St Martin’s Institute of Information Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

St Martin Institut IT ialah berlesen (Lesen No: 196) institusi pengajian tinggi swasta oleh Suruhanjaya Kebangsaan lanjut dan Pengajian Tinggi Malta, yang menawarkan pelbagai Tahap MQF 5 diploma dan Tahap 6 & 7 darjah dalam komputer dan sains sosial yang diberikan oleh University of London. St Martin telah ditubuhkan pada tahun 1985, dan mula menyokong program-program yang ditawarkan melalui University of London International pada tahun 2000.  

St Martin telah mengukuhkan kedudukannya sebagai institusi pengajaran yang unik di Malta berdasarkan komitmen pendidikan yang berkualiti. Perkara ini disahkan melalui rekod keputusan cemerlang dalam tahun-tahun yang lalu, yang membawa kepada 70% daripada pelajar lulus tahun 2006 mencapai kepujian kelas pertama, dengan dua pelajar menerima tiga anugerah akademik di antara mereka. Dua tahun sebelumnya juga kisah kejayaan dengan 50% menamatkan pengajian di kepujian kelas pertama.   Ia adalah penting untuk meletakkan perkara dalam perspektif. Malta adalah Eropah negara anggota Kesatuan yang paling kecil, dengan jumlah penduduk hanya lebih empat ratus ribu, dengan, walaupun salah satu daripada Universiti tertua ditubuhkan oleh Knights of St John pada abad ke-16. Persaingan untuk pelajar oleh itu sangat sukar dan kejayaan yang diperolehi oleh graduan St Martin adalah mempunyai kesan yang ketara ke atas membuka sektor pendidikan pengajian tinggi di Malta, dari monopoli sungguh ke dalam persekitaran yang majmuk yang akan mempunyai kesan positif ke atas penduduk Malta.  

Beribu-ribu pelajar antarabangsa tertarik ke Malta untuk belajar bahasa Inggeris setiap tahun, dan beberapa pelajar-pelajar memilih St Martin untuk membaca bagi kelayakan yang ditawarkan melalui University of London dan bukannya kembali ke negara asal mereka. Ini merupakan petanda baik bagi masa depan institut, dan University of Program Antarabangsa London di Malta.

Lokasi

Hamrun

Alamat
St Martin's Institute of IT
Schembri Street

HMR1541 Hamrun, Malta

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: