ICONOS (Research Institute for Communication and Culture)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ICONOS - Institut Penyelidikan dan Kebudayaan Penyelidikan, adalah bidang akademik yang berdedikasi untuk membangunkan program penyelidikan dan pengajaran dalam bidang budaya dan komunikasi, terutama digital. Ruang ini mempunyai penghormatan yang tinggi untuk kualiti, oleh itu, menggabungkan pakar yang berminat untuk menyumbang kepada pengetahuan dan penyebaran budaya dalam bidang-bidang ini yang kami anggap sangat relevan.


Garis panduan


Membangunkan proses untuk pendidikan tinggi dalam bidang komunikasi, budaya, dan kemanusiaan, mempromosikan dan menyebarkan pengetahuan dan seni universal, dan menyiasat, mencipta dan menyampaikan pengetahuan dalam masyarakat kita melalui pelbagai bentuk dan sumber pendidikan.

Objektif


1. Untuk menyediakan pengajaran dalam pendidikan tinggi dalam domain kognitif, dan disiplin profesional Komunikasi dan Kebudayaan.


2. Menawarkan kursus, kursus diploma dan pengkhususan dalam bidang komunikasi dan latihan kebudayaan untuk orang yang mempunyai profesional teknikal yang profesional atau berkelayakan seperti yang dikehendaki dalam bidang tertentu dan berhasrat mengembangkan aktiviti dengan kecekapan tinggi, kualiti, dan inovasi.


3. Menawarkan pengajian siswazah dalam bidang komunikasi dan kebudayaan untuk melatih para profesional dan penyelidik dengan tahap teknologi tinggi dan akademik, dapat menyelesaikan masalah kritikal dalam bidang sosial dan profesional, terima kasih kepada latihan yang sangat baik, dengan konseptual dan multidisiplin yang mantap.


4. Menawarkan program doktoral dalam bidang komunikasi dan budaya untuk mendidik para penyelidik dan pengeluar pengetahuan pada tahap yang lebih tinggi yang mampu menyelesaikan masalah sosial yang penting.


5. Membangunkan aktiviti penyelidikan dalam pelbagai perspektif dan dalam pelbagai model dan strategi metodologi, yang dikaitkan dengan rentetan kerumitan dan kualiti yang biasa.


6. Membangunkan projek-projek dan program-program penyelidikan asas dalam bidang komunikasi dan kebudayaan dalam pelbagai bidang disiplin dan di kalangan mereka yang relatif, pelbagai disiplin dan interdisipliner: dari antropologi, estetik, semiotik, hermeneutik, linguistik, ikonologi, dan lain-lain. daripada garis penyelidikan yang dibangunkan oleh fakulti program siswazah, untuk pelajar dalam proses pendidikan mereka, atau sebagai formulasi yang ditetapkan institusi.

Prinsip


Di ICONOS prinsip-prinsip adalah pancaindera axiologi yang memerintahkan cara kita menjadi dan yang, pada masa yang sama, membimbing tindakan kita.


1. Pluralisme ideologi dan epistemologi.
2. Dialog argumentatif sebagai asas komuniti akademik.
3. Pemikiran bebas.
4. Pemikiran kritikal.
5. Tanggungjawab manusia dan sosial.
6. Kebebasan Akademik.

Strategi Pengajaran


Di ICONOS kita tahu bahawa pengetahuan itu harus dikaitkan dengan amalan dalam menyumbang untuk menyelesaikan masalah yang timbul di tempat kerja. Kami bergantung kepada model pengajaran yang berdasarkan pengetahuan luas para guru kami melalui amalan profesional dan penyelidikan profesional yang cemerlang. Kami menggunakan pengajaran berdasarkan perhatian peribadi, dibantu oleh kerja dalam kumpulan kecil pelajar dan sumber teknologi terkini.

Guru tumbuhan


Kami mempunyai kakitangan pengajar yang berkualiti tinggi dengan pengalaman peribadi dan orang ramai. Akademik dan penyelidik yang berkumpul di ICONOS mempunyai kerjaya yang luar biasa dalam pengajaran universiti di kedua-dua bidang pasca siswazah, seperti penyelidikan dan pengeluaran profesional. Semua staf pengajar kami mempunyai ijazah, dan kebanyakannya mempunyai tuan atau doktor di institusi berprestij peringkat kebangsaan dan antarabangsa.


Di ICONOS, kami menyedari bahawa masyarakat kita perlu menjelaskan, sistematik, dan mentafsirkan sumber, struktur dan dinamik budaya serta komunikasi, jadi kami menyokong latihan para profesional peringkat tinggi.

Lokasi

Buenavista

Alamat
Buenavista, Negeri Mexico, Mexico

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami