InHouse Multimedia College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cerita kami

Kolej Multimedia Dalam-Rumah (In-House) ditubuhkan pada tahun 1993. Kolej Multimedia Dalam-Rumah bertujuan untuk mengisi jurang bakat kemahiran reka bentuk multimedia di Malaysia. Industri kreatif ini memerlukan orang yang boleh menggabungkan kemahiran teknologi digital dengan keupayaan kreatif untuk memenuhi cabaran reka bentuk. Semua Program Akademik kami dibangunkan dengan berunding dengan pemimpin pasaran industri untuk memastikan kualiti dan pendidikan yang berkaitan ditawarkan oleh Kolej Multimedia Dalam-Rumah.

Sejak tahun 1993, Kolej Multimedia Dalam-House telah mencipta kursus multidisiplin dalam multimedia dan reka bentuk, menawarkan pengetahuan mendalam dalam bidang-bidang seperti pembangunan web dan reka bentuk aplikasi interaktif, serta asas luas dalam fotografi digital, membuat filem digital, 3D pemodelan dan kesan khas. Selain itu, Kolej Multimedia Dalam-rumah mengamalkan sistem pengurusan penyertaan yang mewujudkan persekitaran pembelajaran pelajar yang mesra dan konduktif. Program kami memberi tumpuan kepada memberi pelajar pengetahuan dan kemahiran praktikal dan analitikal untuk mempersiapkan pekerjaan dalam peranan kreatif dalam industri digital.

Untuk mewujudkan kemungkinan dan pengalaman media baru, In-House membangunkan program yang membolehkan pelajar "berfikir di luar kotak", memperbaiki teknik penjanaan kandungan media mereka dengan memilih bidang kepakaran mereka dan bersiap sedia untuk industri. Kolej Multimedia dalaman menggunakan Perakuan Sijil daripada pembekal perisian hormat untuk pelajar kami untuk mengamalkan dan menunjukkan kemahiran multimedia mereka. Kursus di Kolej Multimedia Dalam-Rumah diajar oleh sekumpulan pakar dalam reka bentuk, animasi, pembuatan filem, fotografi, teknologi web dan pengaturcaraan. Kami juga mempunyai pasukan industri perindustrian senior yang bertemu secara tetap dengan kakitangan untuk mengkaji kursus kami untuk memastikan tahap kualiti dalam program kami.

Mesej Utama

Dengan perkembangan canggih dan maju di dunia IT, Reka Bentuk Multimedia adalah program yang intensif, intelektual dan kreatif mencabar dengan komponen praktikal yang sangat kuat. Kolej Multimedia Dalam-Rumah bertujuan untuk membina bakat yang akan memberi sumbangan segera kepada revolusi media digital selaras dengan Wawasan 2020 Malaysia. Program kami diiktiraf sebagai salah satu program reka bentuk multimedia kreatif yang paling berjaya di Malaysia.

Kolej Multimedia Dalam-rumah sentiasa mengkaji semula kursus-kursus kami untuk mencerminkan kandungan kursus, kemudahan, dan kaedah pengajaran baru selepas dialog dengan industri dan majikan. Kursus-kursus kami menggabungkan idea-idea dari teknologi digital dengan reka bentuk kreatif yang memberi fokus kepada pelajar untuk memohon bahan-bahan yang diajar dalam kuliah untuk pembangunan reka bentuk dan kemahiran kreatif mereka melalui penggunaan studio kreatif yang praktikal. Di Kolej Multimedia In-House, keghairahan didapati dengan banyak, walaupun dengan kekecewaan yang datang dalam menyelesaikan kerja, kehausan untuk kreativiti adalah unsur yang memacu seseorang ke hadapan dan memberikan kepuasan dan kesenangan apabila ia selesai. Kami berdedikasi untuk menyatukan badan pelajar yang berkelayakan, kemudahan pengajaran yang cemerlang, kecekapan cemerlang dan idea yang paling maju dalam kedua-dua kurikulum dan kaedah pengajaran.

Visi:

Untuk menyumbang kepada dunia melalui kecemerlangan pendidikan; untuk berfungsi sebagai sumber yang berharga bagi industri dan masyarakat yang memberi tumpuan kepada pendidikan, latihan, dan pembangunan kerjaya yang inovatif untuk tenaga kerja esok; dan kekal menjadi sumber kebanggaan masyarakat.

MISI:

Menjadi institusi pendidikan dalam menyediakan program pendidikan berkualiti tinggi, berpatutan dan boleh diakses melalui penyelidikan berasaskan pengetahuan baru yang memenuhi keperluan perniagaan, industri dan komuniti serta memudahkan perkembangan peribadi dan profesional para pelajar, fakulti dan kakitangannya.

This school offers programs in:
  • English
  • Malay
  • Cina

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: