Superior Institutions of Science & Technology (SIST)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PENGALAMAN SEMUA

SIST adalah Institut Pendidikan British yang pertama yang berpusat di Maghribi, menyampaikan program dari University of Cardiff Metropolitan University yang mengarah ke peringkat antarabangsa yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. SIST juga merupakan satu-satunya sekolah di Maghribi untuk menyampaikan ijazah yang diiktiraf, lengkap di peringkat antarabangsa, dengan tambahan kepada gelar Maghribi yang diakreditasi oleh Kementerian Pengajian Tinggi.

SIST menawarkan kurikulum akademik British (Yayasan Tahun, BAC 3 dan BAC 5) disampaikan tepat seperti yang di dalam rakan universiti dengan modul teras yang sama dan kualiti terjamin yang dikawal oleh rakan universiti. Ini datang di bawah Badan Jaminan Kualiti UK. SIST Pengalaman di Maghribi bermula pada tahun 2001 di Casablanca, 2011 di Rabat dan 2013 di Tangier. Matlamatnya adalah untuk menjadi sekolah perniagaan teratas di Maghribi.

SIST telah membuat perkembangan yang luar biasa dalam kualiti pengajaran dan program kami sejak pembukaan pada tahun 2001. SIST sedang menjalankan projek-projek untuk menempatkan dirinya sebagai sekolah Inggeris yang paling berkemampuan di rantau Timur Tengah dan Afrika Utara pada tahun 2020.

APAKAH ANDA MENDAPATKAN DARI SIST?

Pelajar kami mempunyai banyak sebab untuk memilih untuk belajar di sini. Apa pun alasan mereka memilih SIST, pelajar kita mengatakan bahawa apabila mereka meninggalkan kami pada akhir kursus mereka, mereka membawa kenangan persahabatan, kehangatan, dan perhotelan. SIST menikmati banyak kelebihan daya saing yang seperti berikut:

Pendidikan Inggeris!

Pendidikan Inggeris difokuskan pada proses dan hasil berbanding dengan menekankan pemerolehan pengetahuan khusus yang mengambil pendekatan progresif; setiap peringkat dibina atas apa yang telah berlaku sebelum ini. Prinsip utama tertentu, berjalan melalui seluruh sistem pendidikan: tanggapan bahawa setiap pelajar adalah unik dan ini penting; penekanan untuk membangun hubungan positif (dengan guru, ibu bapa, rakan sebaya); tumpuan untuk membolehkan persekitaran (pembelajaran tidak berlaku secara eksklusif di dalam bilik darjah); dan akhirnya, pembelajaran dan pembangunan - melihat hasil dan hasil, tetapi hanya sebagai satu aspek pendidikan. Jika anda memilih untuk belajar untuk kelayakan UK di Maghribi, anda akan mendapat manfaat daripada standard pengajaran, sumber dan sokongan yang sama seperti yang anda dapat dari belajar di UK.

Kebolehpasaran!

Hari-hari ini sukar untuk melarikan diri dari perkataan 'employability' tetapi apa yang sebenarnya bermakna untuk anda sebagai pelajar? Di SIST kita percaya ia bermakna membangunkan keyakinan dan keupayaan untuk menguruskan laluan kerjaya anda sendiri dan membuat sumbangan positif kepada ekonomi dan masyarakat. Ia mengenai membangunkan kecekapan dan kemahiran yang akan menolong anda sepanjang hayat anda. Untuk mencapai itu, kami menawarkan:

  • Kursus berkualiti tinggi yang mempunyai hubungan yang kuat dengan dunia profesional
  • Peluang yang luas untuk pembangunan peribadi dan kerjaya
  • Sokongan dari pelbagai kakitangan untuk membantu anda merancang lebih awal, mencerminkan apa yang telah anda capai dan disampaikan secara profesional ini kepada calon majikan.
  • Latihan magang sepanjang pendidikan anda di SIST
  • Pelajar praktikal diliputi oleh pelajar

Pelajar yang paling berjaya dalam pasaran buruh siswazah yang semakin kompetitif akan menjadi orang yang memanfaatkan peluang-peluang ini dari saat mereka tiba, menetapkan diri mereka sendiri daripada orang ramai.

Lokasi

Casablanca

Superior Institutions of Science & Technology (SIST)

Telefon
+(212)- 5222-11680

Rabat

Alamat
11 Avenue Allal Ben Abdellah, Rabat, Morocco
Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Maghribi

Tangier

Alamat
21 Rue Nador, Quartier Boubana
Tangier, Tangier-Tétouan-Al Hoceima, Maghribi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami