Massey Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Massey Business School adalah salah satu sekolah perniagaan utama dan terbesar di New Zealand dan menduduki ranking teratas 300 dunia. Kami menawarkan pendidikan tinggi yang terkemuka, relevan, fleksibel, yang diketuai oleh penyelidikan, yang menyediakan pelajar untuk pekerjaan pertama - dan seterusnya. Sebagai perniagaan, anda boleh mengakses penyelidikan dan perkhidmatan kami yang relevan dan topikal untuk membantu organisasi anda berkembang.

Kami mempunyai asas bangga kecemerlangan akademik dan pentadbiran, mengajar pengajian perniagaan sejak tahun 1972.

Hari ini kami adalah pembekal utama pendidikan tinggi, penyelidikan dan latihan dalam bidang perniagaan dan pengurusan di 300 sekolah perniagaan utama di seluruh dunia. Populariti kami yang berterusan adalah bukti program berkualiti kami, pengajaran yang diterajui penyelidikan, mod penghantaran fleksibel dan fakulti bertaraf dunia.

Massey Business School Māori

Te Kura Whai Pakihi

Perkataan kura mempunyai banyak makna: asalnya ia bermakna 'pengetahuan purba', 'harta', 'berharga' atau juga boleh bermakna istilah yang lebih moden seperti 'sekolah', pusaka. Dalam nama baru ini, kita mencerminkan idea bahawa kita mempunyai Sekolah (kura) di mana seseorang boleh mengejar (whai) aspek perniagaan (pakihi).

Misi

Kami komited untuk penyelidikan, pengajaran dan penglibatan yang sangat baik dan boleh diakses untuk menyambung dan mengamalkan kepimpinan, menyumbang kepada masa depan yang maju, makmur dan mampan untuk New Zealand dan seterusnya.

Nilai

  • Hormati semua
  • Perkaitan dunia nyata
  • Belajar tanpa sempadan
  • Pemikiran yang diterajui oleh penyelidikan

Pemenang anugerah dan diiktiraf di peringkat antarabangsa

Guru-guru kami diiktiraf secara nasional kerana pencapaian yang tinggi dalam pengajaran dan penjagaan pelajar. Massey Business School juga diiktiraf di peringkat antarabangsa - penanda aras AACSB International (Persatuan ke Sekolah-sekolah Berorientasi Perniagaan) yang merupakan lima peratus daripada kolej perniagaan global. Kami menduduki ranking 150 program teratas di dunia untuk program kewangan dan perakaunan kami, dan 250 teratas untuk program ekonomi, perniagaan dan pengurusan (ranking QS 2017).


Anugerah Pelajar Antarabangsa Massey Business School

Bagi pelajar yang mendaftar dalam program Perniagaan di kampus Palmerston Utara atau Wellington kami. Anugerah ini adalah sehingga $ 15,000 untuk Program Sarjana Muda dan sehingga $ 10,000 untuk Program Pascasarjana.

Ketahui lebih lanjut dan aplikasikan

Lokasi

Palmerston North

Alamat
Massey University, Private Bag 11 222
Palmerston North, 4442, New Zealand

4442 Palmerston North, Manawatu-Wanganui, New Zealand

Auckland

Alamat
Massey University Auckland
Private Bag 102904
North Shore
Auckland 0745

Auckland, Auckland, New Zealand

Wellington

Alamat
Massey University Wellington
PO Box 756
Wellington 6140
New Zealand

Wellington, Wellington, New Zealand

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi