AIMST University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AIMST University berdaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi, Kerajaan Malaysia, sebagai institut pendidikan tinggi di bawah Seksyen 38 dan 39 Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996. Ia secara rasmi memulakan operasinya pada 30 Oktober 2001, bersamaan dengan pendaftarannya dengan Jabatan Pendidikan Swasta di bawah Kementerian Pengajian Tinggi.

Dirumuskan dengan penglihatan pengasasnya, AIMST bertujuan untuk menjadi universiti sektor swasta utama di negara dan rantau yang memenuhi keperluan pelajar tempatan dan antarabangsa dalam menyediakan pendidikan teknikal yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Kurikulum untuk kebanyakan program ijazah diambil dari University of Bristol di UK

Kebanyakan komponen program ijazah termasuk latihan komputer, menulis dan penyelidikan untuk mempersiapkan pelajar untuk bekerja dan memberi mereka kemampuan untuk menerapkan teknologi untuk semua aspek pendidikan mereka. Kemasukan ke program ijazah memerlukan pemohon untuk memenuhi minima gred yang ditetapkan dalam mata pelajaran yang berkaitan di peringkat matrikulasi (tempatan atau luar negeri) atau mempunyai kelayakan setara yang lain yang diterima oleh AIMST University .

Kursus pengajaran untuk semua kursus dalam bahasa Inggeris, walaupun pentingnya Bahasa Kebangsaan akan ditekankan dalam semua aktiviti Universiti. AIMST University akan menyediakan sokongan bahasa untuk pelajar sebelum dan semasa pengajian ijazah mereka untuk memastikan tahap kefasihan yang dapat diterima.

AIMST

Visi

Visi

Menjadi universiti bertaraf dunia, mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, dan terlibat dalam perkhidmatan masyarakat dalam mempromosikan pendidikan sepanjang hayat.

Misi

Menjadi universiti utama di negara dan rantau ini untuk kajian perubatan dan sains kesihatan lain, kejuruteraan, teknologi komputer, sains gunaan, perniagaan dan perakaunan.

Menawarkan program ijazah sarjana dan pascasiswazah yang berkualiti tinggi dengan harga berpatutan yang dirancang untuk memenuhi keperluan individu, komuniti dan tenaga manusia selaras dengan falsafah pendidikan negara.

Untuk mengekalkan piawaian akademik yang tinggi dan kualiti pengajaran yang menggalakkan pemikiran analitik dan penghakiman bebas yang diperlukan untuk berfungsi secara bertanggungjawab dalam masyarakat yang demokratik dan semakin global.

Menjadi pusat kecemerlangan penyelidikan dan inovasi dalam bidang disiplin perintis dan bidang disiplin sains dan teknologi yang berkaitan dengan negara dan wilayah.

Lawatan maya

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat Health BSc » Lihat Health MSc » Lihat Health Diploma » Lihat Health PhD » Lihat Health Sarjana » Lihat Health Ijazah Sarjana Muda » Lihat Tahun Penubuhan » Lihat BScs » Lihat Diploma » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Msc dalam biokimia perubatan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur Alor Setar + 2 lagi

AIMST University kini menawarkan Sarjana Sains Perubatan Biokimia yang semata-mata penyelidikan yang berasaskan. [+]

MSc di perubatan Biokimia

AIMST University kini menawarkan Sarjana Sains Perubatan Biokimia yang semata-mata penyelidikan yang berasaskan. Program ini direka untuk melatih graduan untuk menunjukkan:

Pengetahuan asas dalam bidang Biokimia, Biostatistik, Teknologi Maklumat, Genetik, Biokimia Perubatan dan Bioinformatik. Merancang dan menjalankan projek penyelidikan tertentu, menganalisis dan mentafsir data yang diperolehi. Motivasi dan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan penyelidikan dan pembelajaran sepanjang hayat. kemahiran berkomunikasi secara lisan dan bertulis. Kemahiran dalam penggunaan dan penggunaan alat teknologi maklumat. kepimpinan dan keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan. kemahiran pengurusan dan keusahawanan. Rangka Program ... [-]

Msc dalam bioteknologi

Campus Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur Alor Setar + 2 lagi

Objektif program pasca siswazah adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah dengan peluang untuk meningkatkan pengetahuan mereka melalui penyelidikan bebas di cawangan terpilih Bioteknologi. Ini akan membolehkan graduan menjadi cekap dalam mengendalikan penyelidikan asas dan gunaan dalam kepakaran yang mereka pilih. [+]

MSc dalam Bioteknologi

Fakulti Sains Gunaan (FAS) merupakan Fakulti kedua yang ditubuhkan di AIMST. Ia telah menetapkan matlamat untuk mempromosikan program pelbagai disiplin canggih di mana diselitkan unsur-unsur inovasi dan usahawan tekno yang direka untuk meningkatkan daya saing pasaran.

Pada masa ini, Fakulti hanya mempunyai satu jabatan, iaitu Jabatan Bioteknologi. Di bawah jabatan ini, FAS menawarkan program ijazah tiga tahun sendiri dengan Kepujian iaitu Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi (BT). Selain BSc tentu, Sarjana Sains (MSc) dan Doktor Falsafah (PhD) dalam Bioteknologi (secara penyelidikan) juga ditawarkan oleh FAS melalui Jabatan Bioteknologi. Program ijazah lanjutan menjadi popular di kalangan pelajar dan jumlah pelajar semakin meningkat setiap tahun.... [-]


MSc in Management

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Alor Setar

[+]

msc dalam pengurusan

Semester 1

Pilihan kerjaya Bantuan kewangan [-]