Infrastructure University Kuala Lumpur

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Infrastruktur First Campus Universiti di Malaysia

Kekuatan Universiti Infrastruktur Kuala Lumpur hari ini berpunca daripada sejarah yang kaya. Selama lebih dari 15 tahun, IUKL telah menyediakan pendidikan berkualiti dan perkhidmatan profesional yang cemerlang dalam pelbagai bidang infrastruktur.

IUKL sebagai universiti infrastruktur yang pertama di Malaysia, yang menekankan integrasi kedua-dua aspek keras dan lembut infrastruktur, bercita-cita untuk menghasilkan usahawan teknologi dan tenaga kerja mahir dengan komunikasi yang cemerlang, teknologi dan kemahiran pengurusan.

Dipertingkatkan dengan kemudahan akademik up-to-date, dan diajar oleh pensyarah yang berkelayakan tinggi di kalangan mereka adalah pengamal industri, IUKL berusaha untuk memastikan pendidikan yang berkualiti tinggi dalam bidang Kejuruteraan, Perniagaan, Komunikasi, Pengajian Bahasa, Seni Bina, Bioteknologi, Teknologi Maklumat dan banyak lagi .

Sebagai anak syarikat Protasco Berhad, sebuah syarikat yang disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia, IUKL komited dalam kejuruteraan masa depan pemimpin masa depan. dedikasi IUKL dalam menyediakan pendidikan berkualiti telah membantu ramai pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan tangan-on kepakaran untuk menjadi pengamal dihormati dalam pelbagai bidang. Berpandukan motto Universiti "Untuk Pengetahuan, For Humanity", IUKL sedang berusaha untuk memastikan bahawa setiap pelajar dengan teliti lengkap dan kuasa untuk menghadapi cabaran masa depan dengan menyediakan mereka secara menyeluruh hari ini.

Pendidikan yang IUKL menyediakan seimbang - pelajar akan mencari fikiran mereka dicabar, kemahiran praktikal mereka mengasah dan kemahiran interaksi sosial mereka dipertingkatkan. Mereka juga akan mempunyai nilai moral yang tinggi untuk membantu kenyataan Wawasan 2020 dan K-ekonomi.

Visi Kami

Untuk menjadi terkenal di seluruh dunia Infrastructure University.

Misi Kita

IUKL berusaha untuk kecemerlangan dalam pelbagai bidang infrastruktur dengan menyediakan pendidikan berkualiti, pengetahuan lanjutan, teknologi state-of-the-art dan perkhidmatan profesional yang sangat baik.

Motto kami

Pengetahuan, For Humanity.

Kenapa Kajian di IUKL?

Kualiti Pendidikan

Berada dalam industri pendidikan selama lebih daripada 15 tahun, IUKL telah menyediakan pendidikan berkualiti dan perkhidmatan profesional yang cemerlang dalam pelbagai bidang. IUKL telah dikadarkan sebagai "Cemerlang" (Tier 5) universiti penuh di MQA Sistem Rating 2011 dan 2013 untuk Institusi Pengajian Tinggi Malaysia (SETARA). Dengan itu, IUKL adalah antara salah satu universiti ranking atas dan satu-satunya Universiti Infrastruktur di Malaysia dan kami ingin memperjuangkan diri kita dalam bidang Infrastruktur. Kami percaya bahawa 'infrastruktur' tidak hanya terhad kepada bangunan, pembinaan dan teknologi, tetapi juga termasuk lembut 'infrastruktur' seperti komunikasi, kemahiran bahasa, perdagangan dan teknologi maklumat.

Pengiktirafan profesional

Semua program yang ditawarkan oleh IUKL telah diluluskan oleh kedua-dua Kementerian Pendidikan dan Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

IUKL menerima pengiktirafan profesional dari pelbagai badan profesional tempatan dan antarabangsa - Lembaga Jurutera Malaysia (BEM), Lembaga Arkitek Malaysia (LAM), Lembaga Juruukur Tanah (LJT), Institut Juruukur Diraja Malaysia (RISM), Washington Accord, CISCO, International pertubuhan Standardisasi Antarabangsa (ISO), Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA), antara lain.

Lembaga Jurutera Malaysia (BEM)
Washington Accord
Lembaga Arkitek Malaysia (LAM)
Lembaga Juruukur Tanah
Lembaga Juruukur Sabah
Royal Institute of Surveyors Malaysia (RISM)
Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA)
Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)
Institut Akauntan Awam Bertauliah Malaysia (MICPA)
Institut Setiausaha dan Pentadbir Berkanun Malaysia (MAICSA)
Cisco
Lembaga Pengujian Perisian Malaysia
Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah Malaysia
Lembaga Juruukur Bahan Malaysia

On Campus Accommodation

IUKL ditetapkan dalam 100 ekar De Centrum City, yang bersedia untuk menjadi sebuah bandar moden yang lengkap dengan pelbagai kemudahan bagi keperluan pelajar ', dari kondominium yang selesa dan asrama ke kawasan komersial, dalam persekitaran yang selamat dan hijau.

Affiliations di seluruh dunia Dengan Top-kedudukan Universiti

UNITED KINGDOM

UNIVERSITI BIRMINGHAM
UNIVERSITI PORTSMOUTH
UNIVERSITI EAST LONDON
Sheffield Hallam University
GLASGOW CALEDONIAN UNIVERSITY
UNIVERSITI NORTHAMPTON
UNIVERSITY COLLEGE BIRMINGHAM
UNIVERSITI SOUTH WALES

AUSTRALIA

CURTIN UNIVERSITY TEKNOLOGI
UNIVERSITI NEWCASTLE
UNIVERSITI NEW SOUTH WALES
UNIVERSITI TASMANIA

CHINA

Tongji University
XINJIANG UNIVERSITY KEWANGAN DAN EKONOMI
Shangluo UNIVERSITY
Cheras UNIVERSITY

NEW ZEALAND

LINCOLN UNIVERSITY
MASSEY UNIVERSITY
Universiti Waikato

NETHERLANDS

Hanze UNIVERSITI SAINS GUNAAN

IRELAND

Athlone INSTITUT TEKNOLOGI

Biasiswa dan Pinjaman

IUKL percaya bahawa pendidikan perlu disediakan untuk semua orang. Oleh itu di IUKL, terdapat pelbagai geran dan biasiswa disediakan. Selain Skim IUKL Biasiswa dan Bayaran Yuran Pengajian Penepian, pelajar juga boleh memohon pinjaman dan biasiswa daripada MARA, PTPTN dan KWSP, antara lain.

Kelab dan Persatuan

Bahagian Hal Ehwal Pelajar menyediakan ruang kepada pelajar untuk meneroka minat mereka dengan pengalaman praktikal melalui aktiviti yang dianjurkan sepanjang tahun. Terdapat lebih daripada 40 kelab dan persatuan di IUKL. Penyertaan dalam kelab dan persatuan menyediakan pengalaman hands-on untuk kepimpinan dan pembangunan watak.

Perkembangan kerjaya

Tujuan utama unit IUKL Pembangunan Kerjaya adalah untuk membantu pelajar mengenal pasti dan memilih pilihan kerjaya yang terbaik kepada mereka. Proses perancangan dan pembangunan kerjaya bermula seawal apabila pelajar memulakan program mereka dengan IUKL.

Kemudahan

Pelbagai IUKL ini kursus akademik dan profesional dijalankan di studio kontemporari, makmal dan bengkel, dilengkapi dengan teknologi terkini dan peralatan untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran anda, sama ada anda belajar Kejuruteraan, Komputer, Seni Bina, Perniagaan, Bahasa atau Sains.

Komuniti pelajar

komuniti pelajar IUKL adalah gabungan pelajar tempatan dan antarabangsa dari 50 negara. Faktor ini akan mendedahkan pelajar kepada kepelbagaian etnik yang secara tidak langsung meningkatkan keyakinan diri dan kemahiran berkomunikasi.

Ahli Fakulti berpengalaman dan berkelayakan

Pelajar di IUKL sedang diajar oleh pensyarah yang berkelayakan, sesetengah daripada mereka adalah pengamal industri. IUKL bangga dalam menyediakan pelajar dengan praktikal pengalaman hands-on yang memupuk keyakinan dan membolehkan anda untuk bersedia untuk tempat kerja selepas menamatkan pengajian.

Lokasi

Kajang

Infrastructure University Kuala Lumpur (IUKL)

Alamat
Unipark Suria,
Jalan Ikram-Uniten,


43000 Kajang, Selangor, مليسيا
Telefon
+60 3-8738 3260

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami