INCEIF The Global University of Islamic Finance

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan oleh Bank Negara Malaysia untuk membangunkan bakat bagi industri kewangan Islam global, INCEIF - Universiti Global Kewangan Islam - Adalah dalam perjalanan untuk menjadi seorang pemimpin yang dihormati dalam bidang kewangan Islam. Hampir satu dekad selepas penubuhannya, INCEIF adalah konsisten melahirkan graduan dalam pengajian kewangan Islam, majoriti yang telah memperolehi pekerjaan dalam badan-badan kawal selia, institusi akademik dan kewangan di seluruh dunia.

Perniagaan pertama

Berbekalkan kekayaan selera yang semakin meningkat bagi produk patuh Syariah dari pengguna dan pelabur yang semakin canggih, industri perkhidmatan kewangan Islam mengalami pertumbuhan yang hanya boleh dikekalkan melalui inovasi yang disampaikan oleh generasi baru pemikir perniagaan inovatif. Pelajar ijazah INCEIF dengan pandangan global, mahir dalam kewangan korporat yang moden dan prinsip-prinsip Syariah, dan bersedia untuk bersaing dalam zaman teknologi yang didorong oleh kewangan global.

Sarjana INCEIF dalam Amalan Kewangan Islam modul kursus meliputi pelbagai topik penting dari pengurusan kekayaan, perbankan dan pelaburan dengan perkhidmatan kewangan, etika dan tadbir urus. Program ini akan memberikan para pelajar dengan pemahaman yang menyeluruh dan praktikal ekonomi Islam, kewangan dan Syariah serta persekitaran di mana pemain kewangan Islam beroperasi dalam.

Yang MSc dalam Kewangan Islam menawarkan pendidikan yang mendalam dalam bidang-bidang utama ekonomi Islam, kewangan dan Syariah dari kedua-dua aspek teori dan gunaan. Modul kursus membolehkan pelajar mempunyai kefahaman yang menyeluruh mengenai persekitaran ekonomi, kewangan dan undang-undang di mana penyedia perkhidmatan kewangan Islam beroperasi. Program ini adalah bertujuan untuk melahirkan profesional yang dilengkapi dengan kepakaran dalam kewangan konvensional dan Syariah.

Yang Program INCEIF Doktor Falsafah telah dibangunkan untuk menghasilkan ulama bertaraf antarabangsa, dengan program PhD berstruktur untuk membolehkan pelajar memperoleh keupayaan teknikal dan intelektual yang diperlukan untuk meneruskan penyelidikan di pelbagai bidang kewangan Islam.

Fakulti mengagumkan

INCEIF dikira sebahagian daripada otak yang terbaik dalam kewangan Islam di kalangan fakulti itu. Ahli fakulti termasuk Prof. Abbas Mirakhor, bekas Pengarah Eksekutif IMF yang kini adalah Pemegang Pertama, INCEIF Kerusi Kewangan Islam; Prof. Rodney Wilson, salah satu daripada perintis dalam bidang akademik Kewangan Islam; dan Prof. Datuk Rifaat Ahmed Abdel Karim, pertama Setiausaha Agung kedua-dua Lembaga Perkhidmatan Kewangan Islam (IFSB) dan Perakaunan dan Pengauditan Pertubuhan Institusi Kewangan Islam, dan kini Ketua Pegawai Eksekutif Pengurusan Mudah Tunai Islam Antarabangsa.

Selain mewujudkan program-program akademik, INCEIF juga telah bekerjasama dengan institusi antarabangsa seperti Bank Dunia, IFSB dan Bank Pembangunan Islam untuk menawarkan program eksekutif dan penyelidikan dalam kewangan Islam yang disasarkan kepada penonton antarabangsa termasuk di Jepun, Turki, Luxembourg, Ireland dan Senegal .

A kampus antarabangsa sokongan

Rayuan antarabangsa program INCEIF telah menarik pelajar daripada semua peringkat umur, agama dan latar belakang sosio-ekonomi dari lebih 80 buah negara, mewujudkan masyarakat kampus yang pelbagai. Yang INCEIF Knowledge Management Centre (KMC) adalah yang paling komprehensif seumpamanya mengenai Kewangan Islam. KMC menyediakan sumber pembelajaran dan perkhidmatan di kedua-dua format fizikal dan digital untuk menyokong program-program pengajaran dan penyelidikan Universiti dan juga industri kewangan Islam global, dengan sumber-sumber di kedua-dua kewangan Islam dan konvensional dan ekonomi, perbankan, sejarah dan berkaitan mata pelajaran.

Kampus INCEIF adalah 15 minit dari pusat bandar Kuala Lumpur, Malaysia; salah satu pasaran kewangan Islam yang paling meriah di dunia dan salah satu daripada bandar-bandar Asia yang paling sesuai didiami. Rumah kampus trio bangunan utama tiga tingkat tinggi dan ciri-ciri kemudahan yang mengagumkan termasuk auditorium berkapasiti besar, bilik darjah, kolam renang tiga meter dalam dan gimnasium yang berasingan untuk lelaki dan wanita.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat program sarjana » Lihat Sijil » Lihat Doktor Falsafah »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Master in Science in Islamic Finance

Campus Sepenuh masa January 2019 مليسيا Kuala Lumpur

The MSc in Islamic Finance offers in-depth education in the key areas of Islamic economics, finance and Shariah from both the theoretical and applied aspects. The course modules will enable students to have a comprehensive understanding of the economic, financial and legal environment in which providers of Islamic financial services operate. [+]

The MSc in Islamic Finance offers in-depth education in the key areas of Islamic economics, finance and Shariah from both the theoretical and applied aspects. The course modules will enable students to have a comprehensive understanding of the economic, financial and legal environment in which providers of Islamic financial services operate. The objective of the program is to produce professionals equipped with expertise in both the conventional finance and Shariah.

INCEIF has received approval from Ministry of Higher Education to launch the MSc in Islamic Finance, in lieu of Masters in Islamic Finance (MIF), beginning September 2013.

The MSc in Islamic Finance would be awarded to students enrolling from September 2013 onwards.... [-]


Sarjana

Masters in Islamic Finance Practice

Online Campus Sepenuh masa Sambilan January 2019 مليسيا Kuala Lumpur + 1 lagi

The Masters in Islamic Finance Practice (MIFP) programme is a postgraduate course aimed at producing industry practitioners with global insight, holistic knowledge and cutting-edge expertise in Islamic Finance. [+]

Nurturing Future Captains of the Islamic Finance Industry

The Masters in Islamic Finance Practice (MIFP) programme is a postgraduate course aimed at producing industry practitioners with global insight, holistic knowledge and cutting-edge expertise in Islamic Finance. It is accredited by the Malaysian Qualifications Agency (MQA) and is designed by renowned international thought leaders, academicians, and experts from both conventional and Shariah financial fields, ensuring that scholars graduate with a working knowledge of both disciplines.

The course modules cover a wide range of critical topics ranging from wealth management, banking and investment to financial services, ethics and governance. The programme will provide students with a comprehensive and practical understanding of Islamic economics, finance, and Shariah as well as the environment in which Islamic Finance players operate within.... [-]


Video

About INCEIF

Contact

INCEIF - The Global University Of Islamic Finance

Alamat Lorong Universiti A ,
59100 Kuala Lumpur, مليسيا
Website http://www.inceif.org/
Telefon +60 3-7651 4000