Baca keterangan rasmi

Infrastruktur First Campus Universiti di Malaysia

Kekuatan Universiti Infrastruktur Kuala Lumpur hari ini berpunca daripada sejarah yang kaya. Selama lebih dari 15 tahun, IUKL telah menyediakan pendidikan berkualiti dan perkhidmatan profesional yang cemerlang dalam pelbagai bidang infrastruktur.

IUKL sebagai universiti infrastruktur yang pertama di Malaysia, yang menekankan integrasi kedua-dua aspek keras dan lembut infrastruktur, bercita-cita untuk menghasilkan usahawan teknologi dan tenaga kerja mahir dengan komunikasi yang cemerlang, teknologi dan kemahiran pengurusan.

Dipertingkatkan dengan kemudahan akademik up-to-date, dan diajar oleh pensyarah yang berkelayakan tinggi di kalangan mereka adalah pengamal industri, IUKL berusaha untuk memastikan pendidikan yang berkualiti tinggi dalam bidang Kejuruteraan, Perniagaan, Komunikasi, Pengajian Bahasa, Seni Bina, Bioteknologi, Teknologi Maklumat dan banyak lagi .

Sebagai anak syarikat Protasco Berhad, sebuah syarikat yang disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia, IUKL komited dalam kejuruteraan masa depan pemimpin masa depan. dedikasi IUKL dalam menyediakan pendidikan berkualiti telah membantu ramai pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan tangan-on kepakaran untuk menjadi pengamal dihormati dalam pelbagai bidang. Berpandukan motto Universiti "Untuk Pengetahuan, For Humanity", IUKL sedang berusaha untuk memastikan bahawa setiap pelajar dengan teliti lengkap dan kuasa untuk menghadapi cabaran masa depan dengan menyediakan mereka secara menyeluruh hari ini.

Pendidikan yang IUKL menyediakan seimbang - pelajar akan mencari fikiran mereka dicabar, kemahiran praktikal mereka mengasah dan kemahiran interaksi sosial mereka dipertingkatkan. Mereka juga akan mempunyai nilai moral yang tinggi untuk membantu kenyataan Wawasan 2020 dan K-ekonomi.

Visi Kami

Untuk menjadi terkenal di seluruh dunia Infrastructure University.

Misi Kita

IUKL berusaha untuk kecemerlangan dalam pelbagai bidang infrastruktur dengan menyediakan pendidikan berkualiti, pengetahuan lanjutan, teknologi state-of-the-art dan perkhidmatan profesional yang sangat baik.

Motto kami

Pengetahuan, For Humanity.

Kenapa Kajian di IUKL?

Kualiti Pendidikan

Berada dalam industri pendidikan selama lebih daripada 15 tahun, IUKL telah menyediakan pendidikan berkualiti dan perkhidmatan profesional yang cemerlang dalam pelbagai bidang. IUKL telah dikadarkan sebagai "Cemerlang" (Tier 5) universiti penuh di MQA Sistem Rating 2011 dan 2013 untuk Institusi Pengajian Tinggi Malaysia (SETARA). Dengan itu, IUKL adalah antara salah satu universiti ranking atas dan satu-satunya Universiti Infrastruktur di Malaysia dan kami ingin memperjuangkan diri kita dalam bidang Infrastruktur. Kami percaya bahawa 'infrastruktur' tidak hanya terhad kepada bangunan, pembinaan dan teknologi, tetapi juga termasuk lembut 'infrastruktur' seperti komunikasi, kemahiran bahasa, perdagangan dan teknologi maklumat.

Pengiktirafan profesional

Semua program yang ditawarkan oleh IUKL telah diluluskan oleh kedua-dua Kementerian Pendidikan dan Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

IUKL menerima pengiktirafan profesional dari pelbagai badan profesional tempatan dan antarabangsa - Lembaga Jurutera Malaysia (BEM), Lembaga Arkitek Malaysia (LAM), Lembaga Juruukur Tanah (LJT), Institut Juruukur Diraja Malaysia (RISM), Washington Accord, CISCO, International pertubuhan Standardisasi Antarabangsa (ISO), Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA), antara lain.

Lembaga Jurutera Malaysia (BEM)
Washington Accord
Lembaga Arkitek Malaysia (LAM)
Lembaga Juruukur Tanah
Lembaga Juruukur Sabah
Royal Institute of Surveyors Malaysia (RISM)
Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA)
Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)
Institut Akauntan Awam Bertauliah Malaysia (MICPA)
Institut Setiausaha dan Pentadbir Berkanun Malaysia (MAICSA)
Cisco
Lembaga Pengujian Perisian Malaysia
Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah Malaysia
Lembaga Juruukur Bahan Malaysia

On Campus Accommodation

IUKL ditetapkan dalam 100 ekar De Centrum City, yang bersedia untuk menjadi sebuah bandar moden yang lengkap dengan pelbagai kemudahan bagi keperluan pelajar ', dari kondominium yang selesa dan asrama ke kawasan komersial, dalam persekitaran yang selamat dan hijau.

Affiliations di seluruh dunia Dengan Top-kedudukan Universiti

UNITED KINGDOM

UNIVERSITI BIRMINGHAM
UNIVERSITI PORTSMOUTH
UNIVERSITI EAST LONDON
Sheffield Hallam University
GLASGOW CALEDONIAN UNIVERSITY
UNIVERSITI NORTHAMPTON
UNIVERSITY COLLEGE BIRMINGHAM
UNIVERSITI SOUTH WALES

AUSTRALIA

CURTIN UNIVERSITY TEKNOLOGI
UNIVERSITI NEWCASTLE
UNIVERSITI NEW SOUTH WALES
UNIVERSITI TASMANIA

CHINA

Tongji University
XINJIANG UNIVERSITY KEWANGAN DAN EKONOMI
Shangluo UNIVERSITY
Cheras UNIVERSITY

NEW ZEALAND

LINCOLN UNIVERSITY
MASSEY UNIVERSITY
Universiti Waikato

NETHERLANDS

Hanze UNIVERSITI SAINS GUNAAN

IRELAND

Athlone INSTITUT TEKNOLOGI

Biasiswa dan Pinjaman

IUKL percaya bahawa pendidikan perlu disediakan untuk semua orang. Oleh itu di IUKL, terdapat pelbagai geran dan biasiswa disediakan. Selain Skim IUKL Biasiswa dan Bayaran Yuran Pengajian Penepian, pelajar juga boleh memohon pinjaman dan biasiswa daripada MARA, PTPTN dan KWSP, antara lain.

Kelab dan Persatuan

Bahagian Hal Ehwal Pelajar menyediakan ruang kepada pelajar untuk meneroka minat mereka dengan pengalaman praktikal melalui aktiviti yang dianjurkan sepanjang tahun. Terdapat lebih daripada 40 kelab dan persatuan di IUKL. Penyertaan dalam kelab dan persatuan menyediakan pengalaman hands-on untuk kepimpinan dan pembangunan watak.

Perkembangan kerjaya

Tujuan utama unit IUKL Pembangunan Kerjaya adalah untuk membantu pelajar mengenal pasti dan memilih pilihan kerjaya yang terbaik kepada mereka. Proses perancangan dan pembangunan kerjaya bermula seawal apabila pelajar memulakan program mereka dengan IUKL.

Kemudahan

Pelbagai IUKL ini kursus akademik dan profesional dijalankan di studio kontemporari, makmal dan bengkel, dilengkapi dengan teknologi terkini dan peralatan untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran anda, sama ada anda belajar Kejuruteraan, Komputer, Seni Bina, Perniagaan, Bahasa atau Sains.

Komuniti pelajar

komuniti pelajar IUKL adalah gabungan pelajar tempatan dan antarabangsa dari 50 negara. Faktor ini akan mendedahkan pelajar kepada kepelbagaian etnik yang secara tidak langsung meningkatkan keyakinan diri dan kemahiran berkomunikasi.

Ahli Fakulti berpengalaman dan berkelayakan

Pelajar di IUKL sedang diajar oleh pensyarah yang berkelayakan, sesetengah daripada mereka adalah pengamal industri. IUKL bangga dalam menyediakan pelajar dengan praktikal pengalaman hands-on yang memupuk keyakinan dan membolehkan anda untuk bersedia untuk tempat kerja selepas menamatkan pengajian.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Infrastructure University Kuala Lumpur

Sebagai salah sebuah universiti yang terkenal dalam bidang kejuruteraan awam di Malaysia, IUKL menawarkan Sarjana Kejuruteraan Awam (Penyelidikan) program. The Master Ke ... [+]

Sarjana Kejuruteraan Awam (Penyelidikan)

Sebagai salah sebuah universiti yang terkenal dalam bidang kejuruteraan awam di Malaysia, IUKL menawarkan Sarjana Kejuruteraan Awam (Penyelidikan) program. The Master Kejuruteraan Awam direka untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan formal dalam bidang kejuruteraan di peringkat sarjana. Calon boleh memilih mana-mana bidang kejuruteraan awam yang ditawarkan iaitu Pembinaan, Struktur, Geoteknik, Hydraulic & Sumber Air dan Highway & Pavement kejuruteraan. Peluang kerjaya wujud dalam pelbagai organisasi termasuk syarikat-syarikat pembuatan, organisasi penyelidikan, institusi akademik, agensi tenaga, tempatan, negeri dan persekutuan dan pihak berkuasa tempatan.... [-]

مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 48 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Infrastructure University Kuala Lumpur

Program Sarjana Kejuruteraan Elektronik (MEE) (Penyelidikan) bertujuan menyediakan graduan kejuruteraan dengan pengetahuan teknikal lanjutan dan kemahiran dalam mencari p ... [+]

Program Sarjana Kejuruteraan Elektronik (MEE) (Penyelidikan) bertujuan menyediakan graduan kejuruteraan dengan pengetahuan teknikal lanjutan dan kemahiran dalam mencari penyelesaian yang praktikal dan saintifik untuk memenuhi keperluan dan perubahan daripada masalah kejuruteraan semasa. Program ini juga akan memberi laluan untuk menamatkan pengajian pelajar menjalankan penyelidikan PhD di salah satu daripada bidang khusus kejuruteraan elektronik.

Ciri-ciri utama Memperkayakan penyelidikan kejuruteraan dan pendidikan melalui reka bentuk dan infrastruktur pendekatan. Menggambarkan infrastruktur menghampiri melalui program memberi tumpuan kepada reka bentuk, pembangunan dan pengkomersilan mikroelektronik industri dan sistem komunikasi. Bergerak ke arah Ekonomi Kreatif melalui Ekonomi Pengetahuan untuk mengekalkan pembangunan dalam semua bidang Mikroelektronik dan Komunikasi Kejuruteraan. Program Komputer Pembangunan Sistem dan simulator boleh didapati untuk menyokong kerja-kerja penyelidikan. Syarat Kemasukan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan dengan CGPA 2.75 dan ke atas dari IUKL atau mana-mana institusi pengajian tinggi yang diiktiraf oleh kerajaan, ATAU Kelayakan lain yang setara yang diluluskan oleh Senat IUKL Ijazah Sarjana Muda dengan PNGK 2.50 dan ke atas boleh memohon untuk program sementara menunggu penilaian dalaman oleh fakulti Ijazah Sarjana Muda dengan PNGK 2.00 dan ke atas boleh memohon kepada subjek program untuk minimum 5 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan Bagi pemohon tempatan, penguasaan yang mencukupi di dalam Bahasa Inggeris dengan memuaskan menamatkan kursus pemohon antarabangsa yang berasal dari sebuah negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa asli; ATAU perlu mempunyai skor minimum TOEFL 550 ATAU IELTS 6.0 .; OR telah mencapai ijazah dari sebuah universiti di mana pengantar dalam bahasa Inggeris. Bidang penyelidikan ... [-]
مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
18 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Infrastructure University Kuala Lumpur

The Master Teknologi Maklumat (secara penyelidikan) bertujuan menyediakan graduan daripada latar belakang IT dan latar belakang IT bukan dengan pengetahuan teknikal lanju ... [+]

master dalam teknologi maklumat

The Master Teknologi Maklumat (secara penyelidikan) bertujuan menyediakan graduan daripada latar belakang IT dan latar belakang IT bukan dengan pengetahuan teknikal lanjutan dan kemahiran dalam mencari penyelesaian yang praktikal dan saintifik untuk memenuhi keperluan dan perubahan daripada masalah IT semasa. Program ini juga akan memberi laluan untuk menamatkan pengajian pelajar menjalankan penyelidikan PhD di salah satu daripada bidang khusus IT.

Ciri-ciri utama Menyediakan pelajar untuk menjadi kompeten untuk penyelidikan dan pembangunan dalam bidang-bidang tertentu Teknologi Maklumat Pembangunan keupayaan intelek pelajar melalui penyelidikan dan permohonan yang berjaya alat dan teknik-teknik canggih yang akan menyokong pembangunan profesional mereka alat pembangunan yang berkaitan dengan komputer dan simulator boleh didapati untuk menyokong kerja-kerja penyelidikan. Bidang penyelidikan ... [-]
مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 48 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Infrastructure University Kuala Lumpur

Program Sarjana Seni Bina akan kira-kira seni bina lestari alam yang berusaha untuk mengurangkan kesan alam sekitar yang negatif bangunan oleh kecekapan dan kesederhanaan ... [+]

Master Seni Bina

Program Sarjana Seni Bina akan kira-kira:

Kesan seni bina kepada masyarakat dan masyarakat. Ini akan menjadi inspirasi utama dan kebimbangan untuk strategi reka bentuk kami, terutamanya dari segi keselamatan, keselesaan dan kesejahteraan. Seni bina alam sekitar yang mampan yang berusaha untuk mengurangkan kesan alam sekitar yang negatif bangunan oleh kecekapan dan kesederhanaan dalam penggunaan bahan-bahan, tenaga dan ruang pembangunan. seni bina lestari yang sangat sedar penggunaan tenaga dan pemuliharaan ekologi dalam reka bentuk alam bina akan menjadi prinsip yang mendasari niat reka bentuk kami. Komitmen untuk meneroka konsep mampan prinsip-prinsip asas, kaedah dan pendekatan yang terletak di dalam proses pengurusan seni bina perancangan, mereka bentuk dan menyampaikan infrastruktur. Penghargaan dan pertimbangan bernas kepada konteks, rangka kerja dan budaya tempat, seni bina yang jawapan kepada sekitarnya dengan menghormati apa yang sudah ada, lokus genius. Ciri-ciri utama pembelajaran berasaskan studio Lawatan tapak dan penilaian komunikasi yang berterusan dengan pensyarah dan tutor Pemikiran kritis dan pembelajaran kendiri yang sesuai dengan ketegasan program master dan keperluan Modul Program ... [-]
مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Infrastructure University Kuala Lumpur

The Master Sains (M.Sc.) dalam program Alam Sekitar Built direka untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan formal dalam persekitaran yang dibina di peringkat sarjana. Me ... [+]

Sarjana Sains Alam Bina (Penyelidikan)

The Master Sains (M.Sc.) dalam program Alam Sekitar Built direka untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan formal dalam persekitaran yang dibina di peringkat sarjana. Melalui program ini, profesional dan siswazah akan dilengkapkan dengan pengetahuan teknikal dan kemahiran yang diperlukan dalam sektor Alam Bina. Program ini juga berfungsi sebagai satu peluang dan laluan untuk mengejar PhD di Alam Bina dan bidang-bidang lain yang berkaitan.

Ciri-ciri utama Menyediakan pelajar untuk menjadi kompeten untuk penyelidikan dan pembangunan dalam bidang-bidang tertentu Alam Bina. Pembangunan keupayaan intelek pelajar melalui penyelidikan dan aplikasi kejayaan alat-alat canggih dan teknik yang akan menyokong pembangunan profesional mereka. Fleksibiliti projek penyelidikan terdiri daripada ahli akademik, profesional, industri, dan lain-lain Bidang penyelidikan seni bina Kejuruteraan Geomatik Ukur Bahan seni bina landskap Pengurusan kemudahan Hartanah ... [-]
مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 48 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Infrastructure University Kuala Lumpur

Sebagai salah satu universiti yang terkenal dalam bidang kejuruteraan awam di Malaysia, IUKL menawarkan Sarjana Sains dalam bidang Pengurusan Pembinaan (oleh Mix-mode). I ... [+]

Sebagai salah satu universiti yang terkenal dalam bidang kejuruteraan awam di Malaysia, IUKL menawarkan Sarjana Sains dalam bidang Pengurusan Pembinaan (oleh Mix-mode). Ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembinaan (MScCM) direka untuk pelajar ijazah sarjana muda dalam disiplin kejuruteraan saudara yang ingin melanjutkan ijazah sarjana. Ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembinaan direka untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan formal di peringkat sarjana.

Sarjana Sains dalam program Pengurusan Pembinaan menyediakan pelbagai disiplin dan pendidikan universiti yang berkualiti tinggi dalam bidang Pengurusan Pembinaan. Calon-calon akan dilatih dengan pengetahuan dan kemahiran teknikal dan pengurusan untuk: (i) berjaya merancang, mengendalikan dan menguruskan projek-projek pembinaan; dan (Ii) nasihat dan sokongan pihak berkuasa dalam membuat keputusan dan dasar.... [-]

مليسيا Kajang
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 48 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

IUKL