AIMST University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AIMST University didaftarkan dengan Kementerian Pengajian Tinggi, Kerajaan Malaysia, sebagai sebuah institusi pengajian tinggi di bawah Seksyen 38 dan 39 Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996. Ia secara rasmi memulakan operasinya pada 30 Oktober 2001, serentak dengan pendaftaran dengan Jabatan Pendidikan Swasta di bawah Kementerian Pengajian Tinggi.

Disemai dengan wawasan pengasasnya, AIMST bertujuan untuk menjadi sebuah universiti swasta yang unggul di negara dan rantau ini memenuhi keperluan pelajar-pelajar tempatan dan antarabangsa dalam menyediakan pendidikan teknikal yang berkualiti pada harga yang berpatutan. Kurikulum bagi kebanyakan program ijazah telah disediakan dari University of Bristol di UK Kebanyakan komponen program ijazah termasuk latihan komputer, penulisan dan penyelidikan dalam usaha untuk menyediakan pelajar untuk bekerja dan untuk menyediakan mereka dengan keupayaan untuk menggunakan teknologi untuk semua aspek pendidikan mereka. Kemasukan ke program ijazah memerlukan pemohon untuk memenuhi minimum gred yang ditetapkan dalam mata pelajaran berkaitan di matrikulasi (tempatan atau luar negeri) tahap atau mempunyai kelayakan yang setara lain yang boleh diterima Universiti AIMST.

Pengantar untuk semua kursus bahasa Inggeris, walaupun kepentingan Bahasa Kebangsaan akan diberi penekanan dalam semua aktiviti Universiti. AIMST University akan menyediakan sokongan bahasa untuk pelajar sebelum dan semasa pengajian ijazah mereka untuk memastikan tahap yang boleh diterima kefasihan.

AIMST

Visi & Misi

Visi

Untuk menjadi sebuah universiti bertaraf dunia, mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, dan terlibat dalam perkhidmatan masyarakat dalam mempromosikan pendidikan sepanjang hayat.

Misi

Untuk menjadi sebuah universiti terulung di negara dan rantau ini untuk kajian perubatan dan sains kesihatan lain, kejuruteraan, teknologi komputer, sains gunaan, perniagaan dan perakaunan.

Untuk menawarkan kualiti tinggi sarjana muda yang diiktiraf dan program pengajian siswazah di canggih teknologi pada harga yang berpatutan direka untuk memenuhi individu, masyarakat dan keperluan tenaga kerja negara selaras dengan falsafah pendidikan negara.

Untuk mengekalkan standard akademik yang tinggi dan kualiti pengajaran yang menggalakkan pemikiran analitikal dan pertimbangan bebas yang diperlukan untuk berfungsi secara bertanggungjawab dalam masyarakat yang demokratik dan semakin global.

Untuk menjadi pusat kecemerlangan penyelidikan dan inovasi di sempadan disiplin dan bidang antara disiplin sains dan teknologi yang relevan kepada negara dan rantau ini.

Lawatan maya

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Msc Dalam Biokimia Perubatan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur Kedah + 2 lagi

AIMST University kini menawarkan Sarjana Sains Perubatan Biokimia yang semata-mata penyelidikan yang berasaskan. [+]

MSc di perubatan Biokimia AIMST University kini menawarkan Sarjana Sains Perubatan Biokimia yang semata-mata penyelidikan yang berasaskan. Program ini direka untuk melatih graduan untuk menunjukkan: Pengetahuan asas dalam bidang Biokimia, Biostatistik, Teknologi Maklumat, Genetik, Biokimia Perubatan dan Bioinformatik. Merancang dan menjalankan projek penyelidikan tertentu, menganalisis dan mentafsir data yang diperolehi. Motivasi dan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan penyelidikan dan pembelajaran sepanjang hayat. kemahiran berkomunikasi secara lisan dan bertulis. Kemahiran dalam penggunaan dan penggunaan alat teknologi maklumat. kepimpinan dan keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan. kemahiran pengurusan dan keusahawanan. Rangka Program Komponen Program Calon akan terlibat dalam makmal - penyelidikan berasaskan dirumuskan dengan berunding dengan penyelia penyelidikan dan bersama penyelia dan dijalankan di bawah seliaan mereka. Penilaian Penilaian berterusan akan dilakukan melalui penilaian persembahan interim kerja projek. Penilaian akhir dan cadangan untuk bergraduat adalah terutamanya berdasarkan penilaian laporan calon projek penyelidikan dan / pertahanan beliau projek ini. Pilihan kerjaya Penilaian berterusan akan dilakukan melalui penilaian pembentangan interim projek kerja. Penilaian akhir dan cadangan untuk bergraduat adalah terutamanya berdasarkan penilaian laporan calon projek-projek penyelidikan dan / pertahanan beliau projek-projek ini. bukaan kerjaya termasuk: Amalan Am Kesihatan, Amalan Pakar, Universiti Pengajaran dan Penyelidikan Mengapa AIMST AIMST University berikrar untuk menyediakan keselesaan yang terbaik daripada perkhidmatan dan kemudahan untuk memenuhi keperluan hati pelajar-pelajar kita. Kami mempunyai pelbagai jenis perkhidmatan pakar bersedia untuk membantu dan menyokong mereka pada masa mereka dengan kami. Pegawai Hal Ehwal Pelajar kami akan membantu pelajar dalam membuat perkiraan bagi penginapan, pengangkutan dan juga membantu untuk menganjurkan aktiviti kurikulum untuk mereka.... [-]

Msc Dalam Bioteknologi

Campus Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  Pendaftaran Terbuka مليسيا Kuala Lumpur Kedah + 2 lagi

Objektif program pasca siswazah adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah dengan peluang untuk meningkatkan pengetahuan mereka melalui penyelidikan bebas di cawangan terpilih Bioteknologi. Ini akan membolehkan graduan menjadi cekap dalam mengendalikan penyelidikan asas dan gunaan dalam kepakaran yang mereka pilih. [+]

MSc dalam Bioteknologi Fakulti Sains Gunaan (FAS) merupakan Fakulti kedua yang ditubuhkan di AIMST. Ia telah menetapkan matlamat untuk mempromosikan program pelbagai disiplin canggih di mana diselitkan unsur-unsur inovasi dan usahawan tekno yang direka untuk meningkatkan daya saing pasaran. Pada masa ini, Fakulti hanya mempunyai satu jabatan, iaitu Jabatan Bioteknologi. Di bawah jabatan ini, FAS menawarkan program ijazah tiga tahun sendiri dengan Kepujian iaitu Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi (BT). Selain BSc tentu, Sarjana Sains (MSc) dan Doktor Falsafah (PhD) dalam Bioteknologi (secara penyelidikan) juga ditawarkan oleh FAS melalui Jabatan Bioteknologi. Program ijazah lanjutan menjadi popular di kalangan pelajar dan jumlah pelajar semakin meningkat setiap tahun. Objektif program pasca siswazah adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah dengan peluang untuk meningkatkan pengetahuan mereka melalui penyelidikan bebas di cawangan terpilih Bioteknologi. Ini akan membolehkan graduan menjadi cekap dalam mengendalikan penyelidikan asas dan gunaan dalam kepakaran yang mereka pilih. Rangka Program Tahun 1 Kimia asas genetik BIOLOGI MOLEKUL Mikrobiologi BIOKIMIA Biocomputing Kokurikulum Perkhidmatan Sosial Biofizik BIODIVERSITI Tahun 2 Kejuruteraan genetik Bioinstrumentation kultur sel Imunologi Teknologi makanan Biostatistik latihan industri sains tumbuhan Fisiologi Manusia pemprosesan hiliran Virologi trend Biotech Alga & sains kulat Tahun 3 Pemodelan molekul bioteknologi alam sekitar Kaedah Kajian Biomolekul diagnostik Pengurusan perniagaan Bioetika, bioregulation & biokeselamatan Projek penyelidikan Biobahan Metabolomik Pharmacogenomics patogenesis molekul akuakultur Nanobioteknologi bioteknologi perubatan sains forensik Pilihan kerjaya Dengan pelancaran Dasar Bioteknologi Negara & Bionexus pada bulan April 2005, peluang pekerjaan dalam bidang bioteknologi bakal meningkat secara berterusan. Graduan akan mempunyai peluang kerjaya yang cemerlang dalam bidang yang... [-]

MSc in Management

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka مليسيا Kedah

[+]

msc dalam pengurusan Semester 1 Pilihan kerjaya Bantuan kewangan [-]

Contact
Alamat pos
International Office,
AIMST University,
Batu 3 1/2, Bukit Air Nasi,
Jalan Bedong,
Semeling,
08100 Bedong, Kedah.
WEST MALAYSIA.

Kedah, 08100 MY
Alamat lokasi
Jalan Bedong - Semeling
08100 Bedong
Kedah Darul Aman

Kedah, MY
Media sosial
Alamat lokasi
1st Floor, Menara Manickavasagam
No.1, Jalan Rahmat

Kuala Lumpur, 50350 MY