ITESO - Universidad Jesuita de Guadalajara

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ITESO ialah Jesuit University of Guadalajara. Diasaskan pada tahun 1957, kepunyaan kumpulan universiti Jesuit di dunia.

ITESO ialah Jesuit University of Guadalajara. Ditubuhkan pada tahun 1957, ia adalah rangkaian rangkaian 228 universiti Jesuit di seluruh dunia. Mereka semua berkongsi tradisi pendidikan Yesuit yang berumur 450 tahun, tradisi yang secara historis berada di tengah-tengah pemikiran dunia, yang dikenali untuk mendidik para pemimpin dalam semua bidang sains dan seni.

ITESO terkenal dengan kecemerlangan akademiknya, keprihatinan mendalam terhadap konteks tempatan dan global, dan komitmennya terhadap peningkatan keadaan hidup rakyat. Projek pendidikan komprehensifnya kelihatan untuk membangunkan kecerdasan dan kepekaan, untuk mendidik lelaki dan wanita muda yang bertanggungjawab secara percuma dan sosial untuk kehidupan, dalam persekitaran yang sesuai untuk ditemui dan berkembang.

Belajar di ITESO bererti berkongsi pendidikan Jesuit dengan satu setengah juta pelajar di seluruh dunia.

Anda boleh menjadi sebahagian daripada persekitaran budaya dan belajar dengan lebih daripada 9000 pelajar dari Mexico dan dari negara lain seperti Argentina, Brazil, Amerika Syarikat, Perancis, Finland, Belanda, dan Switzerland, yang belajar di universiti kami melalui Program Pertukaran Akademik .Amigos em campus universitário Naassom Azevedo / Unsplash

Kenyataan Misi ITESO

ITESO adalah sebuah universiti dengan inspirasi Kristian, yang diamanahkan kepada Masyarakat Yesus. Ia melihat dirinya sebagai komuniti orang yang terus berkembang

Misinya ialah:

  • Mewujudkan profesional yang kompeten, bebas dan berkomited yang sanggup menunaikan kewujudan mereka dan tindakan mereka dalam perkhidmatan masyarakat.
  • Untuk memperluaskan sempadan pengetahuan dan budaya dalam pencarian berterusan untuk kebenaran.
  • Untuk mencadangkan dan membangunkan, dalam dialog dengan organisasi sosial yang berbeza, penyelesaian yang berdaya maju dan relevan untuk mengubah sistem dan institusi.

Semua ini untuk tujuan membina masyarakat yang lebih adil dan lebih berperikemanusiaan.

Visi

Untuk memposisikan dirinya sebagai penganjur utama projek pengumpulan dana untuk biasiswa, inisiatif sosial, dan pembangunan dan pertumbuhan universiti, dengan bekerjasama dengan sektor lain untuk membentuk pasukan yang efisien yang menyediakan perkhidmatan, memudahkan maklumat dan menyokong strategi institusi.

Lokasi

Tlaquepaque

Alamat
Anillo Periférico Sur Manuel Gómez Morín,8585
45604 Tlaquepaque, Jalisco, Mexico

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami