University of Oslo

Centre for Educational Measurement

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Oslo ditubuhkan pada tahun 1811 sebagai yang pertama di Norway.

Terletak terutamanya di Kampus Blindern di bahagian utara Oslo, UiO mempunyai lapan fakultas:

  • Fakulti Perubatan
  • Fakulti Pergigian
  • Fakulti undang-undang
  • Fakulti Teologi
  • Fakulti Kemanusiaan
  • Fakulti Matematik dan Sains Semula Jadi
  • Fakulti Sains Sosial
  • Fakulti Sains Pendidikan

Universiti modal juga merupakan rumah kepada Muzium Kapal Viking, Muzium Sejarah dan Muzium Sejarah Alam, Perpustakaan Utama dengan 3.6 juta pegangan dan pelbagai unit dan pusat yang bersekutu.

University of Oslo mempunyai belanjawan tahunan NOK 6.6 bilion, dan kebanyakan pembiayaannya berasal dari Kerajaan Norway.

kedudukan

UiO adalah institusi pengajaran dan penyelidikan tertinggi di Norway - dan salah satu daripada 100 universiti di dunia, menurut Peringkat Dunia Shanghai. Dengan lima pemenang Hadiah Nobel, UiO mempunyai rekod yang kukuh dalam penyelidikan perintis dan penemuan saintifik.

penyelidikan

Sebagai universiti klasik dengan pelbagai disiplin akademik, UiO mempunyai komuniti penyelidikan utama di kebanyakan kawasan. Selain itu, UiO kini mempunyai 8 Pusat Kecemerlangan Kebangsaan dan tumpuan strategik dalam penyelidikan interdisipliner dalam bidang tenaga dan sains hayat khususnya. Sebagai sebuah universiti penyelidikan yang tidak berasaskan keuntungan, UiO mempunyai akses kepada skim pembiayaan awam yang baik. Makmal dan kemudahan pejabat, perpustakaan dan sokongan teknikal berada pada tahap yang tinggi.

PENDIDIKAN

UiO menawarkan lebih daripada 800 kursus dalam bahasa Inggeris di semua peringkat, sekitar 40 program ijazah Sarjana yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dan beberapa program PhD. UiO memberi tumpuan kepada pendidikan berasaskan penyelidikan dan menarik pelajar yang berkelayakan dari seluruh negara.

Pengantarabangsaan

UiO menarik pelajar dan penyelidik dari seluruh dunia. Sehingga 2015, 15 peratus daripada populasi pelajar adalah dari negara asing. 22 peratus daripada kakitangan akademik dan 31 peratus daripada calon PhD berasal dari luar negara.

This school offers programs in:
  • English

Lihat program sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

Ijazah Sarjana Dalam Penilaian Dan Penilaian

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 Norway Oslo + 1 lagi

Program ini bertujuan untuk melatih pakar penilaian dan penilaian generasi akan datang, menggabungkan kemahiran teknikal dan analisis dengan kemahiran komunikasi dan perwakilan. [+]

Program ini bertujuan untuk melatih pakar penilaian dan penilaian generasi akan datang, menggabungkan kemahiran teknikal dan analisis dengan kemahiran komunikasi dan perwakilan.

Foto: Øystein Andresen / University of Oslo

Penilaian dan Penilaian

Penilaian dan Penilaian adalah di tengah-tengah masyarakat moden di mana jaminan mutu pendidikan adalah penting, di mana amalan ujian di sekolah dibahaskan di media, di mana latihan dan pemilihan memupuk modal insan penting bagi syarikat-syarikat yang berjaya, dan di mana soalan akauntabiliti meminta bukti- dasar dan membuat keputusan berasaskan.

Penilaian

"Semakin banyak yang anda ajar tanpa mengetahui siapa yang memahami konsep dan siapa yang tidak, semakin besar kemungkinan yang hanya pelajar yang mahir akan berjaya." - Grant Wiggins... [-]


Video

Why Study in Oslo?

Being an International Student at the University of Oslo