Faculty of Science, Technology and Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti

Ditubuhkan pada tahun 2003, University of Luxembourg adalah satu-satunya universiti awam Grand Duchy of Luxembourg. Berbilang bahasa, bertaraf antarabangsa dan berorientasikan penyelidikan, ia juga merupakan institusi moden dengan suasana peribadi.

Tentang kita

• Ditubuhkan pada tahun 2003

• Berorientasikan pelbagai bahasa, antarabangsa, berorientasikan penyelidikan

• 850 pakar profesional (staf saintifik dan penyelidikan) menyokong 250 profesor, penolong profesor dan pensyarah dalam pengajaran mereka

• Berdekatan dengan institusi Eropah dan pusat kewangan Luxembourg

Selamat datang ke Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM)

Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM) menyumbang kepakaran pelbagai disiplin dalam bidang Matematik, Fizik, Kejuruteraan, Sains Komputer dan Sains Hayat. Melalui misi pengajaran dan penyelidikan dua kali ganda, FSTM berusaha untuk menjana dan menyebarkan pengetahuan dan melatih generasi baru warganegara yang bertanggungjawab, untuk lebih memahami, menjelaskan dan memajukan masyarakat dan persekitaran tempat kita tinggal.

Belajar di FSTM

Lebih 1300 pelajar mendaftar dalam 5 sarjana muda, 11 sarjana, 2 program latihan vokasional dan dalam pendidikan kedoktoran. Pelajar dibimbing oleh pasukan 80 profesor dan pensyarah kanan antarabangsa dan terkenal. FSTM menawarkan persekitaran kerja dan peluang yang sangat baik untuk kursus berbilang bahasa dan kumpulan kecil, penglibatan awal dalam projek penyelidikan dan hubungan rapat dengan institusi dan industri.

Melakukan penyelidikan di FSTM

Terdiri daripada 5 unit penyelidikan, FSTM mengambil bahagian dalam sains dan inovasi mutakhir dengan kerjasama rakan tempatan dan antarabangsa. Lebih daripada 270 profesor, postdocs, pelajar PhD, staf saintifik dan teknikal melakukan penyelidikan antara disiplin dalam persekitaran yang dinamik, baik dan pelbagai bahasa.

Lokasi

Esch-sur-Alzette

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi

Alamat
2 Avenue de l'Universite, 4365 Esch-sur-Alzette
Esch-sur-Alzette, Daerah Luxembourg, Luxembourg
Telefon
+352 46 66 44 5000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami