Baca keterangan rasmi


Siapa yang INCEIF ?

INCEIF telah ditubuhkan oleh Bank Negara Malaysia (Bank Negara Malaysia) pada tahun 2005 dan telah diberi mandat untuk membangun dan memupuk bakat dan pakar dalam industri perkhidmatan kewangan Islam. Sebagai sebuah universiti, INCEIF menawarkan pengajian pascasiswazah dalam kewangan Islam.


Dalam mencapai visi ini, penting bagi INCEIF untuk menjembatani kedua-dua ahli akademik dan industri. Ini diterjemahkan ke dalam sukatan pelajaran akademiknya yang distrukturkan berdasarkan input dari pemain industri serta mempunyai ahli fakulti yang dihormati di peringkat global dalam akademik kewangan Islam dan industri kewangan Islam. Fakulti, ditambah dengan sokongan berterusan dari pengawal selia dan pemain industri utama, menyediakan pelajar INCEIF dengan hubungan mentor yang kuat dan peluang untuk pembangunan profesional.


Hari ini, terdapat 1,561 alumni INCEIF dari lebih 80 buah negara di seluruh dunia. Ada yang sudah memberikan sumbangan bermakna kepada kemajuan kewangan Islam di semua peringkat sama ada pembangunan produk, rangka kerja dan pelaksanaan dasar; pengawalan dan penguatkuasaan; dan inovasi.


Kampus ini berjarak 15 minit dari pusat bandar Kuala Lumpur, Malaysia; salah satu daripada pasaran kewangan Islam yang paling dinamik di dunia dan salah satu daripada bandaraya yang paling ramai di Asia. Bangunan kampus ini menempatkan tiga bangunan utama yang mempunyai tiga tingkat dan kemudahan yang mengagumkan termasuk auditorium berkapasiti besar, bilik darjah, kolam renang tiga meter dan gim yang berasingan untuk lelaki dan wanita.


Jadi Kenapa Pilih INCEIF ?

Perniagaan pertama

Dirangsang oleh selera yang semakin meningkat untuk produk patuh Syariah daripada pengguna dan pelabur yang semakin canggih, industri perkhidmatan kewangan Islam sedang mengalami pertumbuhan yang hanya boleh dikekalkan menerusi inovasi yang disampaikan oleh generasi baru pemikir perniagaan yang inovatif. Pelajar INCEIF berpengalaman dengan prospek global, berpengalaman dalam kewangan korporat moden dan prinsip Syariah, dan bersedia bersaing dalam era kewangan global yang didorong oleh teknologi.


Program yang Dibuat Baik

 • Sarjana dalam Amalan Kewangan Islam (MIFP) adalah kursus pascasiswazah yang bertujuan untuk menghasilkan pengamal industri dengan wawasan global, pengetahuan holistik dan kepakaran terkini dalam Kewangan Islam. MIFP boleh dilakukan Face-to-Face atau Online.
 • MSc dalam Kewangan Islam (MSc) direka untuk Akademik dan Pengamal untuk mengejar kerjaya mereka dalam kewangan Islam. Ia menawarkan pendidikan mendalam dalam bidang utama ekonomi Islam, kewangan dan Syariah dari aspek teori dan aplikasi.
 • PhD dalam Kewangan Islam (PhD) akan membolehkan calon untuk membangunkan keupayaan teknikal dan intelektual yang diperlukan untuk meneruskan penyelidikan merentasi pelbagai bidang kewangan Islam. Program PhD INCEIF didorong oleh industri tetapi masih berdasarkan asas akademik yang kuat.
 • Sijil Profesional dalam Kewangan Islam (PCIF) dibangunkan untuk memenuhi keperluan para profesional industri yang ingin memperoleh pengetahuan dalam bidang amalan tertentu. Anda akan berpeluang untuk memilih salah satu daripada empat spesialisasi yang ditawarkan oleh program PCIF kami:
  • Pasaran Modal Islam
  • Syariah untuk Kewangan Islam
  • Perbankan Islam; dan
  • Pengurusan Kekayaan Islam


Berpengalaman

Ahli fakulti kami adalah pemimpin global dalam bidang masing-masing. Objektif utama mereka adalah untuk memberikan pengalaman pendidikan yang luar biasa untuk semua pelajar kami. Di samping itu, mereka mengawasi kualiti dan integriti program akademik kami supaya pelajar diberi pengetahuan dan amalan ilmiah standard tertinggi dalam arena akademik serta industri kewangan. Mereka juga memainkan peranan penting dalam pengambilan dan pengekalan pelajar cemerlang dari seluruh dunia dan memberikan peluang yang luar biasa untuk pembangunan profesional yang dapat meningkatkan pilihan kerjaya yang akan menyumbang kepada komuniti yang mampan. Seboleh-bolehnya, ahli fakulti kami kini, terlibat dan mengetuai.


Rakan Kerjasama Global

Di INCEIF , kami telah menyedari bahawa strategi pemenang kami untuk mempromosikan pembangunan melalui kajian pasca siswazah Kewangan Islam kami adalah dengan mewujudkan kerjasama di seluruh dunia. Hubungan strategik ini dibina secara holistik di sekitar institusi akademik dan juga organisasi komersil melalui penyelidikan bersama yang berterusan, perkongsian pengetahuan dan kepakaran dalam Kewangan Islam, melaksanakan projek pendidikan yang dapat meningkatkan kesedaran serta menjadi sumber penyediaan input yang bernilai dengan kami pakar hal perkara. Untuk mendapatkan pendekatan holistik dalam inisiatif kami, kami bekerjasama dengan:

 • Institusi Akademik seperti universiti, kolej dan pusat pembelajaran.
 • Organisasi Perdagangan seperti bank pusat, institusi kewangan, perundingan dan institusi latihan; dan organisasi lain yang melihat kewangan Islam sebagai alternatif. perbankan, insurans dan entiti kewangan dan syarikat.


Komuniti Pelbagai

Rayuan antarabangsa terhadap program INCEIF telah menarik pelajar semua peringkat umur, kepercayaan dan latar sosio-ekonomi dari lebih 80 buah negara, mewujudkan komuniti kampus yang pelbagai.

Pusat Pengurusan Pengetahuan (KMC)

KMC menyediakan sumber dan perkhidmatan untuk menyokong pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan INCEIF . Pengumpulan perpustakaan merangkumi sumber dari kewangan Islam dan konvensional. Portal Pengurusan Pengetahuan INCEIF memberikan anda akses kepada maklumat berskala luas dan membolehkan perkongsian hasil penyelidikan kewangan Islam, wawasan industri dan pengalaman

 • Kemudahan - Kiosk sendiri, Mesin Belit, Kawasan Kajian, Ruang Perbincangan, Bilik Pangkalan Data, Workstation, Mesin Fotokopi / Percetakan / Pengimbasan dan Wifi.
 • Perkhidmatan - Akses 24/7, Bantuan Cari Maklumat, Hab Perkhidmatan Pelanggan KMC, Peminjaman / Pemulangan / pembaharuan buku, Sesi Bengkel / Latihan, Penyelesaian Dokumen (mengikat, mengimbas, melamin), Perkhidmatan Pengiriman Dokumen dan Pinjaman Antara Perpustakaan.


Untuk maklumat lanjut mengenai INCEIF

www. INCEIF .org

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

INCEIF The Global University of Islamic Finance

Program Masters in Islamic Practice (MIFP) adalah kursus pascasiswazah yang bertujuan untuk menghasilkan pengamal industri dengan wawasan global, pengetahuan holistik dan ... [+]

MIFP diiktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), dan direka bentuk oleh para pemimpin pemikiran antarabangsa, ahli akademik dan pakar dari kedua bidang kewangan konvensional dan Syariah, memastikan bahawa para sarjana lulus dengan pengetahuan kerja kedua-dua bidang.

Modul kursus merangkumi pelbagai tajuk penting dari pengurusan kekayaan, perbankan dan pelaburan kepada perkhidmatan kewangan, etika dan tadbir urus.

Program ini menyediakan pelajar dengan pemahaman yang komprehensif dan praktikal tentang ekonomi Islam, kewangan dan Syariah serta persekitaran di mana pemain Kewangan Islam beroperasi dalam lingkungan.

Kajian Dalam Talian - Pelajar disokong secara aktif melalui... [-]

مليسيا Kuala Lumpur
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

INCEIF The Global University of Islamic Finance

MSc dalam Kewangan Islam direka untuk Akademik dan Praktisi untuk mempercepat kerjaya mereka dalam kewangan Islam. Ia menawarkan pendidikan mendalam dalam bidang utama ek ... [+]

MSc dalam Kewangan Islam menawarkan pendidikan mendalam dalam bidang utama ekonomi Islam, kewangan dan Syariah dari aspek teori dan aplikasi. Modul kursus akan membolehkan pelajar mempunyai pemahaman yang komprehensif mengenai persekitaran ekonomi, kewangan dan undang-undang di mana pembekal perkhidmatan kewangan Islam beroperasi.

Objektif program ini adalah untuk menghasilkan profesional yang mempunyai kepakaran dalam kewangan konvensional dan Syariah.

INCEIF telah menerima kelulusan dari Kementerian Pengajian Tinggi untuk melancarkan MSc dalam Kewangan Islam, sebagai ganti Master dalam Kewangan Islam (MIF), bermula September 2013. MSc dalam Kewangan Islam akan dianugerahkan kepada pelajar yang mendaftar mulai September 2013 dan seterusnya.... [-]

مليسيا Kuala Lumpur
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu