan. Semester terakhir didedikasikan untuk 30 tesis tesis ECTS.... [-]


Video

Welcome to UiT The Arctic University of Norway!

Contact

University of Tromsø

Alamat Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norway
Telefon +47776440009

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Alamat Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norway
Telefon +47 78 45 05 00

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Alamat Narvik, Nordland, Norway
Telefon +47 77 64 40 00