Baca keterangan rasmi

UNITAR International University

Ditubuhkan pada tahun 1997, UNITAR International University ( UNITAR ) adalah sebuah institusi berwawasan dan mapan, yang terkenal sebagai universiti maya pertama di Asia Tenggara dan salah satu universiti swasta perintis di Malaysia.

Program kami ditawarkan di kampus utama kami di Kelana Jaya dan di 11 buah kampus bebas yang tersebar di seluruh Malaysia. Kami mempunyai 36 program akademik yang terdiri daripada peringkat Yayasan, Diploma dan Sarjana Muda kepada Sarjana dan Doktor Falsafah. Kami berbangga kerana mempunyai akademik yang komited ditempatkan di pelbagai fakulti dan sekolah seperti Perniagaan

Sejak penubuhannya, kami meneruskan pembelajaran inovatif di mana teknologi melengkapkan interaksi manusia pada platform pendidikan yang kuat. Mengejar pendidikan yang berpatutan dan berkualiti dalam kedua-dua mod pengajaran konvensional dan terpencil masih diteruskan hingga kini dan diterapkan dalam UNITAR Education Core ("UNIEC"), yang memenuhi keperluan mutakhir pendidikan abad ke-21.

UNITAR College

Ditubuhkan pada tahun 2016, UNITAR College berkhidmat sebagai institusi saudara kepada Universiti Antarabangsa UNITAR dan ditubuhkan untuk menjadi pengantara kepada Uiiversiti. Pada masa ini, UNITAR College menawarkan program sijil dalam bidang perniagaan dan perhotelan. Pada masa akan datang, kami akan menawarkan program diploma dan program kerjasama dengan universiti asing yang mantap.

Program-program UNITAR College dirancang dengan tujuan untuk merangkul "Learning Experiential

Kolej UNITAR menyediakan Pathway untuk masa depan yang lebih cerah kepada pelajar yang ingin mengikuti pengajian peringkat antarabangsa dengan kos yang berpatutan. Pengiktirafan global dan piawaian antarabangsa kurikulum program akan menyediakan graduan dengan peluang kerjaya yang lebih baik.

Aspirasi kami

Fokus kepada Visi kami. Komited ke Misi kami.

Visi kami

Menjadi Universiti Sains Sosial Inovatif Terkemuka.

Misi

  • Untuk Melayari Akses Pembelajaran
  • Untuk Memupuk Lulusan Buruh
  • Untuk Membina Perniagaan Lestari

Senat

Senat Universiti adalah badan akademik tertinggi UNITAR International University ( UNITAR ), tertakluk kepada peruntukan Perlembagaan dan Statut dan Peraturan Universiti. Senat Universiti memegang kawalan dan arahan umum arahan, penyelidikan, dan peperiksaan dan kuasa untuk memberi Sijil, Diploma, dan Darjah.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

UNITAR

Sarjana Pendidikan (Kepimpinan Pendidikan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pendidikan (Kepimpinan Pendidikan

Keperluan Kemasukan Program

Anda mesti memenuhi syarat-syarat berikut untuk dipertimbangkan untuk masuk ke Program UNITAR Master:

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) / Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) dalam Pendidikan dengan PNGK minimum 2.50 dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia atau badan profesional; ATAUIjazah Sarjana Muda (Kepujian) dengan PNGK minimum 2.50 DAN Diploma Pendidikan / Sijil Pendidikan / Diploma Pengajaran dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia atau badan profesional; ATAUIjazah Sarjana Muda (Kepujian) dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.50 DAN Diploma Pendidikan / Sijil Pendidikan / Diploma Pengajaran daripada institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia atau badan profesional DAN mesti mempunyai pengalaman bekerja selama 1 tahun dalam bidang yang berkaitan; ATAUIjazah Sarjana Muda (Kepujian) dengan PNGK kurang daripada 2.50, boleh diterima tertakluk kepada pengalaman kerja selama lima (5) tahun dalam bidang berkaitan; ATAUPemohon ke dalam program Sarjana (peringkat 7, MQF) melalui APEL, mestilah warganegara Malaysia yang berumur lebih daripada 30 tahun pada tahun permohonan dengan pengalaman kerja yang berkaitan / pembelajaran pengalaman sebelumnya dan lulus penilaian APEL.Struktur Kursus... [-]
مليسيا Selangor
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UNITAR

Sarjana Pendidikan (Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua) adalah sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan pengetahuan khusus dalam mengajar bahasa Inggeris k ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pendidikan (Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua) adalah sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan pengetahuan khusus dalam mengajar bahasa Inggeris kepada orang lain, di mana bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda mereka. Melalui modul yang ditawarkan, pelajar akan membangunkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai prinsip teras pengajaran dan pembelajaran Bahasa Inggeris.

Keperluan Kemasukan Program

Anda mesti memenuhi syarat-syarat berikut untuk dipertimbangkan untuk masuk ke Program UNITAR Master:

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) / Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) dalam Pendidikan dengan PNGK minimum 2.50 dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia; ATAUIjazah Sarjana Muda (Kepujian) DAN Diploma Pendidikan / Sijil Pendidikan / Diploma Pengajaran dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia; ATAUIjazah Sarjana Muda Pendidikan dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia dan mesti mempunyai pengalaman bekerja 1 tahun dalam bidang berkaitan; ATAUIjazah Sarjana / Diploma Pendidikan / Sijil Pendidikan / Diploma Pengajaran dari institusi yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia dan mesti mempunyai pengalaman kerja 1 tahun dalam bidang yang berkaitan; ATAUIjazah Sarjana Muda (Kepujian) dengan PNGK kurang daripada 2.50, boleh diterima tertakluk kepada pengalaman bekerja selama lima (5) tahun dalam bidang berkaitan;... [-]
مليسيا Selangor
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
3-01A Level 2, Tierra Crest, Jalan SS6/3, Kelana Jaya, 47301, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
48200 Selangor, Selangor, مليسيا