Bjørknes College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kajian universiti di rumah dan di luar negara

Bjørknes telah dalam beberapa tahun kebelakangan ini menubuhkan dirinya sebagai penyedia pendidikan universiti di Norway .

Pada tahun 2006, Bjørknes College mula menawarkan beberapa kursus universiti di Oslo dengan kredit ECTS. Mereka diluluskan oleh pihak berkuasa jaminan kualiti Norway dan pelajar yang menghadiri program ini berhak membiayai melalui Dana Pinjaman Pendidikan Negeri di Norway. Kursus-kursus ini adalah seperti berikut:

* Falsafah Praktikal (30 kredit ECTS)
* Media dan Komunikasi (60 kredit ECTS)
* Tahun Yayasan Perubatan (60 kredit ECTS)
* Kajian Keamanan dan Konflik (60 kredit ECT)

Sebagai tambahan kepada program-program di atas, Bjørknes College sejak tahun 1999 juga menawarkan program pendidikan bi-nasional dengan kerjasama universiti di luar negara.


Program-program unik ini pada kedua-dua peringkat sarjana dan siswazah, menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengambil tahun pertama (untuk pelajar sarjana muda) atau semester pertama (untuk pelajar tuan) pengajian universiti mereka di Bjørknes di Oslo sebelum memindahkan ke universiti mereka di luar negeri untuk selebihnya daripada kajian mereka.

Program-program ini telah dipenuhi dengan kejayaan yang besar, dan para pelajar dapat memilih dari pelbagai pilihan di peringkat Sarjana Muda (Fisioterapi, Kejururawatan, dan Komunikasi) serta Kajian Keamanan dan Konflik dan Pengajian Antarabangsa di peringkat siswazah.

Dalam program sarjana ini, Bjørknes College telah memilih untuk melibatkan Institut Penyelidikan Keamanan Antarabangsa, Oslo (PRIO) dalam pembangunan modul semester Oslo dan pengajarannya. Dengan cara ini, program-program inovatif dan menarik ini menyatukan akademik di barisan hadapan hubungan antarabangsa, kajian antarabangsa dan penyelidikan keamanan dan konflik dari kedua-dua belah dunia.

Oleh kerana semua kursus diajar dalam Bahasa Inggeris, program berprestij ini menarik perhatian pelajar dari seluruh dunia, dan pemohon memohon dari Australia, Perancis, Portugal, Jerman, Mexico, Kanada, Inggeris, dan AS. Sesungguhnya semasa lawatan Perdana Menteri Norway Kjell Magne Bondevik ke Australia pada tahun 2005, dia mengambil masa untuk bertemu dengan pelajar Bjørknes yang menyelesaikan program mereka di Canberra.

Lokasi

Oslo

Alamat
Bjørknes Høyskole AS
Lovisenberggata 13

0456 Oslo, Oslo, Norway

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami