International University of Monaco

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terletak di Principality of Monaco, Monte-Carlo di Riviera Perancis, Universiti Antarabangsa Monaco (IUM) adalah sebuah universiti bahasa Inggeris yang menawarkan ijazah sarjana, sarjana dan pascasiswazah dalam perniagaan yang khusus dalam Kewangan, Perniagaan Mewah, dan Perniagaan Antarabangsa.

Mengilhami Generasi Global


Sekolah Perniagaan Monaco di Universiti Antarabangsa Monaco (IUM) membangunkan pemimpin dan usahawan yang berjaya dan bijak. Kami adalah satu-satunya universiti yang menyediakan pendidikan perniagaan yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di Cote D'Azur. Dengan 60 kewarganegaraan diwakili dalam badan pelajar dan fakulti, ia adalah institusi utama pendidikan tinggi di Principality of Monaco.

Apakah perbezaan di IUM? Kami bangga dengan saiz kelas kecil kami, di mana pelajar menerima perhatian individu dalam usaha akademik mereka. Terdapat tahap interaktiviti tinggi antara profesor dan pelajar, dan kami menggalakkan pemikiran yang inovatif dan kreatif.

Kami menggalakkan pelajar untuk melampaui teori dan data yang diajar di dewan kuliah dengan menggunakan kemahiran yang dipelajari dalam situasi dunia sebenar. Ini membolehkan mereka untuk membangunkan kemahiran analitik dan kognitif yang kuat yang memberikan mereka asas bagi pembangunan mereka sebagai orang perniagaan yang berjaya.

Pelajar belajar dalam persekitaran yang pelbagai budaya, yang menyatukan orang dari seluruh dunia untuk berkongsi idea, mengubah kehidupan dan mewujudkan peluang pada skala global. Pelajar kami membawa mereka rasa yang mereka berada di dunia perdagangan, dan bangga dalam diri mereka sebagai orang perniagaan yang yakin dan usahawan esok.

Monaco adalah salah satu pusat perniagaan utama di Eropah, dan juga dikenali sebagai persekitaran yang selamat. Pelajar kami lulus dengan kemahiran perniagaan, pengalaman praktikal dan pembangunan peribadi yang akan mengabdi kepada mereka untuk hidup. Misi kami untuk memberi inspirasi kepada generasi global.

Lokasi

Monaco-Ville

Alamat
International University of Monaco
2 Ave Albert II

98000 Monaco-Ville, Monaco

Paris

Alamat
Groupe INSEEC
14, rue de Prony

75017 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi