Instituto Tecnológico de Tijuana

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Instituto Tecnológico de Tijuana adalah institusi pendidikan dengan 47 tahun perkhidmatan di entiti Baja California, mengajar 16 ijazah Sarjana Muda dan 8 program siswazah yang diasaskan pada 17 September 1971.

misi

Menyumbang kepada latihan integral para profesional terkemuka dan penyelidik dalam inovasi dan pembangunan teknologi di rantau ini, negara dan dunia; dengan rasa tanggungjawab sosial yang tinggi, melalui perkhidmatan pendidikan yang berkualiti, dengan ekuiti dan kaitannya.

pandangan

Menjadi institusi pengajian tinggi teknologi tinggi, penyelidikan saintifik dan pembangunan teknologi di Wilayah Barat Laut Negara, dengan unjuran negara dan antarabangsa.

Amigos em campus universitárioNaassom Azevedo / Unsplash

nilai

 • Keahlian Kebanggaan menjadi sebahagian daripada Institusi, dikenal pasti, yakin, dan komited sepenuhnya kepada misi dan visi teknologi.
 • Menyempurnakan fungsi dan tugas, secara individu dan dalam kumpulan, dengan rasa komitmen dan tumpuan terhadap kualiti.
 • Integriti Keaslian dan kesesuaian antara nilai dan tingkah laku kita.
 • Profesionalisme Jadilah beretika, hormat, kompeten dan sentiasa dikemas kini.
 • Inovasi Galakkan penciptaan dan pembangunan projek-projek yang membawa kepada pencapaian visi institusi.
 • Komitmen Sosial Melakukan semangat perkhidmatan dan menyumbang, melalui pendidikan teknologi alam sekitar.
 • Mengekalkan kualiti melalui cara yang diperlukan untuk mencapai peningkatan yang berterusan.

Bekerjasama dengan peningkatan prosedur, proses, aktiviti dan pengurusan sumber yang berterusan, dengan tujuan memberikan kepuasan maksimum.

Pendidikan berkualiti berasaskan penciptaan, inovasi dan mencari cara yang paling berkesan untuk melaksanakan tugas harian.

 • Jadilah jujur, lurus dan adil.
  Kelakuan dan menyatakan diri mereka dengan jujur dan telus terhadap orang lain, sentiasa meletakkan kebenaran terlebih dahulu, mewujudkan persekitaran kepercayaan dan kemajuan dalam komuniti teknologi.
 • Mengiktiraf hak-hak rakyat dan menahan diri daripada menyinggung perasaan atau merosakkannya.
  Mengiktiraf, menghargai dan menghargai orang saya, dan juga orang lain, menghormati batas tindakan kita, sentiasa mencari bahawa mereka tidak membahayakan atau mengganggu ketenangan persekitaran kita.
 • Hormati pendapat, idea atau sikap orang lain, walaupun mereka tidak sepadan dengan mereka sendiri.
  Menghayati kepelbagaian kepribadian, budaya dan varian fizikal yang ada di kalangan manusia, tahu cara mendengar dan menerima orang lain, ini penting untuk hidup berdampingan secara aman, penting untuk hidup harmoni di sekolah, kerja dan masyarakat.
 • Lakukan tindakan dan aktiviti dengan cara yang luar biasa dan melebihi jangkaan kami.
  Mengiktiraf kualiti cemerlang dan bakat unik komuniti teknologi kami dan menyokong mereka dalam pembangunan profesional mereka, supaya peningkatan mereka memberi manfaat kepada masyarakat kita. Tetapkan matlamat yang jelas yang menentukan matlamat yang paling penting sebagai Institusi dan mencari peningkatan peribadi dan kolektif.
 • Mempengaruhi orang lain, membuat mereka bekerja dengan penuh semangat, dalam mencapai matlamat dan objektif.
  Latihan dan kepimpinan angkat berdasarkan kod nilai sebagai manusia yang tidak terpisahkan dalam bidang keluarga, sosial, buruh dan bidang akademik, dengan disiplin, kesetiaan, integriti, disabitkan, ketabahan, kesesuaian, kredibiliti, keikhlasan, kebebasan dan rasa hormat.
 • Jangkau penyelesaian yang dicadangkan dan dapatkan kesulitan yang mungkin timbul.
  Berada dalam mencapai matlamat dan matlamat anda, menghadapi cabaran dan mengatasi kesukaran dengan keberanian, tanpa membiarkan diri anda diatasi, beradaptasi dengan keadaan, untuk mencapai kejayaan.
  • Kerja berpasukan Bekerjasama ke arah penglihatan yang sama.
   Mewujudkan kreativiti, motivasi dan kepimpinan kolektif, mengintegrasikan usaha untuk mencapai matlamat dan objektif bersama; berkongsi nilai-nilai dan prinsip-prinsip etika yang menentukan kita sebagai sebuah institusi.
  • Dedikasi Bersikap teguh dalam mencapai matlamat.
   Bertindak teguh dan semangat, mendedikasikan masa dan usaha yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti yang relevan untuk mencapai matlamat dan matlamat yang ditetapkan untuk faedah individu dan kolektif.
 • Memberi bantuan tanpa syarat kepada mereka yang memerlukannya.
  Beri perhatian terhadap keperluan komuniti, memberikan yang terbaik kepada diri mereka sendiri dan tidak mementingkan diri sendiri, menyertai usaha untuk mencapai matlamat bersama, mewujudkan rangkaian sokongan yang fleksibel dan cekap, yang memberi kesan positif kepada pembangunan masyarakat.
  • Kesaksamaan gender Kesempatan pembangunan yang sama untuk lelaki dan wanita.
   Galakkan pembelaan peluang yang sama bagi lelaki dan wanita mengikut syarat, keperluan dan ciri khusus mereka, yang menjamin menghormati pluraliti dan hak untuk mengakses dengan keadilan dan kesaksamaan penggunaan, kawalan dan manfaat aset yang sama dan perkhidmatan masyarakat.

Dasar Kualiti

Instituto Tecnológico de Tijuana mewujudkan komitmen untuk melaksanakan semua prosesnya, mengarahkan mereka ke arah kepuasan pelanggan berdasarkan Kualiti Proses Pendidikan, untuk memenuhi keperluan mereka, melalui keberkesanan Sistem Pengurusan Kualiti dan peningkatan berterusan , selaras dengan ISO 9001: 2008 / NMX-CC-9001-IMNC2008.

Laman ini menerima sokongan kewangan Penyebaran Projek APN2016-4015 yang dipanggil PENGGUNAAN AIR PURPLE UNTUK PENGHARGAAN VINEYARDS VALLEY GUADALUPE.

Lokasi

Tijuana

Alamat
Calzada del Tecnológico,s/n
22414 Tijuana, Baja California, Mexico

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami