EGADE Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Minda Menyalin Perubahan

EGADE Business School di Tecnológico de Monterrey telah membina reputasi yang diiktiraf secara global sebagai institusi pendidikan perniagaan Latin Amerika yang utama, komited untuk memberi kuasa kepada pemimpin yang berpengalaman yang mencipta nilai bersama dan mengubah masyarakat.

EGADE Business School adalah sekolah perniagaan pascasarjana Tecnológico de Monterrey, sebuah universiti yang terkenal yang terkenal kerana memandu para profesional dengan kepemimpinan yang relevan di seluruh Mexico dan Amerika Latin. Sekolah perniagaan itu sendiri menawarkan portfolio pendidikan pascasiswazah luas di pelbagai lokasi di Amerika Latin. Dengan lokasi di Mexico City (Santa Fe), Monterrey dan Guadalajara , serta program MBA eksekutif terbang di Queretaro . Di Amerika Selatan, EGADE Business School hadir di Lima (Peru).

Model akademik dan budaya pembelajaran yang diterajui oleh inovasi sekolah, program yang diiktiraf di dunia, fakulti kelas dunia yang terkenal, komuniti alumni global yang cemerlang, dan tumpuan yang ketat dalam menerapkan pengetahuan untuk memberi impak, telah menyumbang kepada kedudukannya sebagai Amerika Latin peringkat teratas sekolah perniagaan oleh beberapa organisasi peringkat antarabangsa, termasuk QS, Eduniversal, Financial Times, dan The Economist. Program ijazah siswazah EGADE merangkumi MBA sepenuh masa, satu tahun dalam Inovasi & Keusahawanan, MBA untuk Profesional, MBA dalam Perniagaan & Strategi Global, Global OneMBA, MBA Eksekutif, MBA EGADE Online, serta Sarjana dalam Kewangan, dan Program PhD dalam Sains Kewangan dan Pengurusan Perniagaan.

EGADE Business School menawarkan portfolio inovatif pembelajaran terbuka sepanjang hayat dan program tersuai untuk kepimpinan perniagaan dan kepimpinan organisasi. EGADE Business School adalah ahli kumpulan elit hanya 1% dari sekolah perniagaan di seluruh dunia untuk memegang " mahkota triple " akreditasi global yang mengiktiraf kecemerlangan pendidikan perniagaan : Persatuan Kolej dan Sekolah Amerika (AACSB), Persatuan MBA (AMBA), dan Sistem Peningkatan Kualiti Eropah (EQUIS). Sekolah ini adalah ahli Rangkaian Global untuk Pengurusan Lanjutan , rangkaian utama 30 sekolah perniagaan utama dari pelbagai wilayah, negara, budaya, dan ekonomi dalam pelbagai peringkat pembangunan, yang berkomitmen untuk menyumbang, melalui pendidikan perniagaan, kepada penyelesaian utama cabaran yang biasanya rumit dan global.

Apa yang kita lihat dalam pemimpin kita

Di EGADE Business School , kami percaya bahawa masa depan perniagaan bergantung pada pemimpin berwawasan yang berani mencabar dan mengubah industri mereka melalui idea-idea yang berkuasa. Oleh itu, dengan falsafah ini kita merancang dan melaksanakan program pasca siswazah yang terkenal di seluruh dunia.

Kami adalah komuniti inovator yang berjaya terdiri daripada fakulti berbakat, pelajar berbakat, alumni yang berjaya, pemimpin perniagaan yang terkenal, dan rakan akademik antarabangsa, yang menumpukan kepada idea yang berkuasa: MINDS IGNITE CHANGE.

Pengiktirafan bertaraf dunia dalam kedudukan berprestij

121935_qs-logo.png

Sekolah Perniagaan # 1 dalam penyelidikan di Amerika Latin

Sekolah Perniagaan QS Global 250 2017

# 1 MBA EGADE di Amerika Latin

  • QS Global 200 MBA Kedudukan: Amerika Latin 2012-2015
  • QS Global MBA Peringkat Amerika Latin 2018-2020

# 1 MBA sepenuh masa di Mexico dan Amerika Latin

QS Global MBA Rankings 2020

  • # 1 di Mexico dan Amerika Latin untuk tahun ke 3 berturut-turut
  • # 55 secara global merentas 240 program peringkat
  • 23 tempat vs 2019 di seluruh dunia
  • # 26 di seluruh dunia untuk Hasil Keusahawanan dan Alumni
  • # 39 di seluruh dunia untuk Kesejahteraan

# 1 Sarjana Kewangan di Mexico dan Amerika Latin

Kedudukan Sarjana Perniagaan QS: Kewangan Amerika Latin 2018-2020

  • # 1 di Mexico dan Amerika Latin untuk tahun ke 3 berturut-turut
  • # 41 secara global merentas 156 program peringkat
  • # 15 di peringkat global untuk Kebolehgunaan
121936_eduniversal-logo.png

# Sekolah Perniagaan di Amerika Latin

5 Palmes of Excellence, Kedudukan Sekolah Perniagaan Eduniversal 2008-2018

# 1 MBA EGADE di Amerika Latin

Eduniversal Pengurusan Tertinggi Peringkat Umum 2016-2019

# 1 Sarjana Kewangan di Amerika Latin

Eduniversal Best Master Ranking Kewangan Korporat 2011-2019

121937_ft-logo.png

# 1 Global OneMBA di Amerika Latin dan # 43 di seluruh dunia

Peringkat Kewangan MBA Eksekutif MBA 2007-2019

Mahkota tiga akreditasi global

EGADE Business School telah menerima mahkota tiga akreditasi antarabangsa bagi pihak tiga organisasi paling berpengaruh dalam pendidikan perniagaan global: AACSB, AMBA dan EQUIS. Hanya 1% sekolah perniagaan di seluruh dunia, seperti EGADE, telah menerima mahkota tiga akreditasi antarabangsa oleh AACSB, EQUIS, dan AMBA.

121940_triple-crown-egade2.jpg

Capaian global yang luar biasa

Sekolah Perniagaan EGADE memiliki lebih daripada 50 perkongsian akademik antarabangsa dengan universiti terkemuka dan sekolah perniagaan untuk program dual dan sarjana , yang mewakili pelbagai peluang untuk mendapatkan pensijilan antarabangsa, serta kemungkinan belajar di benua yang berbeza. Perkongsian ini juga penting untuk program pembangunan fakulti kami dan membantu dalam mempromosikan projek akademik dan penyelidikan antarabangsa.

Apa yang membezakan EGADE?

Pemikiran keusahawanan aktif

Salah satu nilai teras EGADE adalah untuk menggalakkan pemimpin inovatif dalam budaya keusahawanan, yang menjadi ciri khas pelajar dan lulusan yang cemerlang.

Visi dan pengalaman global kami

Pembeda utama di EGADE adalah tumpuan dan pencapaian globalnya yang terkenal. Oleh kerana perkongsian dengan universiti dan sekolah perniagaan yang paling berprestij di seluruh dunia, EGADE menyediakan pemimpin, pelajar dan eksekutifnya dengan pendekatan dan pengalaman yang unik mengenai masa depan perniagaan global.

Fakulti antarabangsa yang terkenal

Ciri utama pengalaman akademik EGADE ialah kehadiran ahli fakulti yang terkenal di dunia yang kini dan bekas pengarah, perunding, pengarang dan penyelidik yang diterbitkan. Fakulti ini membawa kepakarannya yang luas ke dalam kelas yang mengubah pengajaran, penyelidikan, dan pemikiran kita menjadi pendidikan yang bermakna dan berpengaruh.

Model akademik inovatif

Kepakaran guru cemerlang bersama pemimpin perniagaan kanan dalam program akademik kami mendorong keseimbangan yang ideal antara pengetahuan teori dan praktikal. Kami menyediakan pelajar kami untuk kerjaya yang berjaya dengan memasangkan apa yang mereka pelajari di dalam bilik darjah dengan pengalaman perniagaan yang sebenar di mana teori diamalkan dengan segera.

Format yang seimbang dan fleksibel

Program eksekutif kami dan ijazah sarjana sepenuh masa, yang direka untuk pelajar yang bekerja sepenuh masa, memberikan keseimbangan yang tepat antara kajian, kerja, dan komitmen peribadi. Matlamat kami adalah untuk pelajar kami mencapai kejayaan peribadi dan profesional.

Kepimpinan akademik yang patut diberi perhatian

Ketika datang ke pendidikan perniagaan terkemuka, EGADE adalah sekolah bisnis # 1 di Amerika Latin atas pelbagai alasan. Kaitan dan inovasi program akademik kami disokong bukan sahaja oleh kedudukan terkenal di dunia, tetapi oleh persatuan akreditasi terkemuka di dunia.

Ketahui lebih lanjut mengenai program EGADE di sini dan berhubung dengan sekolah di LinkedIn , Twitter , YouTube dan Facebook.

Lokasi

Bandar Mexico

Alamat
Av Carlos Lazo 100, Santa Fe, San Mateo, 01389 Ciudad de México, CDMX
01389 Bandar Mexico, Bandar Mexico, Mexico

Monterrey

Alamat
Rufino Tamayo y Eugenio, Av. Eugenio Garza Lagüera, Valle Oriente, 66269 San Pedro Garza García, N.L.
66269 Monterrey, Nuevo Leon, Mexico

Guadalajara

Alamat
Avenida General Ramón Corona 2514, Jardines del Valle, 45138 Zapopan, Jal.
45138 Guadalajara, Jalisco, Mexico

Santiago de Querétaro

Alamat
Epigmenio González 500, San Pablo, 76130 Santiago de Querétaro, Qro.
76130 Santiago de Querétaro, Querétaro, Mexico