Central University of Mexico (Universidad Central de México)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1998, Sekolah Kejuruteraan dan Komunikasi (EIYC) mula dibina dengan tiga darjah: Kejuruteraan Industri, Kejuruteraan Komputer dan Reka Bentuk dan Komunikasi Visual. Di peringkat teknikal, terdapat kerjaya: Juruteknik Komputer dan Juruteknik Terjemahan Bahasa Inggeris.

Pada tahun 1999, EIYC memperoleh catatan kesahan rasmi pengajian peringkat Sarjana Muda dalam Perakaunan Awam dan Psikologi dan tiga kerjaya latihan untuk bekerja: Setiausaha Eksekutif, Dwibahasa dan Komputasi. Pada tahun 2000, Sekolah Kejuruteraan dan Komunikasi membuka perkhidmatan pendidikannya dengan lima darjah, dua kerjaya teknikal, dan tiga kerjaya latihan pekerjaan.

Pada bulan Mac 2002, Fundación para la Educación Multidisciplinaria AC (FEMAC), untuk memformalkan persatuan dan berusaha memberikan sokongan untuk pertumbuhan institusi, menjadi sokongan moral dan ekonomi utama Institusi.

Pada tahun 2003, Sekolah Kejuruteraan dan Komunikasi mengalami perubahan nama, menjadi Pusat Institut Mexico. Selepas itu, pendaftaran telah diperoleh sebelum Direktorat Am Profesion untuk pengeluaran sijil profesional masing-masing.

Pada tahun 2006, sebagai hasil kerja perguruan tinggi, pendapat teknikal yang baik mengenai rancangan dan program pengajian Ijazah dalam Psikologi diperoleh oleh Suruhanjaya Antara Institusi untuk Pelatihan Sumber Manusia dalam Kesihatan (CIFRHS), untuk mengeluarkan tajuk masing-masing bidang kesihatan.

Pada tahun 2007, bersama dengan pengiktirafan bahawa institusi itu sudah ada, empat pengiktirafan kesahihan rasmi pengajian telah diperoleh, dua untuk ijazah sarjana muda dan dua untuk ijazah sarjana. Dua pengiktirafan sarjana muda adalah dalam bidang Kewangan dan Teknologi Maklumat; dan juga gelar sarjana dalam Teknologi Inovasi Teknologi dan Komunikasi.

Sejak Februari 2010, Institusi ini diberi nama Central University of Mexico, sebuah gelaran yang disokongnya secara rasmi.

Lokasi

Puebla City

Alamat
Calle Francisco Javier Mina Oriente,#819
72030 Puebla City, Puebla, Mexico

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami