IESDE School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1993 di Puebla, Mexico, Instituto de Estudios Superiores en Dirección de Empresas (IESDE) sedang meletakkan dirinya sebagai sebuah sekolah perniagaan rujukan di Amerika Latin. Ditubuhkan untuk membangunkan kemahiran profesional di kalangan eksekutif dan untuk melatih pemimpin pengurusan atasan. IESDE bertujuan untuk menyediakan pelajar di bawah skop penting, dan selama 20 tahun telah mengajar lebih daripada 2,000 profesional, CEO, dan pengurus dari Puebla dan bandar-bandar lain di Mexico.

Pada tahun 2012, IESDE menandatangani perjanjian kerjasama dengan INCAE, sekolah perniagaan terbaik di Amerika Latin (mengikut América Economía MBA Kedudukan 2013), dengan tujuan untuk menulis bersama-sama kajian kes ke atas syarikat dari rantau ini.

Testimonial

Priscilla Lotman

Pengurus Operasi Front Shore, Willemstad, Curaçao

"The Master Eksekutif Program Pengurusan Kewangan adalah benar-benar kerjaya-changer untuk saya. Saya mendapati "niche" saya semasa salah satu program pertukaran dan saya kini terus berusaha untuk mengembangkan dan meningkatkan industri kewangan dalam Curaçao melalui kewangan Islam dan kewangan yang mampan dan beretika. Program ini menyediakan saya dengan peralatan yang betul dan keyakinan untuk berbuat demikian. "

Marlene La Cruz Maduro

Pengurus Perniagaan Pinjaman Khas di RBC Royal Bank NV Curaçao

"Saya bermula dengan Masters Eksekutif Program Pengurusan Kewangan pada Jun 2010 dan selesai pada November 2011. Ia adalah satu pengalaman yang hebat untuk mengambil bahagian dalam program ini. Kursus-kursus yang sangat menarik dan tambahan pula semua profesor sangat berkelayakan. Hakikat bahawa kita juga boleh mengikuti kursus di Lubnan, Belanda dan New York membuat program yang luar biasa. Iaitu dengan melakukan ini kita boleh berkongsi pengalaman dengan pelajar-pelajar dari negara-negara lain. Saya amat mengesyorkan yang mengambil bahagian dalam program ini. "

Sami Fakhoury

CEO Tamweel Capital, Lebanon Siswazah 2010

"The Master Eksekutif dalam program Pengurusan Kewangan membantu saya meningkatkan pengetahuan saya dalam Pasaran Kewangan ia juga memberi peluang kepada saya untuk bertemu dan manfaat daripada pengalaman profesor besar yang adalah pemimpin dalam Industri Kewangan. Sekarang saya dengan bangganya boleh mengatakan bahawa saya adalah seorang pemegang diploma yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. "

Margarita Heredia Soto

Pengarah Hal Ehwal Akademik di IESDE dan Penyelaras GEMFM Program Mexico

"IESDE bukan sahaja satu sekolah perniagaan khusus dalam pengurusan atasan, ia adalah satu ruang di mana usahawan dan pemimpin menghabiskan masa bersama-sama, berkongsi pengalaman dan belajar daripada satu sama lain. IESDE menyediakan alat-alat yang peserta perlu untuk meningkatkan kemahiran pengurusan dan kepimpinan mereka membolehkan mereka untuk berjaya menghadapi dunia global yang berubah-ubah.

IESDE mempunyai fakulti dalam bidang akademik disediakan dengan pengalaman profesional yang luas yang membolehkan sesi yang sangat menarik. Kesimpulannya, IESDE mengubah kehidupan, kedua-dua profesional dan dengan cara yang peribadi. "

Herberto Rodríguez Regordosa

Naib Presiden bagi program penyelidikan dan siswazah di Universiti UPAEP

"Usaha sama antara GEMFM Global Inc. dan IESDE untuk melancarkan Executive Masters Global dalam Pengurusan Kewangan di Mexico, adalah satu kejayaan: bersama-sama kedua-dua institusi yang menawarkan program bertaraf dunia, yang diajar oleh fakulti yang berpengalaman bertaraf dunia dan berhati-hati disesuaikan untuk profesional kewangan yang memerlukan perlawanan yang sempurna antara pengetahuan dan amalan untuk menambah nilai kepada organisasi mereka. "

Prof. Dr. Jaap Spronk

Profesor penuh Sains Pengurusan Kewangan, Dekan Akademik MBA Programs, Pengarah Akademik GEMFMPrograms, RSM

"The 18 bulan sambilan Sarjana Eksekutif Pengurusan Kewangan adalah satu program yang mencabar. Ia membezakan dirinya dengan menggunakan pendekatan pret serta melihat pelbagai dimensi pada kewangan membuat keputusan. Pendekatan pret adalah gabungan dan integrasi orientasi masalah, alat keputusan, teori dan empirics. Ini bermakna bahawa anda akan mendapat asas yang kukuh dalam kewangan, tetapi digabungkan dengan cara pengurusan hands-on bekerja. Penetapan GEMFM, dalam persekitaran yang pelbagai dan dinamik RSM bekerjasama dengan IESDE, menjadikan ia satu pengalaman yang sangat memuaskan. Kami akan gembira untuk mengalu-alukan anda ke program ini! "

Mauricio Pardo

FT MBA 2013 Perunding untuk Pricewaterhouse Coopers di Bandar Raya Mexico

"Kepelbagaian kelas RSM telah melepasi jangkaan saya. rakan sekelas saya dengan baik dipilih dan profesional yang berkualiti tinggi, dan berminat untuk mengambil bahagian, yang menghasilkan manfaat untuk kita semua. Semua orang telah menyumbang kepada bilik darjah. Saya mengetahui tentang orang lain dan rancangan mereka; Saya mendapat idea-idea baru dan belajar sesuatu yang baru setiap minggu dari pelajar-pelajar lain serta guru-guru. Saya semakin meningkat dan saya sukakannya. Saya sedang biasa dengan bekerja dengan Mexico dan Amerika Latin, dan telah bekerja dengan orang Eropah, tetapi tidak mempunyai peluang untuk bekerja dengan orang Asia atau Afrika sebelum dan tahu ini akan sangat memperkaya untuk saya. Saya dapati bahawa kepelbagaian di dalam kelas MBA ini bukan sahaja tentang budaya tetapi juga latar belakang kerjaya; kita akan mendapat mata yang berbeza pandangan daripada mereka yang mempunyai latar belakang dalam bidang pemasaran atau perundingan, contohnya.

Lesley Juarez Edwards

"Program kepimpinan yang benar-benar menarik saya untuk RSM. Saya bukan "orang kewangan", saya lebih kepada soal kepimpinan perkara. Apa yang saya perlukan adalah asas kemahiran dalam semua bidang pengurusan yang MBA memberi. Walaupun saya bekerja keras pada barangan saya tidak biasa dengan, seperti pengurusan operasi kewangan, saya benar-benar memerlukan sesuatu untuk mendorong saya selanjutnya.

Pengalaman MBA menolak anda di sini untuk mengetahui untuk belajar, berfikir secara strategik, untuk benar-benar berfikir sendiri dan melihat segala-galanya dengan cara yang sama sekali berbeza.

Saya hanya mempersoalkan segala-galanya. MBA bermakna bahawa anda mula mendapat maklumat baru dan membuka mata anda untuk barangan baru yang anda tidak tahu wujud. "

Christelle Abboud

Pasaran Modal Senior Financial Advisor

"Sebagai seorang Perunding Kewangan Kanan, saya menghabiskan sejumlah besar masa mencari program eksekutif lengkap yang akan menambah nilai sebenar kepada kerjaya saya. Dan hari ini, saya menganggap diri saya amat bertuah kerana telah dipilih Sarjana Eksekutif dalam program Pengurusan Kewangan di ESA, kerana ia terbukti menjadi program yang paling sesuai, dengan mengambil kira berkaliber antarabangsa daripada guru-guru, program yang teliti dipilih dan modul dan, akhir sekali, pemilihan besar peserta.

program ini telah membantu saya mendapatkan hasil pengetahuan am saya dalam Kewangan dan Perniagaan secara umum. Ia juga membantu saya memperoleh cara berfikir yang baru, dan pandangan baru mengenai topik global. Secara peribadi, ia membolehkan saya untuk mengikuti disiplin yang ketat di samping menawarkan fleksibiliti yang besar dan kefahaman kepada keperluan profesional saya. Selain itu, saya ingin menyatakan bahawa ia adalah sangat menyenangkan dan membantu untuk bertemu dengan orang-orang, semua sangat berjaya dalam pelbagai bidang, dan dapat berkongsi pengalaman dan membangunkan persahabatan baru.

Secara peribadi, saya amat dihargai kemungkinan menambah ijazah kedua dalam perbankan pelaburan, dengan hanya menghadiri program intensif selama seminggu, dan sudah tentu, saya mengambil kesempatan tanpa teragak-agak: perjalanan keseluruhan telah dirancang dengan teratur dan profesor membuat ia bernilai setiap usaha.

Pengalaman saya di ESA telah memenuhi di pelbagai peringkat dan saya tidak keberatan mengulanginya jika saya mencari lagi, program yang sesuai yang akan memenuhi aspirasi saya. ""

Lokasi

Puebla City

Alamat
15 Norte 1-A Col. Centro Puebla,
72000 Puebla City, Puebla, Mexico