University of Otago - Wellington Department of Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang dari Naib Canselor

T'ná koutou katoa - Saya mengalu-alukan kedatangan anda ke Universiti pertama di New Zealand, yang ditubuhkan pada tahun 1869. University of Otago menyediakan persekitaran pembelajaran yang dipimpin oleh penyelidikan yang tidak ada hubungannya dengan reputasi yang sangat berharga untuk kecemerlangan.

Di sini, di Otago, anda akan mempunyai peluang yang belum pernah terjadi sebelumnya. Anda akan diajar oleh pakar antarabangsa dalam bidang mereka; anda akan mendapat kelayakan bertaraf dunia, dan anda akan dapat menyumbang kepada penyelidikan pecah tanah. Pengalaman pelajar di Otago adalah luar biasa. Anda akan menyertai populasi yang pelbagai daripada lebih 20,000 pelajar dari sekitar New Zealand dan lebih daripada 100 negara di seluruh dunia. Yang penting, anda akan mempunyai peluang untuk benar-benar menentukan diri anda dan memilih arah anda sendiri dalam kehidupan. Puluhan ribu graduan Otago kini hidup di seluruh penjuru dunia, banyak yang menyumbang kepada hukum, kesehatan, sains, perniagaan, dan pemerintah. Banyak seniman, novelis, penyair, dan pemimpin New Zealand yang terkenal, juga menerima permulaan di Otago.

Di Universiti Otago, anda akan mempunyai pilihan untuk belajar Sains, Sains Kesihatan, Kemanusiaan, dan Perdagangan. Kebanyakan anda akan belajar di kampus Dunedin utama dan tinggal di salah satu daripada 15 kolej kediaman yang teratur dan mesra, atau di salah satu daripada flat yang penuh dengan karakter di jalan-jalan sekitarnya. Di depan pintu belakang anda, anda akan mendapati teater kuliah yang dilengkapi dengan teknologi terkini, perpustakaan yang memenangi anugerah, ruang belajar yang hebat, dan kemudahan sukan yang hebat, termasuk stadium yang bertaraf dunia. Dunedin adalah satu-satunya universiti sebenar di New Zealand dan komuniti pelajar yang meriah mengelilingi hab akademik.

Kami amat menggalakkan para pelajar untuk menjalankan kajian pasca siswazah di Otago; kita mempunyai bahagian yang lebih tinggi daripada Ph.D. pelajar daripada mana-mana universiti lain di New Zealand. Kami juga mempunyai kampus sains kesihatan di Christchurch dan Wellington, sebuah pusat di Auckland, dan sebuah kampus kecil untuk College of Education di Invercargill. Kami mempunyai universiti rakan kongsi di seluruh dunia dan kami memupuk banyak pertukaran pelajar. Penyelidik kami sering bekerjasama dengan pakar di negara lain dan sebahagian besar penyelidikan kami boleh dibawa untuk menanggung isu-isu yang dihadapi New Zealand dan bahagian lain di dunia. Kami bekerjasama rapat dengan Ngāi Tahu, orang Māori di Pulau Selatan, dan kami menikmati hubungan yang kuat dengan iwi lain.

Saya bangga memimpin Universiti ini sangat baik. Saya berharap anda menikmati pengalaman anda di sini, dan memahami semua peluang yang ditawarkan; mereka adalah milik kamu untuk mengambil. Saya juga yakin bahawa anda akan membuat rakan seumur hidup semasa anda berada di sini. Selepas anda pergi, dengan ijazah yang diterima dengan baik, Universiti Otago dan bandar Dunedin yang indah akan terus menduduki tempat yang istimewa dalam hidup anda. Saya berharap anda semua yang terbaik.

Profesor Harlene Hayne - Naib Canselor

Lokasi

Wellington

Alamat
Mein Street,23
6242 Wellington, Wellington, New Zealand

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: