Baca keterangan rasmi

PERUTUSAN NAIB CANSELOR

Salam sejahtera dari Universiti Perdana, Malaysia.

Universiti Perdana telah ditubuhkan pada tahun 2011 di bawah naungan Unit Perkongsian Awam-Swasta Jabatan Perdana Menteri.

Ia bermula dengan dua program perubatan: Doktor Perubatan, ditawarkan melalui Pusat Pengajian Siswazah Perubatan dan Ijazah Sarjana Muda Perubatan yang dijalankan oleh Universiti Perdana-Royal College of Surgeons di Ireland Sekolah Perubatan. Bekas kemasukan siswazah program perubatan yang pertama di Malaysia. Dalam tempoh yang singkat Perdana telah berkembang dengan program lain, termasuk Terapi Pekerjaan, Perdagangan Antarabangsa, Bioinformatik dan Asasi Sains.

Perdana Universiti mempunyai satu kampus sementara yang dilengkapi dengan baik, dilengkapi dan berwayar untuk menyediakan akses bersedia untuk platform pendidikan dalam talian walaupun seseorang itu bergerak. Kami mengambil perhatian serius yang terbaik daripada kemudahan fizikal akan kekal sebagai struktur yang indah tanpa sokongan fakulti kompeten, komited dan bersemangat untuk membimbing dan menjadi mentor kepada pelajar-pelajar kita dalam aktiviti akademik dan ilmiah kerana mereka sendiri tenggelamkan serta dalam penyelidikan dengan pelbagai kerjasama rakan-rakan akademik. Kami amat bertuah kerana sesungguhnya bahawa dalam tempoh yang singkat ini kita dapat menarik ahli akademik yang komited dan dinamik serta pentadbir universiti dalam dan luar negara, untuk menyertai Pasukan Perdana kami. Ahli fakulti antarabangsa kami datang dari seluruh dunia, termasuk Malaysia bakat dari luar negara yang bersedia untuk pulang ke rumah melalui program Talent Corp Malaysia.

Naib Canselor mesej

Pelajar-pelajar kita membentuk galére luar biasa individu berapi-api yang mempunyai ciri-ciri dan persediaan yang perlu untuk berdiri dengan kerumitan dan kesukaran yang wujud dalam kajian masing-masing. Bersama-sama dengan mereka, seperti yang kita melakar masa depan kita sebagai masyarakat ilmiah, kami mengambil petunjuk daripada kata-kata Sydney J Harris bahawa "Seluruh tujuan pendidikan adalah untuk menjadikan cermin ke dalam tingkap" yang akan meluaskan ufuk kita dan peluang tanpa had terbuka.

Selamat datang kepada Perdana (Perdana) keluarga. Seperti yang anda merenung keluar tingkap kami, anda akan melihat peluang tanpa had sebagai persediaan anda untuk menjadi ahli baru, masa depan yang didorong oleh pengetahuan yang menarik.

Terima kasih. Pastikan dengan baik dan berhubung.

Profesor Dato 'Dr. Syed Ahmad Bin Hussein Ketua Eksekutif / Naib Canselor

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Perdana University

Di Perdana University Pengajian Sains Perdana University , kami berhasrat untuk mendapatkan pandangan mengenai pelbagai soalan penyelidikan biologi menggunakan pelbagai a ... [+]

Gambaran keseluruhan

Di Perdana University Pengajian Sains Perdana University , kami berhasrat untuk mendapatkan pandangan mengenai pelbagai soalan penyelidikan biologi menggunakan pelbagai alat matematik, statistik, pengkomputeran dan bioinformatik. Soalan penyelidikan kami merangkumi bidang-bidang penyakit berjangkit, genomik, genetik, analisis data besar dan perubatan peribadi. Pelajar yang mengendalikan program ini akan menerima pengalaman yang pertama dalam dunia penyelidikan, mempelajari elemen teras kerja akademik dan bekerja bersama rakan sebaya mereka dalam platform kolaborasi pelbagai disiplin, sementara itu tenggelam dalam persekitaran yang menekankan budaya penyelidikan yang sihat. Mereka akan menamatkan pengajian dengan pelbagai kemahiran berbilang disiplin dan memahami keperluan industri, yang telah terdedah kepada pelbagai kemajuan dan program latihan kemahiran bioinformat sepanjang pengajian mereka.... [-]

مليسيا Serdang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu