UNITAR

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNITAR International University ( UNITAR ) adalah sebuah institusi pengajian tinggi, swasta, tinggi yang berasal dari tahun 1997 sebagai Universiti maya pertama di Asia Tenggara dan antara universiti swasta paling awal di negara ini.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan perjalanan pembelajaran untuk pelajar bukan sahaja:

  • memperoleh kemahiran yang relevan untuk berjaya dalam kerjayanya, tetapi juga untuk
  • membangunkan ciri-ciri watak untuk pengetahuan diri.

Program UNITAR ditawarkan di kampus utama di Kelana Jaya dan enam buah kampus bebas. Ia mempunyai jumlah pendaftaran 8,000 pelajar yang tersebar dalam 60 program akademik mulai dari peringkat Yayasan, Diploma dan Sarjana Muda ke Master and Doctorate pascasiswazah.

UNITAR bangga kerana mempunyai akademik yang komited ditempatkan di pelbagai fakulti dan sekolah. Kami mempunyai Sekolah Perniagaan Siswazah Siswazah dan Pendidikan Siswazah untuk kelayakan Pasca Siswazah; Seni Bina

Sejak penubuhannya, UNITAR telah memulakan pembelajaran inovatif di mana teknologi dipaparkan dengan ketara tetapi tidak pernah menggantikan hubungan manusia. Tujuannya untuk menawarkan pendidikan berkualiti yang kompetitif dalam mod pengajaran konvensional dan terpencil berterusan sehingga hari ini dan terkandung dalam UNITAR 's Education Core ("UNIEC") , memenuhi keperluan pendidikan abad ke-21.

Visi

Menjadi universiti sains sosial inovatif terkemuka

Apabila anda memilih UNITAR , anda memilih untuk menjadi universiti sains sosial inovatif terkemuka.

Ia adalah Visi UNITAR untuk menjadi "Universiti Sains Sosial Inovatif Terkemuka". Dengan asal-usulnya sebagai antara Universiti Swasta pertama di Malaysia dan Universiti Maya pertama di Asia Tenggara sejak tahun 1997, UNITAR berhasrat untuk terus berinovasi terutama dalam Pengajaran dan Pembelajaran dalam bidang Sains Sosial.

Misi

  • Untuk Melayari Akses Pembelajaran
  • Untuk Memupuk Lulusan Buruh
  • Untuk Membina Perniagaan Lestari
This school offers programs in:
  • English

Lihat program sarjana » Lihat BBAs » Lihat Doctors of Education » Lihat DBA » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

Sarjana Teknologi Maklumat

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  January 2019 مليسيا Petaling Jaya + 1 lagi

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar mengenai pendekatan dan metodologi penyelidikan dalam bidang IT yang menjadi tumpuan industri utama di Malaysia. Pelajar dapat menjalankan penyelidikan khusus dalam pelbagai domain mulai dari pembangunan sistem, sistem maklumat, kejuruteraan perisian, perisikan perniagaan, rangkaian, keselamatan dan forensik. Kursus-kursus yang diajarkan yang akan disertai dengan tesis akhir tahun dan sistem prototaip sebagai penyampaian akhir, harus menjadi pilihan semulajadi bagi mereka yang ingin melanjutkan kepercayaan akademik mereka di peringkat pascasarjana. Pelajar yang mempunyai pengalaman kerja yang substansial juga boleh memilih menjalani ujian sertifikasi oleh ISACA (Persatuan Audit dan Sistem Maklumat) semasa tamat pengajian. Usaha itu juga dilihat sebagai langkah penting dalam menghasilkan pekerja pengetahuan dan penyelidik untuk mempromosikan negara menjadi negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020. [+]

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar mengenai pendekatan dan metodologi penyelidikan dalam bidang IT yang menjadi tumpuan industri utama di Malaysia. Pelajar dapat menjalankan penyelidikan khusus dalam pelbagai domain mulai dari pembangunan sistem, sistem maklumat, kejuruteraan perisian, perisikan perniagaan, rangkaian, keselamatan dan forensik. Kursus-kursus yang diajarkan yang akan disertai dengan tesis akhir tahun dan sistem prototaip sebagai penyampaian akhir, harus menjadi pilihan semulajadi bagi mereka yang ingin melanjutkan kepercayaan akademik mereka di peringkat pascasarjana. Pelajar yang mempunyai pengalaman kerja yang substansial juga boleh memilih menjalani ujian sertifikasi oleh ISACA (Persatuan Audit dan Sistem Maklumat) semasa tamat pengajian. Usaha itu juga dilihat sebagai langkah penting dalam menghasilkan pekerja pengetahuan dan penyelidik untuk mempromosikan negara menjadi negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020.... [-]