Read the Official Description

MMU mengalu-alukan pelajar yang bercita-cita dari seluruh dunia kerana kami percaya bahawa kampus multikultural dan multinasional akan memperkayakan pengalaman pelajar dari segi kepelbagaian sosial dan budaya. Pelajar berpeluang bertemu dengan orang-orang dari pelbagai budaya dan latar belakang etnik dan mengembangkan pemahaman silang budaya di kalangan mereka.

MENGAPA PILIH MMU?

Multimedia University (MMU) Malaysia sentiasa mencari masa depan pengajaran dan penyelidikan. Berikut adalah beberapa sebab yang baik mengapa membuat MMU Universiti anda menjadi pilihan terbaik dalam kerjaya anda.

Reputasi global

Universiti Swasta Pertama di Malaysia akan disenaraikan di 200 universiti terbaik di Asia dan menduduki tempat keenam daripada 500 teratas dalam Kajian Pelajar Antarabangsa oleh QS (Quacquarelli Symonds Ltd), pengkomputeran Times Higher Education. Pemenang Anugerah Kecemerlangan Jenama, Kategori 2, Profesional Perkhidmatan oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Malaysia. Universiti Cemerlang (Tier-5) yang dinilai oleh Universiti Malaysia dan Kolej Universiti (SETARA) dan Agensi Kelayakan Malaysia (MQA ). Universiti Swasta Terbaik di Malaysia untuk Count Perhitungan Jurnal Tertinggi, ditinjau oleh Kementerian Sains, Teknologi, dan Inovasi, Malaysia.

Perkongsian Strategik

MMU telah bekerjasama dengan badan ICT utama seperti Nokia, Intel, Microsoft, Cisco, Motorola, Ericson dan lain-lain. Perkongsian strategik kami memastikan anda terdedah kepada teknologi terbaik dan terkini dalam menyokong aktiviti pembelajaran anda.

Program Kualiti

Syarahan kami menyediakan pelbagai pilihan kajian yang menarik untuk pelajar yang mengekalkan program yang memberi tumpuan kepada kerjaya, berkaitan dengan industri dan memberi graduan kelebihan daya saing di tempat kerja.

Mengajar Kecemerlangan

Pembelajaran fleksibel adalah sebahagian daripada strategi universiti untuk memberikan pendekatan yang berpusatkan kepada pelajar untuk belajar dengan menggunakan mod dan teknologi pengajaran dan pembelajaran yang paling berkesan, fleksibel dan sesuai.

Gaya hidup Kampus yang menarik

MMU menggalakkan kepelbagaian budaya dan menyediakan peluang tanpa had untuk pelajar mengembangkan minat mereka dan bertemu dengan orang baru. Pengalaman di MMU boleh menjadi ganjaran sosial dan akademik, dengan akses kepada kemudahan sukan dan kecergasan terkini serta peluang untuk menikmati aktiviti budaya yang merangsang.

Prospek kerjaya

MMU menghasilkan lulusan yang berjaya yang menjadi pemimpin dalam bidang masing-masing. Berdasarkan kaji selidik yang dijalankan, lebih daripada 90 peratus pelajar mendapat pekerjaan pertama mereka dalam tempoh 6 bulan tamat pengajian

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

Multimedia University

Program pasca siswazah di Multimedia University ditawarkan oleh pelbagai Fakulti universiti tetapi ditadbir oleh Institut Pengajian Siswazah (IPS). Sila semak maklumat di ... [+]

Program pasca siswazah di Multimedia University ditawarkan oleh pelbagai Fakulti universiti tetapi ditadbir oleh Institut Pengajian Siswazah (IPS). Sila semak maklumat di bahagian ini untuk maklumat lanjut mengenai program pascasiswazah di MMU.

INSTITUT KAJIAN PASCASISWA Institut Pengajian Siswazah (IPS) ditubuhkan dengan tumpuan utama dalam mempromosikan penyelidikan dan pendidikan pascasiswazah di MMU.

Fungsi IPS termasuk:

Untuk berfungsi sebagai sekretariat kepada Lembaga Pengajian Siswazah.Menggubal dasar, menyemak peraturan dan peraturan yang berkaitan dengan pengurusan program pasca siswazah.Untuk mentadbir pemantauan kemajuan pelajar pasca siswazah.Untuk memantau kua... [-]
مليسيا Cyberjaya
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu