Université Internationale de Rabat (UIR)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Antarabangsa Rabat membawa lelaki dan wanita yang terlibat sepenuhnya dalam bidang penyelidikan dan pendidikan tinggi untuk menyokong Maghribi dalam pembangunannya. Pasukan UIR semua komited untuk mengosongkan misi dan berkongsi.
  • Menawarkan kursus latihan berkualiti tinggi, disesuaikan dengan pasaran buruh, dibuka ke pasaran antarabangsa dan disokong oleh rakan akademik yang terkenal.
  • Untuk menggalakkan sebuah institusi yang, dengan sokongan diaspora Maghribi dan Afrika, menggerakkannya di sekeliling universiti dan sekolah asing serta kumpulan perindustrian antarabangsa yang besar.
  • Mengembangkan makmal penyelidikan yang ditujukan untuk penyelidikan terapan dalam bidang maju selaras dengan keperluan industri, dari segi inovasi teknologi, dan benua Afrika, dari segi pengetahuan.
  • Menggalakkan mesyuarat dan meningkatkan pertukaran antara pelbagai pelaku masyarakat politik, ekonomi, saintifik dan sivil, untuk membincangkan isu kontemporari di peringkat serantau dan antarabangsa.
Universiti Antarabangsa Rabat mempunyai cita-cita untuk menjadi pemain utama dalam pembangunan ekonomi pengetahuan terutamanya di Maghribi dan lebih umum di Afrika, menanggapi kebimbangan negara-negara maju, organisasi antarabangsa, dan dunia. Kesatuan untuk Mediterranean.
  • Sebuah universiti yang dapat dirasai dengan pengaruh yang berbeza, mendengar evolusi dunia dan dinikmati oleh semangat kecemerlangan, untuk memenuhi isu ekonomi, politik dan sosial negara-negara pantai selatan Mediterranean.
  • Visi asal yang dibina atas keinginan sebenar untuk berkongsi pengetahuan, untuk mengoptimumkan keadaan pembangunan sosio-ekonomi melalui pengukuhan kepimpinan dan pengetahuan Mediterranean dan Afrika.
  • Sebuah universiti yang bertanggungjawab dan bertanggungjawab sosial yang mempromosikan kepelbagaian dan mempromosikan kepelbagaian sosial dengan membangunkan dasar keterbukaan kepada semua pelajar (pemberian biasiswa).

Lokasi

Rabat

Alamat
Université Internationale de Rabat
Technopolis Rabat-Shore
Rocade Rabat-Salé

11 100 Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Maghribi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami