RCSI & UCS Malaysia Campus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

RCSI

  • Graduan dianugerahkan ijazah perubatan Universiti Nasional Ireland. Ijazah sedemikian terkenal di peringkat antarabangsa dan menjadi ciri utama dan kecemerlangan
  • Pelajar membelanjakan separuh pertama pengajian ijazah di Royal College of Surgeons di Ireland (RCSI) atau University College Dublin (UCD). Kedua-dua kolej ini berpusat di Dublin, salah satu daripada bandar paling selamat, paling mesra dan paling berbudaya di dunia di Eropah
  • Kurikulum klinikal berpusat di Pulau Pinang, di mana latihan pra-klinikal yang diperoleh di Ireland digunakan. Penang adalah rumah kepada beberapa hospital pengajaran terbaik di Malaysia yang memastikan latihan klinikal yang paling tinggi
  • Pelajar kami mendapat manfaat daripada pengalaman pelajar yang cemerlang, dengan akses kepada beratus-ratus kelab, masyarakat dan usaha kokurikulum
  • Graduan menyertai rangkaian alumni global berharga yang memanjangkan ke dalam setiap sistem penjagaan kesihatan di setiap negara di seluruh dunia

Pendidikan Kelas Dunia, Pengiktirafan Global

Di RCSI

Pelajar perubatan kami menghabiskan dua setengah tahun pertama program ini di Royal College of Surgeons di Ireland (RCSI), atau University College Dublin (UCD), universiti terkenal di dunia di Ireland. Yang kedua, klinikal separuh daripada program ini dibelanjakan di Universiti di Pulau Pinang, di mana pelajar mendapat manfaat dari bimbingan satu sama lain dan melaksanakan kurikulum yang berasaskan putaran yang ketat di hospital pengajaran terbaik di Malaysia.

Kelayakan Global

Graduan Kolej Perubatan Pulau Pinang dianugerahkan ijazah perubatan Universiti Nasional Ireland (NUI).

Lulusan PMC menerima kelayakan yang sama dengan para graduan yang melengkapkan program perubatan penuh di Ireland. Ijazah perubatan NUI yang dianugerahkan kepada graduan PMC adalah tanda kualiti dan kecemerlangan antarabangsa yang diiktiraf dan diiktiraf secara global.

Dublin - Kota Pendidikan, Kehangatan Dan Budaya

Dublin adalah salah satu daripada bandaraya paling selamat, paling mesra dan paling menarik di dunia. Di samping menawarkan semua manfaat bandaraya yang makmur, moden, Dublin terancam sejarah, pendidikan dan budaya.

Ireland diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana piawaian tinggi dalam pendidikan, dan RCSI dan UCD adalah dua universiti perubatan paling berprestij di negara ini. Sebagai pelajar, anda akan mengalami kemudahan kampus yang terbaik, dalam persekitaran dinamik dan pelbagai, semua minit dari taman-taman yang indah, seni bina Georgia bersejarah dan persembahan kebudayaan yang luar biasa.

Sebagai sebuah bandar gerbang, Dublin adalah hab sempurna untuk perjalanan yang berpatutan ke seluruh Eropah. London, Rome, Paris, Berlin dan Barcelona semuanya mudah dijangkau. Walaupun di Ireland anda boleh mendapat manfaat daripada saiz kecil negara ini. Dublin boleh menjadi pangkalan anda untuk menikmati pemandangan Ireland yang menakjubkan dan mengalami banyak tapak bersejarah yang tersebar di empat wilayah di negara ini.

Satu Kurikulum Klinikal yang Luar Biasa di Pulau Pinang

Apabila kembali ke Pulau Pinang untuk separuh kedua program perubatan, anda akan didedahkan kepada kurikulum klinik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang mantap di hospital pengajar yang paling sibuk dan paling mapan di Malaysia yang eksklusif kepada anda, pelajar perubatan kami.

Program klinikal disampaikan oleh fakulti klinikal pakar, yang meliputi lebih daripada 35 profesor dan pensyarah dalam bidang perubatan, pembedahan, kanak-kanak, obstetrik dan ginekologi, psikiatri, kesihatan awam dan amalan umum. Pelajar RUMC mendapat manfaat dari bimbingan satu sama lain, saiz kelas kecil dan gaya pengajaran inovatif moden yang ditetapkan dalam komuniti guru, pelajar, kakitangan pentadbiran dan rakan-rakan yang menyokong.

Kurikulum klinik Universiti adalah di dalam kajian dan penambahbaikan berterusan dan tertakluk kepada kerjasama dan input yang berterusan dari RCSI dan UCD. Program ini diiktiraf dan diakreditasi oleh majlis-majlis perubatan Ireland dan Malaysia dan dimuliakan secara meluas untuk pendekatan yang ketat dan mendalam yang digunakan untuk melatih doktor muda.

RUMC terletak di pusat di dua lokasi yang terletak berdekatan dengan pusat bandaraya Georgetown, sebuah tapak warisan UNESCO. Ia berada dalam jarak berjalan kaki lima minit dari Hospital Pulau Pinang, di mana kebanyakan pengajaran klinikal berlaku. Kemudahan kampus termasuk teater siri 200 tempat duduk, bilik seminar moden, pusat multimedia lengkap, kemudahan persidangan video, makmal penyelidikan, perpustakaan akademik yang lengkap, makmal kemahiran klinikal, kafeteria dan kawasan pengajian pelajar.

Pengalaman Pelajar yang tidak dapat dilupakan

Kehidupan kolej perlu keseimbangan antara kerja dan bermain. Walaupun beban kerja menuntut, kami ingin anda mengalami spektrum kehidupan pelajar di Ireland dan Malaysia.

Anda tidak akan melupakan masa anda di Dublin dan pengalaman pelajar anda di RCSI dan UCD. Apabila anda memilih RUMC, anda mendapat akses kepada lebih daripada 130 masyarakat pelajar, termasuk Persatuan Perubatan Malaysia serta pertembungan, filem, teater, masyarakat dan budaya. Bagi mereka yang berminat dalam sukan, peluang itu tidak terbatas. Pelajar boleh memilih dari hampir 100 klub sukan RCSI / UCD dan mempunyai akses ke kemudahan sukan bertaraf dunia termasuk kolam renang Olimpik dan gimnasium yang berasaskan kampus.

Di kampus Pulau Pinang, pelajar digalakkan untuk menyeimbangkan komitmen akademik dan klinikal mereka dengan keanggotaan Persatuan Pelajar RUMC. Persatuan Pelajar menawarkan pelbagai aktiviti sukan, kebudayaan dan ekstra kurikulum untuk komuniti pelajar RUMC.

Rangkaian Alumni Global

Selepas tamat pengajian, anda akan menyertai rangkaian alumni global yang dihormati dan berkembang. Pada bulan Julai 2018, doktor berumur 1,600 itu menamatkan pengajian dari Penang Medical College, sebuah upacara bersejarah untuk menandakan kumpulan terakhir untuk menamatkan pengajian di bawah nama jenama PMC , menyertai komuniti global doktor kelas dunia.

Dengan pencapaian status Universiti, kohort akan meneruskan legasi di bawah RCSI

Graduan telah mengambil jawatan kanan di negara-negara seperti Malaysia, Ireland, Australia, Amerika Syarikat, Brunei, New Zealand, Switzerland dan United Kingdom.

Graduan kami adalah sumber kebanggaan yang besar kerana mereka dianugerahkan kelayakan yang diiktiraf di peringkat global yang sama seperti pelajar RCSI dan UCD. Mereka menjadi sebahagian daripada rangkaian alumni kaya dengan sambungan berabad-abad di negara-negara dan sistem penjagaan kesihatan di seluruh dunia.

Rangkaian ini termasuk bekas Presiden Ireland, Presiden UCD, Ketua Pegawai Eksekutif RCSI, dan Presiden Majlis Perubatan Ireland yang sekarang, dan Timbalan Perdana Menteri wanita semasa dan pertama, Dato 'Seri Dr Wan Azizahbinti Wan Ismail. Rangkaian alumni adalah sumber bimbingan, sokongan dan bantuan yang tidak ternilai untuk semua graduan kami.

Anda mendapat manfaat daripada status dan kelayakan yang mempunyai pengiktirafan global yang memberikan anda peluang kerjaya tanpa had.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Health MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact

Penang Medical College

Alamat 4 Jalan Sepoy Lines, 10450 George Town
George Town, Penang, مليسيا
Website http://www.pmc.edu.my/
Telefon +60 4-226 3459