Baca keterangan rasmi

fachada

kami

Tecnológico de Monterrey adalah institusi swasta, bukan keuntungan, bebas dan tidak berkaitan dengan parti politik dan agama. Ia diasaskan pada tahun 1943 berkat visi pengusaha Mexico, Eugenio Garza Sada .

kerja-kerja yang disokong oleh persatuan-persatuan sivil terdiri daripada pemimpin terkemuka dari seluruh negara ini, komited terhadap kualiti dalam pendidikan tinggi dan pembangunan Mexico.46882_rsz_medium_mapa.pngKampus dan mempunyai 31 pejabat dan 21 pejabat perhubungan antarabangsa. Ia bertujuan untuk melatih pemimpin dengan semangat keusahawanan, rasa manusia dan tahap daya saing yang tinggi.

Institusi di bahagian atas universiti swasta terbaik di dunia sesuai dengan QS World University Kedudukan; manakala EGADE Business School dianggap sebagai sekolah perniagaan terbaik di Mexico dan Amerika Latin.

Menurut Quacquerelli Symonds University Rankings, adalah universiti swasta yang terbaik di Mexico dan dengan itu pendapat majikan, Mexico 's nombor satu universiti, berdiri di dalam tahap yang sama University of Michigan, University Boston dan Universiti Duke.

Perbezaan kamidiferencia

program siswazah dan Pendidikan Eksekutif ITESM menawarkan nilai yang menggabungkan pelbagai produk dan perkhidmatan untuk menyumbang kepada pembangunan usahawan, berdaya saing di peringkat antarabangsa, memberi tumpuan kepada hasil perniagaan dan eksekutif rasa manusia yang tinggi.

Program-program yang mempunyai ciri-ciri:

  • Kualiti program pembangunan kandungan yang diajar oleh guru yang berkelayakan dalam pengetahuan dan pengalaman ..
  • Kaedah pengajaran dan pembelajaran yang memberi tumpuan kepada menyelesaikan masalah sebenar di tempat kerja menggunakan alat untuk pelaksanaan segera.
  • Penjanaan dan integrasi pasukan berprestasi tinggi komited kepada pembangunan projek-projek yang menyumbang kepada meningkatkan hasil organisasi mereka.
  • Transformasi individu yang mengambil bahagian dalam kursus-kursus dan program yang latihan membolehkan mereka untuk mencapai tahap prestasi yang lebih tinggi dan memberi mereka alat untuk mencapai terkemuka peranan dalam memenuhi matlamat syarikat anda ke hadapan.
  • Sistem Multicampus yang menawarkan liputan kebangsaan dan antarabangsa, selain mempunyai pakatan dengan pelbagai universiti dan institusi.

Untuk ini dan lebih Tecnologico de Monterrey adalah pilihan terbaik dalam Siswazah dan Pengajian Eksekutif di Mexico.

model pendidikanmodeloProgram Pendidikan Siswazah dan Eksekutif dari Tecnológico de Monterrey didasarkan pada model pendidikan terkini, inovatif dan avant-garde yang menggunakan metodologi kes, pengembangan proyek dan / atau kegiatan pengalaman yang memungkinkan peningkatan produktivitas akibat aplikasi pengetahuan segera yang diperoleh dan peluang untuk menjana rangkaian.

  • Tumpuan mata ke arah murid, yang bertanggungjawab untuk menjana pengetahuan mereka sendiri, disertai pada setiap masa oleh gurunya, yang berperanan sebagai panduan.
  • Program disokong oleh guru-guru dengan ijazah kedoktoran dan eksekutif berpotensi tinggi dengan profil pekerjaan yang sangat baik.
  • keutamaan yang tinggi untuk yang menggunakan teknologi sebagai satu pemudah cara dalam proses pengajaran dan pembelajaran dan, dalam hal tuan-tuan dan kedoktoran, menekankan penyediaan melalui perjanjian antarabangsa dan pertukaran dengan universiti-universiti terkenal di seluruh dunia.
  • program dalam talian yang memastikan akses kepada rangkaian komunikasi, kerjasama dan pembelajaran di kalangan pelajar, guru dan pakar-pakar dari seluruh dunia; serta persatuan alumni untuk mengukuhkan proses pembelajaran pelajar.

Dengan ini, Tecnologico de Monterrey menyumbang untuk melatih profesional untuk menghadapi cabaran yang dihasilkan oleh globalisasi dan perubahan yang berterusan sains dan teknologi, di samping membuka peluang-peluang baru untuk eksekutif, usahawan dan ahli perniagaan.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Tecnológico de Monterrey - ITESM

Program Sarjana dalam Kajian Humanistik adalah sebahagian dari projek ITESM untuk menguatkan kajian Kemanusiaan dan Ilmu Sosial di satu pihak; di pihak yang lain, untuk m ... [+]

Huraian

Program Sarjana dalam Kajian Humanistik adalah sebahagian dari projek ITESM untuk menguatkan kajian Kemanusiaan dan Ilmu Sosial di satu pihak; di pihak yang lain, untuk mewujudkan ruang di mana para profesional dari mana-mana kawasan memperoleh pendidikan humanistik yang mereka kaitkan dan diterapkan dalam kegiatan profesional mereka.

Program ini juga timbul sebagai tindak balas kepada keperluan masyarakat yang ada untuk membuat refleksi kritikal dalam bidang kemanusiaan dengan penekanan pada Etika, Kesusasteraan dan Wacana, Sains dan Kebudayaan dan Komunikasi dan Pengajian Budaya.

Tatanan dunia yang baru dan masyarakat demokratik memerlukan masyarakat sivil yang kuat, proaktif, komited dan terucapkan, di mana dialog dapat dikendalikan antara suara, mentaliti dan jawatan yang berbeza. Dalam dialog ini, para profesional dengan latar belakang humanistik dapat menjadi jambatan antara manusia dengan falsafah, dasar dan sejarah mereka yang berbeza. Demokrasi awal kita memerlukan membentuk subjek sosial yang komited kepada visi analitik yang bermula dari asas falsafah dan mengamalkan metodologi tafsiran yang membolehkan mereka untuk secara jelas menganalisis wacana mereka sendiri dan orang lain. Sumbangan profesional dengan pendidikan humanis formal tidak diragukan lagi menyumbang kepada semua perkara di atas.... [-]

Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Program pasca siswazah ini bertujuan untuk mempromosikan rantaian nilai bahan lanjutan menggunakan asas Nanosciences untuk menghasilkan pengetahuan saintifik yang membole ... [+]

Program pasca siswazah ini bertujuan untuk mempromosikan rantaian nilai bahan lanjutan menggunakan asas Nanosciences untuk menghasilkan pengetahuan saintifik yang membolehkan, dari Nanoteknologi, untuk membangunkan produk dan / atau perkhidmatan nanoteknologi yang inovatif, dan untuk mengenal pasti peluang untuk keusahawanan. asas teknologi.

ditujukan kepada

Semua graduan pelbagai ijazah dalam bidang kejuruteraan, sains semulajadi dan tepat.

Objektif programUntuk melatih sumber daya manusia yang mampu melaksanakan penyelidikan berdampak tinggi yang menimbulkan perkembangan ilmiah dan nanoteknologi baru yang meningkatkan keunggulan kompetitif dari berbagai sektor produktif baik secara nasional maupun antarabangsa.Menggalakkan inovasi, penjanaan penyelidikan dan pembangunan saintifik di sempadan pengetahuan, yang menangani penyelesaian masalah kebangsaan dan antarabangsa, dan peluang keusahawanan berasaskan teknologi untuk memindahkan manfaat nanoteknologi kepada masyarakat.kurikulum... [-]
Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Kejuruteraan telah menjadi salah satu pemboleh kemajuan besar dalam masyarakat moden, kerana ia telah membolehkan kita melampaui batasan semulajadi manusia. Pada masa ini ... [+]

Kejuruteraan telah menjadi salah satu pemboleh kemajuan besar dalam masyarakat moden, kerana ia telah membolehkan kita melampaui batasan semulajadi manusia. Pada masa ini terdapat keadaan permintaan yang tinggi, seperti terlalu banyak penduduk, peningkatan tekanan ke atas sumber semula jadi, masyarakat dan inovasi hyperconnected dan inovasi yang tersebar di seluruh dunia dalam masa kurang; Memandangkan panorama ini, terdapat keperluan untuk menyediakan pakar dalam bidang kejuruteraan dengan visi yang lebih luas dan lebih analitikal, yang diperlukan untuk bergerak ke arah masyarakat moden berdasarkan ilustrasi, pengetahuan dan dialog kritikal.

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan (MCI) bertujuan untuk memenuhi cabaran ini, penyelidik dan profesional latihan dengan tumpuan penyelidikan, yang mempunyai visi strategik untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah penting dan keupayaan untuk menghasilkan inovasi. Kursus pascasiswazah ini membolehkan pelajar untuk mengkhususkan diri dalam salah satu baris berikut:... [-]

Mexico Monterrey Buenavista Mexico City Zapopan Puebla City Santa Fe  + 3 Lagi
Julai 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Trend teknologi di dunia moden menunjukkan keperluan untuk sistem komputer yang lebih fleksibel, yang mampu menyesuaikan diri dengan keadaan yang tidak diduga dan ketidak ... [+]

Trend teknologi di dunia moden menunjukkan keperluan untuk sistem komputer yang lebih fleksibel, yang mampu menyesuaikan diri dengan keadaan yang tidak diduga dan ketidakpastian, dan dengan kemahiran interaksi. Pembelajaran automatik, analisis data dan sains, serta pelbagai teknik yang diilhamkan oleh alam semula jadi, menjana teknologi untuk melengkapkan sistem komputer dengan kapasiti yang disebutkan yang akan mengubah masyarakat, ekonomi dan alam sekitar pada abad ke-21 ini. Pascasiswazah dalam Sains Komputer ini menyiapkan para pelajarnya untuk menjadi pemimpin dalam gelombang teknologi baru ini.

Program ini adalah berorientasikan penyelidikan dan disepadukan dengan Doktor dalam Sains Komputer (DCC), dan menekankan garis penyelidikan dalam algoritma bio-inspirasi, model pembelajaran mesin, dan sains data dan matematik yang digunakan yang sangat disokong oleh aktiviti penyelidikan yang dijalankan dalam Kumpulan Penyelidikan dengan Pendekatan Strategik (GIEE) dan projek yang berkaitan dengan program ini (Sistem Pintar, Bioinformatik, Model Pembelajaran Komputasi, Kejuruteraan Industri dan Kaedah Berangka).... [-]

Mexico Mexico City
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Tecnológico de Monterrey - ITESM

Permintaan yang besar untuk membangun dan mengoptimumkan proses dalam sektor diagnostik industri, makanan, pertanian, kesihatan dan molekul, antara lain, telah menggalakk ... [+]

Permintaan yang besar untuk membangun dan mengoptimumkan proses dalam sektor diagnostik industri, makanan, pertanian, kesihatan dan molekul, antara lain, telah menggalakkan penggabungan teknik bioteknologi untuk menghasilkan produk dan perkhidmatan baru.

Dengan cara ini, perkembangan proses bioteknologi dapat memberi manfaat kepada segmen besar penduduk yang diberikan pelbagai aplikasi.

Para profesional yang menamatkan pengajian dari Sarjana Sains dengan kepakaran dalam Bioteknologi dari Tecnológico de Monterrey , dapat mengembangkan persekitaran akademik, saintifik dan perindustrian, baik dalam aplikasi maupun dalam pengetahuan generasi.

ditujukan kepada

Profesional lulus dari bidang yang berkaitan dengan bioteknologi, biologi, kimia, biokimia, kejuruteraan kimia, kejuruteraan biokimia, kejuruteraan makanan, perubatan, pemakanan, dan lain-lain.... [-]

Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Penyelidikan dalam proses pembuatan baru dan inovasi produk memerlukan saintis dan ahli teknologi yang mampu menyelesaikan masalah yang rumit dan mencadangkan penyelesaia ... [+]

Penyelidikan dalam proses pembuatan baru dan inovasi produk memerlukan saintis dan ahli teknologi yang mampu menyelesaikan masalah yang rumit dan mencadangkan penyelesaian mengganggu dalam bidang pengetahuan yang berlainan. Semasa mempelajari Sarjana Sains dengan pengkhususan dalam Sistem Pembuatan , para pelajar mengambil bahagian dalam projek-projek inspirasi yang menyediakan mereka dengan kompetensi untuk menghadapi cabaran-cabaran dan cabaran-cabaran lain dalam pembuatan generasi akan datang.

ditujukan kepada

Jurutera semua disiplin. Oleh kerana sifat interdisiplinernya, untuk pembangunan dan peningkatan teknologi sistem perkilangan, interaksi pelbagai bidang pengetahuan diperlukan.... [-]

Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sueños del Tecnológico de Monterrey

Alamat lokasi
Av. Eugenio Garza Sada 2501 Sur, Tecnológico
Monterrey, Nuevo Leon, 64849 MX
Media Sosial
Alamat lokasi
Calle del Puente 222, Ejidos de Huipulco,
Tlalpan,

Buenavista, State of Mexico, 14380 MX
Alamat lokasi
Av Lago de Guadalupe 3.5 Km, Margarita Maza de Juárez,
Mexico City, Mexico City, 52926 MX
Alamat lokasi
Avenida General Ramón Corona 2514, Nuevo México
Zapopan, Jalisco, 45138 MX
Alamat lokasi
Av Montaña Monarca 1340, Ejido Jesús del Monte, 58350 Morelia, Mich., Mexico
Morelia, Michoacán, 58350 MX
Alamat lokasi
Vía Atlixcáyotl 2301, Reserva Territorial Atlixcáyotl
Puebla City, Puebla, 72453 MX
Alamat lokasi
Av. Carlos Lazo #100, Álvaro Obregón, Santa Fe
Santa Fe, New Mexico, 01389 MX
Alamat lokasi
Epigmenio González 500, San Pablo
Santiago de Querétaro, Querétaro, 76130 MX
Alamat lokasi
Eduardo Monroy Cárdenas 2000, San Antonio Buenavista, San Buena Ventura
Toluca, State of Mexico, 50110 MX
Alamat lokasi
LATAM Sede Argentina - Buenos Aires
Buenos Aires, Buenos Aires, AR
Alamat lokasi
LATAM Sede Bolivia - La Paz
La Paz, La Paz Department, BO
Alamat lokasi
LATAM Sede Chile - Santiago
Santiago, Santiago Metropolitan Region, CL
Alamat lokasi
LATAM Sede Colombia - Cali
Cali, Valle del Cauca, CO
Alamat lokasi
LATAM Sede Colombia - Cartagena
Cartagena, Region of Murcia, CO
Alamat lokasi
LATAM Sede Costa Rica - San José
San Jose, California, CR
Alamat lokasi
LATAM Sede Ecuador - Guayaquil
Guayaquil, Guayas, EC
Alamat lokasi
LATAM Sede Ecuador - Quito
Quito, Pichincha, EC
Alamat lokasi
LATAM Sede El Salvador - San Salvador
San Salvador, San Salvador Department, SV
Alamat lokasi
LATAM Sede Guatemala - Guatemala
Antigua Guatemala, Sacatepéquez Department, GT
Alamat lokasi
LATAM Sede Honduras - Tegucigalpa
Tegucigalpa, Francisco Morazán Department, HN
Alamat lokasi
LATAM Sede Houston
Houston, Texas, US
Alamat lokasi
LATAM Sede Nicaragua - Managua
Managua, Managua Department, NI
Alamat lokasi
LATAM Sede Panamá - Panamá
Panama City, Florida, PA
Alamat lokasi
LATAM Sede Paraguay - Asunción
Asuncion, PY
Alamat lokasi
LATAM Sede Perú - Lima
Lima, Dalarna County, PE
Alamat lokasi
LATAM Sede Puerto Rico - San Juan
Orange County, California, PR
Alamat lokasi
LATAM Sede Rep. Dominicana - Sto. Domingo
Santo Domingo, Distrito Nacional, DO
Alamat lokasi
LATAM Sede Uruguay - Montevideo
Montevideo, Montevideo Department, UY
Alamat lokasi
LATAM Sede Venezuela - Caracas
Caracas, Capital District, VE